Ik leerde vertrouwen op mezelf en dat het prima is om kwetsbaar te zijn

Ik geef met veel plezier leiding aan een grote afdeling binnen een bank. Op een gegeven moment merkte ik dat ik me in gezelschap van mannen onzeker voelde. Niet op mijn werk, want daar kon ik afstandelijk zijn en mezelf “verstoppen”. Het ging vooral om mijn privéleven. Daar was ik banger om die andere kant in mij te laten zien. Ik was vergeten hoe ik ook kon zijn: kwetsbaar, lief en behulpzaam. Naarmate ik me hier bewuster van werd, raakte ik steeds verder van mezelf verwijderd, ondanks alles wat ik had geleerd en ervaren. Dicht bij mezelf komen werd steeds moeilijker en ik werd nog onzekerder.

Ik vroeg me af: Hoe wil en moet ik nu verder? Ik miste een partner, maar wist niet hoe ik met mannen in contact kon komen. Via via kwam ik in gesprek met Carla. We spraken over mijn angsten en waar ik deze ontwikkeld had. Ik leerde vertrouwen op mezelf en dat het prima is om kwetsbaar te zijn. De gesprekken met Carla waren heerlijk, ontwapenend, humorvol en ze gaven me energie.

Van Carla leerde ik dat ik spontaan tegen een man kan zeggen dat ik hem leuk vind. Dat heb ik gedaan en sinds 9 maanden heb ik een hele fijne relatie met een hele bijzondere man…Mijn man.

Laat een reactie achter