Aflevering 84: De dodelijkste zin bij de eerste date

Hoe in of na de eerste date, de zin ‘ik denk niet dat het meer dan een vriendschap wordt’ dodelijk is voor ieder beginnend date-contact.
 • Wat betekent deze zin nu eigenlijk?
 • Wat doen we ermee met onszelf en de ander?
 • Wat laten we hiermee precies over onszelf en onze patronen in de liefde zien?

Luister de podcast en ik vertel je waarom je deze zin beter niet uit kunt spreken bij een beginnend contact.

Bekijk mijn boek Vind Je Eindman en bestel de bestseller.

Als het niet lukt om de podcast af te laten spelen, dan komt dat waarschijnlijk omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd. Klik onderaan in je scherm op de groene knop met oké en dan kun je de podcast af spelen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

6 reacties

 1. Marlies Meulink januari 28, 2024 at 2:24 pm- reageer

  Carla een heel goed onderwerp . Ik zie mensen ook bij First Dates hun eigen glazen ingooien , doordat ze een deur dichtsmijten met zo’n opmerking . Gr Marlies

  • TeamLaatsteLiefde januari 29, 2024 at 10:59 am- reageer

   We zijn het helemaal eens Marlies. Dank je voor je bericht, Carla

 2. Jaccla januari 28, 2024 at 11:12 pm- reageer

  Hallo Carla, ik heb met veel interesse deze podcast geluisterd. Ik had toevallig kort geleden een eerste date met een man en het was gezellig. Toch heb ik naderhand, terwijl we eigenlijk al afgesproken hadden om telefoonnummers uit te wisselen, aangegeven dat het wat mij betreft niet meer zou worden dan af en toe voor de gezelligheid afspreken, als hij daar ook voor open zou staan.
  Ik heb hem daarmee gelijk op afstand gezet, dat besefte ik nav de podcast.
  Daar was wel een aanleiding voor. Ik voelde me onveilig doordat hij voor mij te snel ging en ook dingen vroeg, waarmee hij over mijn grenzen ging. Maar voor ons beiden was het beter geweest als ik op een gezonde manier mijn grenzen had aangegeven, dan was er meer sprake geweest van gelijkwaardigheid en elkaar serieus nemen. Dank voor dit inzicht. Een volgende keer ga ik het anders aanpakken.

  • TeamLaatsteLiefde januari 29, 2024 at 11:01 am- reageer

   Precies Jaccla, je legt het zelf al heel helder uit. Inderdaad, vriendelijk grenzen geven is ook een kunst. En het kan een dun lijntje zijn, maar als jij al zegt dat je je onveilig voelde, dan zou het zomaar kunnen zijn dat het een hele goede is geweest om dit contact af te breken.

 3. Dominique Werbrouck januari 30, 2024 at 3:29 pm- reageer

  Beste Carla , wat een podcast. Dit was zo een herkenning . Zo leerrijk en ter gelijker tijd hoopgevend.
  Ik ben echt getriggerd om na het aandachtig luisteren van uw podcast de toekomstige liefde op een ganse andere manier te benaderen . Hartelijk dank . Warme groet Dominique

  • TeamLaatsteLiefde februari 1, 2024 at 11:12 am- reageer

   Bedankt voor je compliment Dominique!

Laat een reactie achter