Voor internetdaten heb je doorzettingsvermogen nodig

Ik had al eerder op allerlei datingsites gestaan en ik heb ook wel mannen ontmoet en wat relatie-achtige contacten gehad, maar eigenlijk altijd met mannen die zich niet konden of wilden binden. Dat wilde ik anders. Ik wilde eindelijk duidelijk zicht te krijgen op hoe ik het in relaties anders zou kunnen doen dan ik het in het verleden had gedaan. Ik heb vaak de oorzaak of schuld bij mijn toenmalige partners gelegd, maar wist en weet dat ik ook een grote rol gespeeld heb in het niet slagen van de relatie.

Het eerste gesprek met Carla voelde meteen al kloppend. We hadden een lang, warm en persoonlijk gesprek en ze gaf me rustig de tijd om na te denken over wat ik wilde. Ik heb in eerste instantie voor een ‘klaar voor de liefde-dag’ gekozen, gevolgd door twee coachgesprekken. Ik had namelijk echt behoefte aan één-op-één contact en dat is heel goed bevallen. We kwamen al snel tot de kern. Ik had de neiging mij klein te maken, mij bijna te excuseren voor wie ik was. Dat heeft een duidelijke oorzaak. Dat wist ik wel, maar daar wilde ik vanaf. Ik had verder nog wel wat hardnekkige negatieve overtuigingen waarmee ik mijzelf aardig in de weg kon zitten. Zo kon ik: “ik ben niet boeiend genoeg, (niet de juiste opleiding, niet genoeg politiek geëngageerd, carrière niet interessant), dus wat heb ik nou te bieden.” omzetten in “Ik ben een leuke, warme en boeiende vrouw met wie een man zijn handen dicht mag knijpen”. In de gesprekken die volgden kreeg ik nog meer zicht op mijn gedrag en manier van contact maken. Carla’s warme aandacht en scherpe blik hielpen mij daar heel erg bij.

Voor internetdaten moet je best een lange adem hebben en het vertrouwen hebben dat eventuele afwijzingen of weinig reacties op je profiel niet aan jou liggen, die mannen kennen je immers niet. Ik heb me aangemeld op datingsites en warempel: daar meldde zich mijn grote liefde. Hij had echter nog andere dates en was er nog lang niet uit. Ik kon wat ik geleerd had bij het Laatste Liefde programma uitgebreid toepassen. En dat heb ik welbewust gedaan. Ik ga alleen voor een man die ook voor mij gaat en ik wist dat ik het wilde onderzoeken of wij samen verder konden en hij zocht mij ook steeds weer op. Carla heeft me tijdens dit proces begeleid en geholpen en gelukkig maar.

Het is nu voor mij eigenlijk normaal geworden om mij uit te spreken, mijn ruimte in te nemen, mijn grenzen te respecteren in contact met mannen, mij niet door negatieve overtuigingen en ervaringen uit het verleden te laten leiden. Dat is zo’n grote winst! Dat werkt natuurlijk ook door in de rest van mijn leven. En ik ben heel blij dat mijn zoektocht naar een nieuwe liefde in mijn leven glansrijk is geslaagd.

Laat een reactie achter