Zoenen tijdens de tweede date?

Als zelfbewuste, single vrouw heb je ook wel eens je momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Dat je je koninkrijk zou geven voor een arm om je schouder. En wat doe je dan als er ineens een leuke man komt die je verhaal aanhoort en zegt dat hij je graag wil steunen. Die meteen zegt dat hij je wil vasthouden en wil knuffelen. Maar die ook direct voorzichtig begint met zoenen. Terwijl dat voor jou veel te snel is.

 

Pas zoenen als je diepere gevoelens hebt

Dit overkwam Minke. Ze was zo blij met het aanbod van de sterke schouder en meteen werden haar grenzen overschreden. Als iemand serieuze intenties heeft, dan wil Minke ook graag dat deze persoon geduld met haar heeft. Vraagt ze daarmee teveel of heeft ze groot gelijk?

En wat als deze man geen geduld heeft?

Voor Minke hoorde zoenen en intimiteit niet bij een tweede date. Hij vond van wel, want zoenen is toch ook knuffelen? De verwarring was compleet. Is wat hem betreft alleen lust of wil hij er echt voor Minke zijn? En moet ze nu een eind maken aan dit contact of deze man toch een kans geven?

Mijn advies

Vaak zie ik dat vrouwen een oefenman nodig hebben. Een man waarmee je de eerste stappen op je nieuwe dating-weg zet. Dan is hij het nog niet maar kom je met de volgende weer iets verder. Wat dat betreft is deze situatie voor Minke een hele belangrijke ervaring. En dat je de verwarring van liefde met seks echt kunt ervaren is wezenlijk belangrijk.

  • Wees in het eerste contact nooit te open en te kwetsbaar. Ook niet in het spreken over intieme dingen. Je geeft daarmee teveel van je soft spots prijs waardoor de mannen met verkeerde bedoelingen precies weten op welke manier ze jou binnen kunnen hengelen.
  • Het niet respecteren of weinig geduld hebben is nooit goed. Het tempo van de langzaamste geldt als er wel een opgaande lijn in zit uiteraard.
  • Je bent op zoek naar een relatie en niet naar iemand die je alleen maar wil redden of op seks uit is.

En nu?

Probeer altijd weg te blijven van vage signalen en afspraken. Wees helder in wat je wilt en wat je niet wilt en laat je nooit opjagen. Ik begeleid vrouwen in een traject van een jaar en dan komen deze zaken ook zeker aan bod. Wil je meer over mijn programma weten, klik dan hier.

Wil je eerst zelf stappen maken, lees dan de tips in mijn boek Vind je eindman.

Op een mooie liefde.

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter