Ik kan alles zelf wel. Ik heb geen man nodig

Voordat ik naar de ‘ik vind mijn man-dag’ ging geloofde ik er niet meer in en had ik ook geen zin meer om te daten. Ik vond dat het te druk had met mijn werk en mijn kind, maar ondertussen had ik het gevoel dat ik toch ‘iets’ miste. Ik heb toen een gesprek met Carla gehad en ik voelde dat ik toch echt iets moest gaan doen.

Tijdens de cursus kwamen mijn valkuilen al snel naar boven. Ik heb geen tijd en energie om een man te zoeken en als ik er dan een heb, dan geef ik veel te veel en raak ik daardoor uitgeput. Verder had ik ook het gevoel dat ik geen man nodig heb, ik kan alles zelf wel. En ik zorgde niet goed voor mezelf, dat was een heel goed inzicht voor mij. Carla zei: ‘Wat je in een relatie wilt, dat moet je nu ook al gaan doen. Als je goed voor jezelf zorgt dan trek je ook iemand aan die goed voor zichzelf en voor jou zorgt’. Daar ben ik dus net weer mee begonnen. Ik ga weer sporten en naar de sauna en ik neem veel meer tijd voor mezelf.

Ik ben nog niet aan het daten, met de tips van Carla wil ik eerst betere foto’s maken en ga ik mijn teksten aanpassen. Wat ik ook geleerd heb, is dat ik met korte mails ga reageren op mannen. En dat ik het naast me neer moet leggen als ik geen reactie krijg. Dat laatste vind ik nog wel moeilijk. Maar goed, als iemand niet eens de moeite neemt om te reageren, dan is die persoon het ook niet waard om energie in te steken. Ik ben daar makkelijker in aan het worden.

Ik ben heel blij dat ik de ‘ik vind mijn man-dag’ heb gedaan, omdat ik het gevoel heb dat ik veel inzichten over mezelf heb opgedaan en niet alleen op het gebied van daten. In een dag tijd ben ik zachter geworden en dat was echt de moeite waard.

Carla heeft mensen goed door en het is heel bijzonder dat ze ineens wat tegen je kan zeggen wat gewoon heel raak is. Ik vond het ook mooi om te zien dat er vrouwen van zowel jongere als oudere leeftijd waren. Het maakt niet uit of je 60 of 30 bent, je hebt er allemaal wat aan. Er zijn ook mensen die zo’n cursus geven en die hebben zelf nog steeds geen relatie. En dan denk ik ‘ja, dan geloof ik je niet’. Omdat Carla uit eigen ervaring spreekt dat geeft vertrouwen. Oké, misschien kost het 20 dates maar mijn man bestaat wel. Ik moet gewoon volhouden. Wat ik ook nog belangrijk vond is dat ze zei: ‘Je verdient een hele man’. Daardoor ging ik mezelf ook veel meer als heel zien. Ik ben ook een hele vrouw en ik verdien een hele man en niet iemand die bijvoorbeeld emotioneel niet beschikbaar is. Vroeger dacht ik altijd: Laat maar, ik ben toch niet goed genoeg. Nu denk ik: Ik ben wel goed genoeg. Ik wil nu de hele taart en niet alleen de kruimels.x

Laat een reactie achter