Ik vond het doodeng om zo te kijk te staan op het internet

Mijn relatie liep stuk en voor het eerst in lange tijd was ik echt alleen. Dat voelde niet eens zo verkeerd: ik vond mezelf best leuk gezelschap. En het leek me niet verstandig me direct in iets nieuws te storten. Eerst maar even aan mezelf werken. Daarvoor nam ik contact op met Carla, die ik al kende omdat we samen een opleiding hadden gevolgd. Ik was nog niet van plan actief een nieuwe liefde te zoeken.

Er volgde een prettig en leerzaam traject. Voor het serieuze datingwerk was ik nog te huiverig. Een vriendin van me had zich op E-matching aangemeld, nou dat leek mij helemaal niks. Ik vond het doodeng om zo te kijk te staan op internet. Aangespoord door Carla waagde ik het er toch op. Maar na een week verwijderde ik mijn profiel alweer. Ik was er nog niet klaar voor.

Intussen hoorde ik natuurlijk de ervaringen van anderen en voerde ik gesprekken met Carla. Het gaf mij steeds meer verhelderende inzichten. Vooral over de karaktereigenschappen ten opzichte van de persoonlijkheidskenmerken. Ik besloot weer een poging te wagen. Dit keer zonder foto en met een fictieve naam. Prompt kreeg ik een match met een mannenprofiel, ook zonder foto. We deden samen een testje op de site, waaruit bleek dat we totaal niet bij elkaar zouden passen. Maar mijn match was lekker eigenwijs en riep: ‘Het wordt wel wat met ons.’ Ik vond dat wel grappig, dus raakten we aan de praat.

Na een poosje wisselden we dan eindelijk onze foto’s uit. Ik keek ernaar en dacht: ik weet niet of ik wel contact zou hebben gezocht als ik dit plaatje erbij had gehad. Hij had exact hetzelfde gedacht. Dus was ik blij dat we al wat hadden uitgewisseld en een klik hadden gevoeld. Een mooi uiterlijk weegt niet op tegen een negatief karakter, zo las ik in een van de Facebookgroepen van Carla. En zo is het; er gaat niets boven een goed karakter.

Bij de eerste ontmoeting vond ik zijn ogen meteen leuk. Al had ik een ander plaatje in mijn hoofd. Ik was onder de indruk van zijn uitstraling, open communicatie en het tonen van zijn gevoel. Daardoor kon ik mijn hart openen.

Door Carla’s inzichten ben ik veel wijzer geworden in hoe we vaak dingen invullen voor een ander. Ook in mijn werk als ondernemers- en loopbaancoach merk ik dat. Vaak worden capabele mensen afgewezen op leeftijd, dat is zo jammer. Het zou zo mooi zijn als we wat minder zouden focussen op dergelijke randzaken.

Ik ben in ieder geval blij dat mij dat gelukt is in de liefde. Deze maand zijn we drie jaar samen.

Laat een reactie achter