Mijn leven is al leuk

Mannen speelden lange tijd geen rol van betekenis in mijn leven. Na een lange relatie waarin ik me vooral eenzaam heb gevoeld, genoot ik vooral van mijn vrijheid. Als het zo moet zijn, dan komt er vast wel iemand op mijn pad. Hoopte ik. Op een dag, ik was toen 65, vroeg ik mezelf af: moet ik ook dat laatste stuk van mijn leven alleen blijven? Dat kon mij wel eens benauwen. Toen ik via een vriendin over Carla hoorde, dacht ik dan ook: niet geschoten is altijd mis.

De live-dagen vond ik ongelooflijk leuk, het was heel fijn om herkenning te vinden bij andere vrouwen. Ik ontdekte dat ik te kritisch was op mannen en snel allerlei aannames bedacht. Bij een eerste date zag ik vrijwel altijd al: dit wordt niks. Met Carla’s hulp heb ik die drempel kunnen overwinnen. Ik was heel blij met haar tips. Want ook al was ik me van veel dingen wel bewust, het is niet makkelijk om je gedrag te veranderen.

En toen kwam ik in contact met Tom. Op mijn initiatief, want ik reageerde op zijn profiel terwijl ik eigenlijk een echte afwachtster ben. Maar Carla moedigde me daartoe aan. Er kwam al snel een enthousiaste reactie. Door omstandigheden konden we niet snel afspreken en ontstond er een intens mailcontact. Iets dat normaal afgeraden wordt, want dan gaat er al gauw een film in je hoofd draaien. Toen we elkaar voor het eerst zagen, was het dan ook even vreemd. Maar al gauw bleek Tom de man te zijn die ik via mails had leren kennen. Het liep net zo soepel als in de mail. Alsof alle puzzelstukjes op hun plek vielen.

Dankzij Carla’s traject ben ik milder geworden naar mezelf en naar de mensen om mij heen. Ik heb meer vertrouwen in mezelf. Tijdens het traject dacht ik: al levert dit me misschien geen eindman op, ik heb zoveel baat bij al deze wijsheid. Zo was ik altijd heel stellig: samenwonen? Dat gaat niet gebeuren. Nu ben ik daar niet meer zo ferm in. Ik laat het wat meer en zie wel hoe het zich ontwikkelt. Te weten dat je van de ander houdt, zorg draagt voor elkaar en elkaar steunt waar nodig, is voor mij nu het belangrijkste. Mijn leven was al heel leuk, maar is nu zo enorm verrijkt.

Laat een reactie achter