Hij wil alleen seks, maar ik wil een serieuze relatie

Het is de meest genoemde frustratie in mijn live webinar als ik de deelnemers vraag naar wat ze het lastigste vinden aan het daten op een datingsite. Dat hij alleen maar uit is op seks en dat dit vaak het eerste onderwerp is dat voorbij komt in het prille contact. Pijnlijk en frustrerend, dat begrijp ik zeker.

Regelmatig krijg ik ook vragen hierover van vrouwen die op zoek zijn naar hun eindman. Zo vertelde Sophie dat ze een serieuze relatie zoekt en dit ook vermeld heeft op haar profiel. Natuurlijk in de hoop dat ze zo duidelijk is dat de relatie voorop staat en niet de seks. Maar ze krijgt toch veel verzoekjes van mannen die aansturen op seks. Soms zeggen ze dat gelijk, maar ze heeft het ook meegemaakt dat dit na meerdere dates pas naar voren kwam. Sophie is nu heel erg op haar hoede, want dit wil ze niet.

Herkenbaar?

Ik voel mee met haar en ik weet dat dit voor veel vrouwen heel herkenbaar is. Ook dat op je hoede zijn. Je wilt niet met achterdocht naar een date, maar het wordt op deze manier wel steeds moeilijker om er onbevangen naartoe te gaan.

Je hebt een droom voor ogen van een liefdevolle relatie waarin je respect voor elkaar hebt en natuurlijk hoort fijne seks daarbij. Maar je lijkt nu nog aan het modderen met mannen die maar een deel van de relatie willen. Zij willen niet het complete plaatje, een gelijkwaardige relatie door dik en dun, met alles erop en eraan.

Sophie; ‘Ik denk dat alle mannen snel seks willen.’

Dat mannen sneller seks willen dan vrouwen kan mogelijk zijn. (Hoewel de mannen die ik spreek me juist vertellen dat vrouwen zo snel aansturen op seks.) Gelukkig zijn er heel veel mannen die niet in de eerste plaats voor de seks gaan. Die net als jij en ik geduld kunnen opbrengen, de volwassenheid hebben om eerst iets op te bouwen voor ze met je naar bed willen.

En waarom komt Sophie die mannen dan niet tegen? Omdat er nog iets hapert aan haar uitstraling op de datingsite. Hierdoor trekt ze mannen aan die in de eerste plaats seksuele avances maken.

‘Ik wil een serieuze relatie’ wat is daaraan te doen?

De oplossing ligt in het schrijven van een goede profieltekst en het plaatsen van treffende foto’s. In je profiel schrijven dat je een serieuze relatie wilt raad ik af, het is beter de tekst zo te schrijven dat je een mix laat zien van je serieuze bedoelingen en je plezier in het leven.

Als je veel seksueel geaarde reacties krijgt heeft dat meestal nog met je profieltekst te maken. Of het is te algemeen waardoor iedere Jan Doedel reageert of er zit nog iets in wat reacties oproept van mannen die seksueel gericht zijn.

Zorg ook dat je profielfoto de juiste uitstraling heeft. Niet te veel bloot, maar een mooie close-up waar je lachend op staat. En vooral geen selfies, want die geven nooit een mooi beeld van hoe je werkelijk bent.

Sophie heeft besloten haar profieltekst en foto’s opnieuw onder de loep te nemen met alle tips uit het boek ‘Vind je Eindman’.

Wat ook kan: doe mee met mijn online en gratis webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Je kunt dit webinar op verschillende datums volgen en kun je beide datums niet, dan is dat geen probleem. Schrijf je toch in en dan stuur ik je na het webinar automatisch de opname toe. Kun je kijken op een moment dat het jou uitkomt.

Op een mooie liefde.

Hartelijke groet,
Carla

2 reacties

 1. Simone augustus 4, 2022 at 4:54 am- reageer

  Ja hoor. Het ligt weer eens aan wat de vrouw niet goed doet. Nou ik kan je serieus vertellen dat als je de “perfecte” profiel tekst hebt er nog steeds mannen zijn die er gewoon voor “de sex” zijn en het werkelijk niet boeit waarvoor de vrouw daar is. Zelfs op sites die primair gericht zijn op vriendschap

  • liesbeth augustus 4, 2022 at 7:50 am- reageer

   Hoi Simone, dit hoor ik zo vaak en ik zeg altijd dat het een kwestie is van de juiste aanvliegroute kiezen en weten waar je op moet letten bij een man. Daarover vertel ik tijdens mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Doe je mee? https://www.laatsteliefde.nl/inschrijving-webinar/

   Carla

Laat een reactie achter