Aflevering 52: Wanneer is de emotionele geslotenheid van je partner een breekpunt in je relatie?

In deze aflevering beantwoord ik de vraag van Celine over de karaktereigenschap emotionele openheid en wat als je man erg gesloten is op dat gebied? Waar heb je als vrouw dit verschil te accepteren en er geen breekpunt van te maken? En wanneer mag je de conclusie trekken dat het toch best wel heel lastig is een relatie te hebben met iemand die zo gesloten is? Zelfs als de overige eigenschappen wel aanwezig zijn.

Meld je aan voor mijn gratis webinar “hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt”

Als het niet lukt om de podcast af te laten spelen, dan komt dat waarschijnlijk omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd. Klik onderaan in je scherm op de groene knop met oké en dan kun je de podcast af spelen.

12 reacties

 1. Henny van de leur oktober 29, 2022 at 8:20 am- reageer

  Dank je wel , heb met veel interesse geluisterd en leer er veel van
  Ik heb sinds kort een partner, waarvan de vrouw op 1 december pas 1 jaar overleden is
  Nou kunnen wij er goed over praten
  Maar emotioneel zit hij er nu pas vol in ,
  Heb je tips hoe ik hem het beste Jan benaderen
  We doen het heel rustig aan overigens.
  Om alletwee het een en ander te verwerken.
  Ik heb ook m’n dingen uit m’n pas verbroken huwelijk….
  Met vriendelijke groet , henny van de leur

  • Laatste Liefde team november 1, 2022 at 9:01 am- reageer

   Ja dit zijn lastige situaties, je kunt nooit zeggen ‘na zoveel tijd ben je weer toe aan een nieuwe relatie’. Bij sommige mensen duurt dat maar een paar weken en bij anderen duurt het jaren en jaren. Ik denk dat het belangrijkste is dat je nu zegt ‘we doen het rustig aan’ en ik zeg altijd dat de langzaamste het tempo mag bepalen. Zolang jullie je daar allebei goed bij voelen kun je naar elkaar toe blijven groeien.

   Hartelijke groet,
   Carla

 2. Ellen november 2, 2022 at 8:41 am- reageer

  Lieve Carla,

  Wat een GEWELDIGE podcast over de emotionele geslotenheid van je partner!
  Het geeft me zoveel moed en geduld.
  Een aantal dingen die je noemt, heb ik al gemerkt, maar regelmatig bekruipt me het gevoel: het duurt zo lang, moet ik daar op wachten of is dit toch niet mijn eindman.
  Liefs Ellen

  • Laatste Liefde team november 2, 2022 at 11:36 am- reageer

   Bedankt voor het compliment. En helaas kan ik je geen antwoord geven op je vraag, ik ken jou en ‘je man’ niet. Heb je al eens meegedaan met mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Daarin vertel ik over de 6 noodzakelijke karaktereigenschappen en geef ik voorbeelden: https://www.laatsteliefde.nl/inschrijving-webinar/

   Hartelijke groet,
   Carla

 3. Marjolijne november 4, 2022 at 9:02 am- reageer

  Dankje Carla, Het verklaart waarom ik mijn relatie verbroken heb. Ik denk dat het verschil in openheid inderdaad geen breekpunt is, maar wel de intentie om daarin naar elkaar toe te bewegen. Als de ander niet naar het midden kan bewegen, maar ook vooral niet wil bewegen en daarin een blokkade legt, is dat een goede reden om uit elkaar te gaan.

  • Laatste Liefde team november 7, 2022 at 3:05 pm- reageer

   Bedankt voor je bericht en helaas is dat in sommige gevallen inderdaad de conclusie.

 4. Erna.jonckheere november 7, 2022 at 8:31 am- reageer

  heel goed uitgelegd Carla,
  dank je wel!

  • Laatste Liefde team november 7, 2022 at 3:06 pm- reageer

   Bedankt voor het compliment!

 5. Annelies november 11, 2022 at 5:11 pm- reageer

  Ik vraag me af… als je als vrouw emotioneel open bent vanuit drama… wat kan je hier dan zelf aan veranderen? Hoe kan je vanuit je volwassen deel reageren?

 6. Diny augustus 26, 2023 at 2:18 pm- reageer

  Dankjewel Carla voor de duidelijke podcast over emotionele openheid het zet me wel aan het denken.. ik ben op dit moment aan het daten 3 x contact, nu willen we het rustig opbouwen, ik sta er op dit moment voor open om er voor te gaan en hij ook zo merk ik.. allen betrap ik me er nu zelf op dat ik ( vooral met telefoongesprekken) dat hij maar door ratelt en druk praat, ik bijna niet aan het woord komt of dat hij er tussen komt als ik aan het praten bent, ik vind dat niet leuk, ik vind het belangrijk en volwassen dat je naar de ander luistert en niet de andere steeds in de rede valt ik voel ook dat ik dan niet die emotionele verbinding kan opbouwen en dat het me energie kost, ik ben zelf rustig van aard…Kan ik hier wat van zeggen of moet ik inzien dat het niet bij me past.
  Lieve groet, Diny

  • TeamLaatsteLiefde augustus 28, 2023 at 10:27 am- reageer

   Dat moet toch kunnen Diny, dat je zegt dat het je opvalt dat hij veel praat. En dat je dat lastig vindt omdat jij het gevoel hebt dat je er niet tussen kunt komen. En dan maar kijken wat hij zegt.

Laat een reactie achter