Ik voel geen twijfel of knagende stemmetjes

‘One day someone will walk into your life and make you see why it never worked out with anyone else.’

Voor mij is deze zin waarheid geworden. Terwijl ik druk bezig was met het programma van Carla, ontmoette ik Remco, ‘in het wild’. We gingen een dag samen op pad en voelden gelijk een klik. Maar die negeerde ik maar even voor het gemak, want ik zag alleen de nadelen: zijn leeftijd, de reisafstand tussen ons én het was een collega. Wat moest ik hier nu mee? Ik was nog hard aan de slag met mijzelf om grenzen te stellen en oude pijnen te bekijken. Carla adviseerde me de vooroordelen naast me neer te leggen en het te onderzoeken.

Ook toen ging het nog niet vanzelf. We waren beiden geïnteresseerd, dat was duidelijk. Maar een vervolgafspraak lukte om allerlei redenen niet. Wat werd ik daar onrustig van! Carla adviseerde me om ruimte te geven en het contact van zijn kant te laten komen. Om dat vol te houden, oefenden we in het loslaten van verwachtingen. Gewoon vertrouwen hebben dat het goed komt, of hij het nou is of niet. Ik heb mijn moodboard, affirmatie en Carla’s meditaties als hulpmiddel hiervoor gebruikt. Niet gemakkelijk, maar het lukte uiteindelijk wel.

Na een paar weken zocht hij weer contact, wat resulteerde in een afspraak. Daarna bouwden we het langzaam op. Inmiddels brengen we het weekend met elkaar door. Ik voel geen twijfel of knagende stemmetjes. Dankzij mijn werk in het voortraject kan ik dat helemaal loslaten.

Ik ervaar ruimte om mijzelf te zijn en andersom. Zelfs de moeilijke onderwerpen bespreken we. Zo ervaren we juist vrijheid in plaats van dat we elkaar claimen. Leeftijd en afstand spelen geen enkele rol meer. Het gaat als vanzelf met ons. Het voelt licht en feestelijk. Natuurlijk is het nog pril allemaal en ik wil niet al te hysterisch klinken, maar ik geloof oprecht: dit is mijn eindman.

Laat een reactie achter