Een verbinding zoals deze heb ik nog nooit gevoeld

In de drie jaar dat ik aan het daten was, heb ik veel uiteenlopende types ontmoet. Had ik Carla’s tips maar eerder gehoord! Dan had het niet zo lang hoeven duren. Maar ik zie nu ook in dat het een proces is geweest. Ik moest zelf ondervinden wat wel en niet werkt voor mij. Dat heeft veel hartenpijn opgeleverd, maar ook mooie lessen.

Het contact met Carla kwam precies op het juiste moment. Zij hielp me de sleutel te vinden. Dat begon al met het lezen van haar boek Vind je eindman. Ik besefte dat ik de verkeerde mannen benaderde, afgaande op uiterlijkheden in plaats van karaktereigenschappen. In haar coachingstraject werd me duidelijk dat ik nog een en ander op te ruimen had uit mijn jeugd. Door misbruik in mijn tienerjaren was mijn kijk op mannen gekleurd. Ik had al eens therapie gevolgd om dat misbruik een plek te geven, maar samen met Carla heb ik de laatste obstakels doorvoeld en verwerkt. Ook had ik een stevig mechanisme ontwikkeld om maar niet gekwetst te worden: ik maakte het altijd uit.

Op hetzelfde moment kwam ik in contact met mijn eindman, al wist ik toen nog niet dat hij dat zou worden. Ik dreigde weer in mijn oude patroon te vervallen toen hij dichtbij kwam: gauw de stekker eruit trekken, dan blijft mijn hart heel. Carla hielp me inzien dat ik die hordes juist moest nemen om mijn hart te kunnen openen. Dat ik mijn keuzes niet moest laten bepalen door bindingsangst. Doodeng, maar het was de enige manier. En zij loodste mij erdoorheen.

Ik ben nu ruim een jaar samen met mijn eindman. We wonen zelfs samen. De openheid waar ik altijd zo angstig voor was, blijkt juist verbindend te werken. Het brengt ons dichter bij elkaar. Ik ben zo dankbaar voor de stappen die ik dankzij Carla durfde te zetten. Want een verbinding zoals deze heb ik nog nooit gevoeld. Ik dacht altijd dat het niet bestond.

Laat een reactie achter