Weet je hoe het komt dat je én leuk en succesvol bent én nog steeds geen fijne, liefdevolle relatie hebt?

Twee weken geleden ontving ik na mijn webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’ een mail van Rianne, ze schreef:

‘Vorige week heb ik mijn eindman gevonden en ik ben blij dat ik me niet heb aangepast. Ik ben net zo intens en heftig en dominant als ik altijd al was. En hij trekt het. Sterker nog, hij moedigt me aan. Zo hoort het te gaan en niet anders.’

Tijdens het webinar vertel ik over dat je je vrouwelijke kant af mag stoffen en dat je een man man mag laten zijn. Rianne heeft dat opvat als dat ik zeg dat je je voor altijd en volledig aan moet passen om een man te vinden, maar dat is dus NIET wat ik bedoel. Ik leg graag uit wat ik wel bedoel, maar eerst een vraag aan jou:

Leuk en succesvol en toch nog steeds alleen?

Heb jij het ondertussen ook wel gehad met de opmerking: ‘Zo’n leuke vrouw en nog steeds alleen?’ Hoor jij bij de groep vrouwen die dan maar genoegen neemt met minder? Die zonder relatie door het leven gaat of blijft hangen in een (tijdelijke) relatie waar je niet echt blij van wordt? Er is niets mis met een fijn leven in je eentje. Maar dat wordt het wel als je een intens verlangen hebt naar een man, een liefdespartner om je leven mee te delen. Als je zeker weet dat er aan je leven zoals je het nu leeft nog iets ontbreekt, dat het nog niet af is, dat er nog meer uit je leven te halen valt dan je nu doet.

Je vriendinnen zeggen het, je collega’s zien het en jij weet het diep in je hart ook: je bent hartstikke leuk. Je ziet er goed uit, je hebt een goede baan en er zijn genoeg mannen die zich heel gelukkig zouden prijzen met een vrouw zoals jij. Maar waarom ontmoet je die mannen dan niet of ontmoet je alleen de mannen waar je niet gelukkig van wordt? En om maar met de deur in huis te vallen: Het ligt niet aan de mannen!

Weet je hoe het komt dat je én leuk en succesvol bent én nog steeds geen fijne, liefdevolle relatie hebt?

Je bent echt niet alleen

Inmiddels heb ik jarenlang ervaring als therapeut en coach ik zelfbewuste vrouwen die het maar niet lukt om de Liefde van hun Leven te vinden, om een liefdevolle en langdurende relatie mee op te bouwen. Steeds zie ik de overeenkomsten tussen de vrouwen die ik begeleid. Het is één eigenschap, een verworvenheid die eruit springt en mijzelf ook onbewust jarenlang dwars heeft gezeten, toen het ook mij niet wilde lukken om een lieve én daadkrachtige man te vinden.

Die eigenschap waar ik het over heb is Zelfstandigheid. In mijn boek benoem ik het als Zelfstandigheidssyndroom. Wij vrouwen zijn gelukkig heel erg zelfstandig. Wij kunnen veel zelf en doen dat ook. Probleem is alleen dat we er zo trots en blij mee zijn dat we dat als eerste laten zien aan de ander. En pas later is onze aanraakbaarheid en zachtheid te voelen. Meestal is het dan al te laat omdat er geen vervolgafspraak komt.

Zachtheid hebben we nodig om te kunnen voelen: ‘wie is deze man?’ Maar vooral heeft de ander dit nodig om te kunnen voelen wie jij bent. Met onze zelfstandige kant zijn we vooral kritisch naar de ander.

Durf jij je zelfstandigheid los te laten?

Ben jij ook bang om je zelfstandigheid los te laten? Heb je dan het gevoel dat je iets gaat verliezen of kwijtraken? Wil je nog iets bewijzen? Geloof me maar, mannen weten allang dat vrouwen zelfstandig zijn. Dat hoeft helemaal niet benadrukt te worden. Zet je zelfstandigheid gerust even op het tweede plan, dan verlies je niks. Je wint alleen maar.

Als je sterk vast blijft houden aan je zelfstandigheid, dan trek je mannen aan die daarop vallen. En dat zijn niet de zelfstandige mannen waar jij naar op zoek bent. Je trekt dan onzelfstandige mannen aan. De mannen die dit wel makkelijk vinden en op je gaan leunen en afhankelijk van je worden. De ‘zeg jij het maar’ mannen.  Zo trek je steeds de voor jou verkeerde mannen aan en kom je niet verder.

Wil je zelfstandige, mannelijke mannen aantrekken en geen bagagedrager-mannen? Kijk dan eens naar wat jij uitzendt.

Grootste misverstand als je gaat daten

En dit is een groot misverstand in het dategedrag van vrouwen. Als ik maar veel zelfstandigheid uitstraal trek ik ook een dito man aan. Dat dit onwaar is zie en hoor ik dagelijks van vrouwen die me vertellen over eerdere relaties die het niet hebben gehaald. En tijdens de begeleiding blijkt dit inzicht ‘over het te veel tonen van je sterke zelfstandigheid’ en de toepassing ervan telkens tot verrassende en succesvolle matches te leiden.

