Weet jij wat jou aantrekkelijk maakt?

Weet jij hoe je overkomt op anderen? Ik wist het niet van mezelf en dat vind ik ook wel een “beetje dom” en naïef van mezelf. Want ik zou veel meer ontspannen kunnen genieten of op een positieve manier meer invloed kunnen hebben op bepaalde situaties. En natuurlijk meer mensen kunnen helpen als ik dit wel wist van mezelf. Precies zoals je ook je eerste date positief kunt beïnvloeden als je precies weet hoe je op de ander over komt. Wat is jouw uitstraling, wat maakt jou aantrekkelijk?

Straks meer hierover. Nu eerst mijn eigen verhaal.
Bovenstaande realiseerde ik me door een bijzondere ontmoeting met Natasja Bijl. Een enthousiaste journaliste die ik tegenkwam op een event enkele weken terug.

We wisselden zeer geanimeerd onze belevenissen uit als zelfstandig ondernemers en voor we het wisten zaten we beiden helemaal in de flow van elkaars bedrijf. Op haar facebook pagina plaatst ze onderstaand bericht waarop ik mezelf afvraag: “Hé gaat dit over mij? Ben ik grappig?’’
Dit is wat ze schreef:

“Match maker!- Daten met de handrem erop! 
Afgelopen woensdag had ik een netwerk- event. Heel veel leuke dames en twee ietwat ongemakkelijke heren. 😉 Helaas heb ik niet iedereen kunnen spreken, maar er kwamen mooie verhalen los. En ja iedereen wil wel in de media! 
Carla sprak me aan, over haar bedrijf Laatste Liefde. (vind nu jouw eindman) waarin ze zelfstandige vrouwen die zelf heus wel hun mannetje staan, helpt bij het vinden van de juiste partner. Carla heeft expertise en kan enorm leuk vertellen over: ‘daten met de handrem erop’ en ‘shoppen in de verkeerde winkel’. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk, dat merkte ik meteen. “Mag ik even meeluisteren?” Binnen korte tijd stond er een kringetje nieuwsgierige vrouwen om ons heen.
Die avond, in de trein en op de fiets, en zelfs de volgende dag moest ik nog steeds lachen om haar ‘daten met de handrem erop.’ Want welke vrouw kent dat fenomeen nou niet? Het duurt soms even voor je het doorhebt, maar opeens snap je waarom je zo hortend en stotend de straat uit rijdt.
Volgende week heb ik een afspraak met Carla. Want ik zie haar graag als expert in een blad!
We hebben iets gemeen: Zij enthousiast als matchmaker in de liefde. Ik als matchmaker in de media.
Waarom ik nou juist voor dit verhaal val? Stralende ogen, enthousiasme, een gezonde dosis humor en een hoge mate van herkenning! En heel veel kennis!”

Nou daar was ik natuurlijk heel blij mee maar ik werd er ook stil van.
Na een dag belde ze me en het eerste wat ze me vroeg was: “Weet je wel hoe grappig je bent?” Ik was verbaasd door deze vraag/mededeling en terwijl ik daarover nadacht ging ze geamuseerd verder. “Haha nee ik hoor het al, dat weet je niet.” Ze sloeg daarmee de spijker op zijn kop.
Ik ben me vaak niet echt bewust van hoe ik overkom op de ander.

Nu was dit gelukkig een hele positieve vibe die ik uitstraalde maar in mijn date jaren was ik me ook niet bewust van mijn uitstraling. Te snel, te energiek, te zelfstandig, te enthousiast. Ik had lange tijd geen idee dat dit weleens de reden kon zijn dat er weinig tweede afspraken kwamen. Niet dat ik niet energiek of zelfstandig mocht zijn, maar wat liet ik telkens als eerste zien en in welke mate aan de man tegenover mij aan dat tafeltje?
Ik kreeg pas tweede afspraken en serieuzere contacten toen ik doorkreeg hoe mijn houding en gedrag op anderen overkwamen.

Weet jij wat je uitstraalt naar een man? Weet jij wat jou aantrekkelijk maakt? Of wat de onderliggende oorzaak is waarom jij nog alleen bent?
Kan het zijn dat jij met je goede eigenschappen te overdonderend bent voor iemand die nog niet weet wie jij bent? Dat je zo enthousiast bent dat je die ander wegblaast aan de tafel?
Dit is ook vaak terug te zien in de profielteksten.
Ik zie dagelijks ongeschikte profielteksten voorbijkomen op de datingsites van vrouwen die absoluut moeite hebben gedaan een mooie tekst te schrijven, maar die helaas niet het gewenste effect heeft op de juiste mannen. Te weinig aantrekkelijk geschreven, te weinig invoelbaar en onderscheidend. Net zoals ik veel foto’s voorbij zie komen die mooi zijn maar ongeschikt voor een eerste indruk op een datingsite.

Wil jij meer leren en weten over aantrekkelijke profielteksten en foto’s voor op een datingsite? Vraag dan vandaag nog mijn gratis e-book aan.

Wat datingsites je niet vertellen

Hierin geef  ik veel tips over hoe je nou precies een goede profieltekst schrijft en wat je vooral niet moet schrijven in deze tekst. En welke foto’s geschikt zijn en welke niet.

En ik? Wat ga ik nu doen?
Wennen aan het idee dat ik grappig ben! 🙂

Graag hoor ik van je of je nog vragen hebt over het e-book of dit artikel. Mail me gerust terug.

Wil je meer van Natasja weten kijk dan op haar website www.natasjabijl.nl.

Hartelijke groet,
Carla ketelaar

 

Laat een reactie achter