Gezocht en gevonden: eindman met een warm hart

Ik was al een tijdje alleen en vond dat ik het best goed voor elkaar had. Toch sluimerde er diep in mij een verlangen naar een partner, zeker na een open gesprek met een vriendin hierover. Zij vertelde over Carla’s coaching en dat zette me aan het denken. Maar de drempel om te gaan daten was bij mij erg hoog. Het was volslagen onbekend terrein, ik voelde me er onzeker bij. Ik wist ook niet goed wat ik zocht of hoe ik dat aan moest pakken. Tot ik me realiseerde dat hulp vragen mág; je hoeft niet altijd alles alleen te doen. En dat anderen het ook fijn vinden om iemand te helpen. Dat hielp mij over mijn schroom heen om Carla’s hulp te aanvaarden.

Bij het eerste gesprek vroeg ze welk cijfer ik aan mijn verlangen zou geven. Ik zei een 9, en daar schrok ik zelf van. Kennelijk was dat verlangen heel groot, maar wist ik het weg te stoppen in mijn zelfstandigheid.

Het was erg fijn om met een groepje gelijkgestemde vrouwen aan deze onderwerpen te werken. De herkenning was prettig, hun verhalen gaven me moed. Ik had er nog nooit bij stilgestaan waar ik zelf stond, wat ik zocht in een man of in een relatie. Nu leerde ik die vragen stuk voor stuk te beantwoorden. Een mooi middel daarbij was het moodboard, dat me heel goed hielp mijn toekomstige relatie te visualiseren. Dat wakkerde het verlangen aan, maar het hielp me ook over de drempel heen.

Geheel toevallig zette ik op Valentijnsdag mijn eerste stappen ooit op een datingsite. Een paar maanden en een handjevol dates later ontmoette ik daar Toine. Na onze eerste date voelde ik direct: jou wil ik beter leren kennen. Het verliep tegen mijn verwachting in vrij makkelijk.

In mijn werk ben ik daadkrachtig: mannelijke energie noemt Carla dat. Ik heb veel verantwoordelijkheid en ben dus gewend door te pakken en zaken niet te laten hangen. Dat zat me wel eens dwars bij de eerste periode. Het tempo van Toine en van mij verschilde, ik wilde te snel. Carla leerde me op mijn handen te zitten, om niet te snel een date erdoor te duwen, maar hem de ruimte te geven om zelf initiatief te tonen. Ik moest mijn vrouwelijke kant meer laten spreken. Daar heeft ze me heel goed in gesteund.

Doordat ik die stap terug kon doen, kwam het uiteindelijk helemaal goed tussen Toine en mij. Mijn ongeduld verdween, de stabiliteit kwam. Ik ben heel blij dat Carla er op die cruciale momenten voor mij was. Ze was heel zorgvuldig in het evalueren hoe het nu met mij ging. Niet zozeer met mijn relatie, maar of dit was wat bij me paste. Dat gaf me rust en vertrouwen.

Een grappig detail: op mijn moodboard had ik een term geplakt, ‘Warm hart’, een van de eigenschappen die mijn eindman zou moeten hebben. En Toines profielnaam op de datingsite luidde: Warm hart. Dat kon geen toeval zijn. Het bleek het begin van een heel fijne relatie, die nu al drie jaar duurt.

Laat een reactie achter