Aflevering 50: Ik vier mijn 50ste podcast en de 60.000ste download daarvan

In deze jubileumaflevering blik ik terug op de twee meest beluisterde afleveringen: aflevering 30 en 37 over de 6 karaktereigenschappen en wat is volwassen liefde. En vooral de weg ernaar toe. Ook weer 2 vragen van Johanna en Monique over gasligthing en ruimte en vrijheid houden binnen de relatie.

Meld je aan voor mijn gratis webinar, “hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt”

Als het niet lukt om de podcast af te laten spelen, dan komt dat waarschijnlijk omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd. Klik onderaan in je scherm op de groene knop met oké en dan kun je de podcast af spelen.

4 reacties

 1. Marina oktober 4, 2022 at 11:37 pm- reageer

  Hallo, 2x wilde ik meedoen, 2x door omstandigheden niet gelukt.
  3x is scheepsrecht, toch?
  Mvg Marina

  • liesbeth oktober 5, 2022 at 8:24 am- reageer

   Absoluut Marina en ik weet niet of je je al een keer in hebt geschreven, maar als je dat doet krijg je in ieder geval achteraf de opname toegestuurd en kun je kijken op het moment dat het jou uitkomt.

 2. Joan oktober 5, 2022 at 8:07 am- reageer

  Hallo Carla,
  Al jaren krijg ik mailtjes van jou en al jaren neem ik mijzelf voor om met mijzelf aan de slag te gaan.
  Het raakte me toen ik je hoorde zeggen dat wanneer je een dominante vader of moeder hebt gehad je hebt geleerd dat het gevaarlijk is om je te uiten.
  Ik kan prima aan vriendinnen vertellen wat ik nodig heb, maar mijn partner kon ik dat niet zeggen. Onze sexualiteit was slecht . En ik had een minnaar. Die had ik al lang voordat ik mijn partner ontmoette. Ik stopte met de minnaar , maar toen bleek dat mijn partner dronk en hartklachten had waardoor hij ook door medicijnen geen libido had viel ik toch terug op
  de minnaar. Ik durfde er niet over te praten .. over mijn verlangen naar aanraking . Ik hoefde echt geen seks, maar wel aanraking .. mijn partner wilde ‘s morgens dat ik hem pijpte en als hij was klaargekomen was het dat . Verder helemaal niets . Overdag voelde ik wel warmte en liefde en verbondenheid, maar in bed niet .
  Uiteindelijk heeft hij na twee jaar in een dronken bui (ik was voor de zoveelste keer in de nacht naar huis gegaan ) een nieuwe vrouw gevonden waar hij mee ging daten. Ik was zo in shock dat ik hem vertelde over mijn minnaar . Had ik dat maar niet gedaan. Hij heeft mijn telefoon gestolen en mijn app geschiedenis met mijn minnaar gelezen en bewaard . Nu was hij in shock. Hij is doorgegaan met zijn nieuwe liefde en tegelijkertijd heeft hij mij iedere avond (behalve als hij met haar was) laten weten wat een monster ik ben .
  Ik heb 8 maanden dit doorstaan als een soort van boetedoening.
  Nu ben ik verhuisd. Ik heb hem geblokkeerd. Maar het verlangen naar hem blijft . Vooral naar wat wel goed was . De wandelingen, samen in bad, genieten van de stilte samen , luisteren naar muziek en dansen samen.
  Ik heb de relatie niet tot volle wasdom laten komen omdat ik een geheim meedroeg . Ik was bang hem te kwetsen en hem te verliezen. In het begin was ik zo vreselijk verliefd op hem dat ik in paniek raakte bij de gedachte hem te verliezen . Hij is een hoogbegaafde man, maar weinig zelfreflectie en zeer manipulerend . Hij ziet alleen mijn verraad en niet de drank en zijn kwade dronk .
  Ik ben me ervan bewust dat ik het bespreekbaar had moeten maken . Mijn verlangen naar seksualiteit. Hij zei me later dat hij juist héél voorzichtig met me was vanwege mijn verleden rondom seksueel misbruik . Beide hebben we dingen aangenomen en niet gecheckt bij de ander . Beide liepen we met een arsenaal van interpretaties over hoe de ander in elkaar steekt en wat die ander nodig heeft .
  De relatie is op de klippen gelopen en ik heb er ontzettend veel spijt en verdriet van gehad vooral omdat we allebei nog steeds heel veel om elkaar geven.
  Maar er is teveel gebeurd en ik wil niet met iemand die mij onder invloed alleen maar negatief benaderd.
  Ik wil graag een vriend, een man.. maar ik wil eerst werken aan mijn angst voor afwijzing. Leren om ondanks die angst te communiceren over mijn behoeften .
  Ik voel dat hier omheen zoveel pijn van vroeger zit. Dat ik in een relatie een klein gewond kind ben en van de ander de sterke autoriteit maak die gevaarlijk is .
  Daarom zijn mijn relaties misschien wel allemaal mislukt .. dat ik veel makkelijker praat met vriendinnen dan met mijn partner .. die tast in het duister ..
  Ik ben inmiddels 66 en net met pensioen .
  Ik ben positief ingesteld en heb een fijn leven. Nu nog die stevigheid en veiligheid in mijzelf voelen om mijzelf -ook in een relatie – te laten zien .
  Lieve groet , Joan

  • liesbeth oktober 5, 2022 at 8:27 am- reageer

   Wauw Joan wat een verhaal en inderdaad communicatie en toetsen bij elkaar is zo belangrijk. Wat jammer dat je door zoveel ellende moest gaan. Ik snap dat je hier eerst van wilt herstellen, maar als je je er klaar voor voelt dan nodig ik je uit om mee te doen met mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’: https://www.laatsteliefde.nl/inschrijving-webinar/

Laat een reactie achter