Ik ben nooit verliefd geweest op Arco

Zo’n 10 jaar geleden heb ik ook al gedatet op internet en ik had er zo’n hekel aan. Wat een frustratie was dat! Daar had ik echt geen zin meer in. Maar ja, mijn verlangen naar een partner was wel erg groot. En als je iets wilt, dan moet je er wat voor doen. Dat ik hem niet in het wild tegen zou komen, was me inmiddels wel duidelijk. Dus begon ik met frisse tegenzin weer te daten.

Een goede vriendin van me had haar eindman gevonden via Laatste Liefde. Ze vertelde me over de enthousiaste, motiverende begeleiding en dat je ook een duwtje in de rug krijgt als het even niet meer gaat. Dat was precies wat ik nodig had, anders had ik het bijltje er na twee dates weer bij neergegooid. Gelukkig heb ik dat laatste niet gedaan, want op het moment dat ik het het minst verwachtte, vond ik mijn man. Ik zou mijn profiel op de 50+ datingsite stopzetten en ik schoonde mijn favorietenlijstje op door ze allemaal nog een mailtje te sturen. Arco reageerde en na een paar fijne dates was het ‘aan’. Carla weet echt waar ze het over heeft en legt heel goed uit wat handig is in het daten. Ze wees me op fouten die ik in het verleden maakte tijdens het daten. En leerde me om minder mijn best te doen om leuk te zijn voor de man en beter te kijken naar wat ik van die man vond. Dat is een heel andere insteek, die het daten zoveel ontspannener maakte. Waar ik ook veel aan heb gehad, zijn de zes sleutelkarakteristieken waar een man aan moet voldoen (en ikzelf natuurlijk ook). Het is heel praktisch en concreet en niet iets vaags als ‘het voelt niet goed, maar ik weet niet waarom’.

Ik voel me nu heel stevig in mijn relatie en dat is anders dan in vorige relaties. Ik geef veel beter aan wat ik fijn vind of dat ik bijvoorbeeld tijd voor mezelf nodig heb. Ik doe niet mijn best om leuk te zijn, maar Arco vindt mij wel ontzettend leuk en dat is toch geweldig? Zo mooi dat je op deze leeftijd een heel fijn iemand treft. En wat voor mij zo bijzonder is: ik ben nooit verliefd geweest op Arco. Bij mijn vorige relaties was ik zo knetterverliefd, maar deze relaties hebben het niet gered. Ik weet nu ook dat verliefd zijn geen vereiste is voor een gelukkige relatie. Carla zei dat ook altijd, maar toen kon ik het niet geloven. Nu wel.

Inmiddels zijn Arco en ik getrouwd en we hebben het zo fijn met elkaar. We kunnen het over alles hebben en we spreken het ook meteen naar elkaar uit als iets niet goed voelt. Zo voorkomen we dat ergernissen uitgroeien tot een onoverkomelijke berg. Het traject bij Laatste Liefde was best een investering in tijd, geld en moeite, maar als ik zie wat ik nu bereikt heb: mijn persoonlijke groei én een fijne relatie. Dat was het dubbel en dwars waard. Ik moet mezelf af en toe in mijn arm knijpen om te geloven dat het echt waar is, maar het is waar. Ik heb mijn man gevonden.

Laat een reactie achter