Ik geloofde er niet meer in dat er ook mannen zijn die een serieuze relatie willen

Ik had me er eigenlijk al bij neergelegd dat ik single zou blijven, maar een vriendin vroeg me mee naar de ‘ik vind mijn man-dag’. Daar voelde ik al snel dat ik toch een verlangen had, het verlangen naar een man.

Ik geloofde er niet meer in dat er mannen zijn die ook verlangen naar een relatie en dat die mannen daar serieus in zijn. Carla heeft me overtuigd van het feit dat het wel zo is en het is voor mij heel belangrijk dat ze dat bij mij heeft weten te bereiken.

Ik heb mijn man overigens nog niet gevonden, maar ik ben wel direct begonnen met het ontwikkelen van mijn vrouwelijke kant. De volgende dag ben ik meteen rokjes gaan passen en ik vind het nu leuk om een jurk te dragen als ik uit ga. En toen zag ik gisteren ineens dat er iemand gereageerd had op mijn profiel op Paiq. Hij schreef dat hij ook van buiten zijn houdt en van lezen en dat vind ik dan toch leuk.

Ik heb het aan niemand in mijn omgeving verteld dat ik naar Carla ging en ik had een heleboel twijfels. Achteraf ben ik blij dat ik gegaan ben, ik ben helemaal opgetild vooral door haar deskundigheid. Ze wist de groep zo goed te leiden en gaf iedereen de aandacht die ze nodig hadden. Ik was bang dat er een heleboel gepraat zou worden en dat we het steeds met elkaar eens zouden zijn, maar dat er verder niks zou gebeuren. Die twijfel bleek ongegrond. Carla had een inhoudelijk aantrekkelijke werkmap gemaakt, de persoonlijke verhalen waren herkenbaar en de voorbeelden waren beeldend en grappig.

Het was ook heel dubbel om naar de dag te gaan, een deel van die dubbelheid was ook: wil ik het eigenlijk wel, een relatie en al dat gedoe? En dan denk ik aan Oliver Sacks die op zijn zeventigste zijn eerste relatie kreeg. Dan denk ik: misschien overkomt mij dat ook nog. Eigenlijk wil ik dat wel en zodra ik er klaar voor ben, kan ik met de tips van Carla meteen aan de slag.

Laat een reactie achter