Zij was mijn zon, mijn maan en mijn sterren en niemand kan aan haar tippen

Kippenvel, soms heb ik dat als ik een vraag van een van de deelneemsters aan mijn programma’s lees. Bijvoorbeeld bij de vraag van Sharon. Sharon was op date met een leuke vent en ze hadden het samen gezellig. Kortom: het smaakte naar meer.

Tot Sharon vroeg of hij al eerdere relaties had gehad of misschien zelfs getrouwd was geweest. En dat was hij. Hij was jaren gelukkig getrouwd geweest, maar zijn vrouw was helaas aan een hartaanval overleden. Heel plotseling, terwijl ze op dat moment dolgelukkig waren met elkaar.

Mijn zon, mijn maan, mijn sterren

Hij zei tegen Sharon ‘ze was mijn zon, mijn maan en mijn sterren. Ze kon me altijd aan het lachen maken. We hadden het zo goed met elkaar en ik ga in dit leven nooit meer iemand ontmoeten die aan haar kan tippen.’ Dat viel Sharon uiteraard koud op haar dak en nu vroeg ze aan mij of het zin had om met deze man verder te gaan.

Ja en nee

Dat is zo’n goede vraag en er is geen eenvoudig antwoord op te geven. Je ziet dit soort situaties vaak bij weduwen en weduwnaars die nog niet door het rouwproces heen zijn. Rouwen is namelijk niet alleen verdriet en huilen, het kan ook zijn dat je tijdens het rouwen de ander op een voetstuk zet. Dat je je vroegere partner idealiseert en de voorbije situatie iets mooier maakt dan het in werkelijkheid was.

Als je op date bent met iemand die nog midden in dat proces zit, dan krijg je geen kans. Je zit dan eigenlijk met z’n drieën aan tafel in plaats van met z’n tweeën. En grote kans dat daten met jou, hem in een nieuwe rouwfase brengt. Met een leuke andere vrouw afspreken voelt dan als ontrouw zijn aan zijn vroegere liefde en partner. Doordat hij nu met jou daar zit moet hij haar verder loslaten. Vaak hoor je ook dat iemand na enkele dates zegt: “ík voel dat ik er nog niet aan toe ben”. Meestal is er dan een reactie ‘ja, dat weet je toch van te voren.’ Maar nee, dat is niet zo. Dat voel je pas weer als je je hart op een kiertje zet voor een ander. En dan merk je ook dan pas dat er nog geen ruimte is.

Je kunt met deze man verder gaan, als hij bereid is om zich voor een nieuwe liefde open te stellen. Is hij daar nog niet klaar voor, dan kun je beter afscheid nemen. Je kunt natuurlijk wachten, maar misschien wacht je dan op de trein die nooit komt. Maar dat is aan jou.

Wat is er nodig

Die vroegere partner zal altijd en plek in het leven van jouw date hebben en dat is ook goed. Hij mag natuurlijk aan haar blijven denken, vooral op speciale momenten. Maar ze kan niet meer zijn zon, maan en sterren zijn, wil hij een nieuw liefdesleven hebben.

Iedereen die een partner verliest en graag een nieuwe relatie wil zal op een zeker moment de eerste partner naast de weg, in de berm moeten zetten wil er een nieuwe liefde op de weg mogelijk zijn. Jouw date zal ook bereid moeten zijn om dit te doen. Ze is er nog wel en als je echt zo’n intense relatie hebt gehad, dan zal je je vroegere partner altijd blijven voelen. Maar ze mag naast de weg gaan staan en er mag plaats komen voor een nieuwe liefde.

Als jouw date daartoe bereid is en daar aan toe is dan heeft jullie ontluikende relatie zeker een kans.

Meer weten

Over deze en andere situaties vertel ik in mijn boek ‘Vind je eindman’. Heb je dit boek nog niet in huis of nog niet gelezen, klik dan hier.

Op naar de liefde,
Carla

PS: Op 7 december geef ik weer mijn webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Doe je mee? Het is gratis en het enige wat je nodig hebt is een computer, internet en een uur van je tijd. En kun je niet op 7 december, schrijf je dan toch in. Dan stuur ik een dag later automatisch de opname van het webinar naar je toe.

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

2 reacties

  1. Brigitte december 9, 2023 at 11:03 pm- reageer

    Dag Carla, ik zie net te laat dat je vd week het webinar van hoe-je-in-5-stappen-jouw-eindman-vindt hebt gegeven. Is het mogelijk dat ik hem nog kan bekijken misschien? Ik hoor het graag van je. Groetjes

    • TeamLaatsteLiefde december 11, 2023 at 3:20 pm- reageer

      Hoi Brigitte, zeker wel. Dit is de link. En als je je gegevens invult kun je kijken wanneer het jou uitkomt.

Laat een reactie achter