O, wat vond ik internetdaten stom

O, wat vond ik internetdaten stom. Ik vond het ook stom dat ik het nodig had, want ik ben een leuke vrouw en waarom kan ik niet gewoon een leuke man in het wild ontmoeten? De profielen op internet vond ik ook maar niks. Al die vrolijke blabla-verhalen die achteraf alleen maar tegen kunnen vallen. Maar goed, ik was 7 jaar alleen en het zou toch wel heel leuk zijn om een man te ontmoeten.

Ik ben de uitdaging aangegaan en ben bij Carla gestart. Het programma bleek veel meer te zijn dan alleen een man vinden. Ik heb veel inzichten over mezelf opgedaan, bijvoorbeeld dat ik uitstraalde dat ik alles heel goed alleen kon en daar trek je geen goede man mee aan. Ik was erg oordelend en kritisch en hield daarmee bij voorbaat iedereen buiten de deur. Carla heeft me de ogen geopend en ik ben veel losser geworden, ook tegen mijn kinderen. Ik mag nu meer achteroverleunen en meer ontvangen. Ik heb ontdekt dat je daarmee je zelfstandigheid niet verliest.

Uiteindelijk ben ik mijn man gewoon tegengekomen. In eerste instantie heb ik tegen Carla gezegd dat hij mijn type niet was. Toen zei Carla ‘ja maar je type is tot nu toe niet blijven hangen’. Pijnlijk, maar waar. Ik ben het aangegaan en het is goed dat ze me in de eerste fase van de relatie heeft begeleid. Het ging namelijk niet vanzelf. Ze heeft me geleerd om door de oppervlakkigheden heen te kijken. Hij was wat dikker, hij rookte en had rare gebaartjes, maar dat zijn allemaal dingen die veranderd zijn nu we samen zijn. De basis is dat hij een hele zorgzame en krachtige man is en dat we heel veel plezier hebben. Hij heeft mijn eerste oordeel, dat bij mij altijd zo sterk was dat niemand erdoorheen kwam, overleefd.

Carla kan heel mooi vertellen, ze durft je aan te spreken en ze voelt en ziet dingen die ze terug kan geven, waar je zelf niet bij stil staat. Je krijgt meer informatie dan alleen het woordelijke. Ik kan heel goed met haar praten, zonder dat we vriendinnen worden en ze brengt je steeds terug naar je doel. Ze is heel open, heel direct, ondersteunend en ze snapt gelijk waar de angel zit. Wat voor mij heel belangrijk was, is dat ze je ondersteunt bij het daten. Vooraf en achteraf, ze is altijd bereikbaar.

Ik zou anderen de begeleiding van Carla zeker aanraden, omdat het veel verder gaat dan het krijgen van een relatie. Voor mij was het een grote ontdekkingsreis en uiteindelijk heeft het ook gewerkt dat je losser wordt, dat je dingen verwerkt en dat je toegankelijker wordt. Je gaat andere dingen uitstralen en dan zijn andere mensen meer geneigd om op je af te komen. Dan komt die fijne man ineens zomaar op je pad en daar ben ik Carla heel dankbaar voor. Ondertussen hebben we samen een mooi oud huis gekocht en zijn we vorig jaar getrouwd.

Laat een reactie achter