Oké, je zelfstandigheid even parkeren en je vrouwelijkheid afstoffen, hoe doe je dat? Ik weet het is een proces. Dat je ervan bewust wordt dat het zo werkt is al de eerste stap. En het is de moeite echt meer dan waard en ik kan het weten, want zelf ben ik alweer ruim 14 jaar gelukkig met mijn liefde Steven en zie ik wekelijks vrouwen hun partner vinden.

Mijn beslissing

Daarom vertel ik je over de beslissing die ik nam, toen ik voor het elfde jaar alleen kerst vierde en erg veel last had van mijn stille verdriet van het alleen zijn. Mijn beslissing was dat ik hulp en ondersteuning zou zoeken om een partner te vinden. Door deze beslissing ging een diepe wens in vervulling: ik vond mijn liefdes- en levenspartner. Toen ik eenmaal deze beslissing genomen had ontmoette ik op 5 mei 2008 de man waar ik nu, bijna veertien jaar later, nog elke dag blij naast wakker wordt.

En ik vertel je over wat ik tot dan toe gedaan heb wat mij niet die fijne liefdespartner bracht. Ik heb in die elf jaar enkele kortere, instabiele liefdesrelaties gehad. Dat was echter niet wat ik werkelijk wilde; namelijk mijn leven en liefde met een ander delen. Dus als wat ik deed niet werkte, ging ik het toch anders doen?! En daar liep ik vast, want in mijn beleving had ik al lang alles gegeven en gedaan.

Stop met dingen doen die niet werken

Ik wist nu wel wat niet werkte, maar niet wat wél werkte. En daarom nam ik de beslissing om hulp te vragen. Een hele grote stap voor de Carla die al langere tijd bezig was met persoonlijke ontwikkeling, zelf al jaren therapie gaf en die het allemaal zo goed wist (of dacht te weten). En iedere ochtend ben ik blij dat ik deze stap toen heb gezet.

Ik zocht iemand die mij kon helpen met deze blinde vlek in mij; wat werkt wel voor mij? Wat zie ik niet? Het was mij ondertussen duidelijk; ik vind mijn man alleen als ik de werkelijke oorzaak van mijn vruchteloze zoektocht weet te achterhalen. En het station van “iemand spontaan ontmoeten“, was ik al lang gepasseerd. Daar kwam ook bij, dat om mij heen vriendinnen en collega’s wel gewoon fijne partners vonden.

“Alle leuke mannen zijn bezet” of “ik kom ze gewoon niet tegen”; daarmee verschoof ik de oorzaak van mijn alleen-zijn naar de buitenwereld. En op de buitenwereld had ik geen invloed. Dankzij de ondersteuning die ik vond ontdekte ik de werkelijke oorzaak van mijn langdurende alleen-zijn. En die zat in mijn binnenwereld, waar ik gelukkig wel invloed op had.

De oplossing voor het  alleen zijn en blijven, ligt niet buiten ons. Het besef dat de oorzaak in mijzelf lag was bovenal hoopgevend, omdat ik daar iets aan kon veranderen.

Daar is ie weer, zelfstandigheid

Waarmee hield ik dan geschikte mannen onbewust op afstand? Op meerdere manieren eigenlijk maar de belangrijkste was mijn zelfstandigheid. Dat was mijn houding die ik onbewust aannam, zo gauw ik met een man in contact was. Mijn zwaarbevochten zelfstandigheid, die ik mijn alleenstaande jaren had opgebouwd en waar ik trots op was, droeg ik sterk uit. Zo sterk dat de man tegenover mij niet kon voelen wat zijn bijdrage of aanvulling in mijn leven kon zijn.

Dus het “zorg dat je eerst zelf gelukkig wordt” was zo goed gelukt, dat ik onbewust afstand en onbereikbaarheid uitstraalde. Iets waar ik juist zo trots op was, werkte me al jaren tegen bij het vinden van een fijne partner! Ontluisterend vond ik deze ontdekking. Dit herkennen in mijzelf was een van de eyeopeners en hielp me bij het doorbreken en doorgronden van mijn eigen patronen. Ik kan nu met zekerheid zeggen dat het bewust worden van dit patroon mij dichter bij mijn partner heeft gebracht.

Weet jij waarom geschikte mannen bij jou op afstand blijven? Of waarom de aantrekkingskracht niet sterk genoeg lijkt? Heb je wel een vermoeden van jouw eigen aandeel, maar kun je er niet de vinger op leggen?

Mag ik je helpen

Graag help ik je om jouw liefde te vinden. Om jouw alleen- zijn voor eens en voor altijd achter je te laten. We gaan samen op zoek naar wat bij jou de reden of oorzaak is dat het nog niet gelukt is een fijne partner te vinden.

Hoe langer je alleen bent, hoe moeilijker het vaak is. En vaak zie je het van jezelf niet meer wat er precies verkeerd gaat. Het is voor jou een blinde vlek, maar voor mij niet en ik help je daar graag mee. Schrijf je in voor mijn gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Tijdens dit webinar geef ik een bak aan tips die je meteen toe kunt passen én ik vertel je ook hoe je met mij verder kunt werken.

Op de liefde,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter