Heb jij het ondertussen ook wel gehad met de opmerking: ‘Zo’n leuke vrouw en nog steeds alleen?’ Hoor jij bij de groep vrouwen die dan maar genoegen neemt met minder? Die zonder relatie door het leven gaat of blijft hangen in een (tijdelijke) relatie waar je niet echt blij van wordt? Er is niets mis met een fijn leven in je eentje. Maar dat wordt het wel als je een intens verlangen hebt naar een man, een liefdespartner om je leven mee te delen. Als je zeker weet dat er aan je leven zoals je het nu leeft nog iets ontbreekt, dat het nog niet af is, dat er nog meer uit je leven te halen valt dan je nu doet.

Je vriendinnen zeggen het, je collega’s zien het en jij weet het diep in je hart ook: je bent hartstikke leuk. Je ziet er goed uit, je hebt een goede baan en er zijn genoeg mannen die zich heel gelukkig zouden prijzen met een vrouw zoals jij. Maar waarom ontmoet je die mannen dan niet of ontmoet je alleen de mannen waar je niet gelukkig van wordt? En om maar met de deur in huis te vallen: Het ligt niet aan de mannen!

Weet je hoe het komt dat je én leuk en succesvol bent én nog steeds geen fijne, liefdevolle relatie hebt?

Inmiddels heb ik jarenlang ervaring als therapeut en coach ik hoogopgeleide, zelfbewuste vrouwen die het maar niet lukt om de Liefde van hun Leven te vinden, om een liefdevolle en langdurende relatie mee op te bouwen.
Steeds zie ik de overeenkomsten tussen de vrouwen die ik begeleid. Het is één eigenschap, een verworvenheid die eruit springt en mijzelf ook onbewust jarenlang dwars heeft gezeten, toen het ook mij niet wilde lukken om een lieve én daadkrachtige man te vinden.

Die eigenschap waar ik het over heb is Zelfstandigheid. In mijn boek dat eind november uitkomt benoem ik het als Zelfstandigheidssyndroom. Wij vrouwen zijn gelukkig heel erg zelfstandig. Wij kunnen veel zelf en doen dat ook. Probleem is alleen dat we er zo trots en blij mee zijn dat we dat als eerste laten zien aan de ander. En pas later, meestal te laat omdat er geen vervolgafspraak komt, is onze aanraakbaarheid en zachtheid te voelen.
En dat laatste hebben we nodig om te kunnen voelen: ‘wie is deze man?’ Maar vooral heeft de ander dit nodig om te kunnen voelen wie jij bent. Met onze zelfstandige kant zijn we vooral kritisch naar de ander.

Ben jij ook bang om je zelfstandigheid los te laten?
Heb je dan het gevoel dat je iets gaat verliezen of kwijtraken? Wil je nog iets bewijzen? Geloof me maar, mannen weten allang dat vrouwen zelfstandig zijn. Dat hoeft helemaal niet benadrukt te worden. Zet je zelfstandigheid gerust even op het tweede plan, dan verlies je niks. Je wint alleen maar.

Als je sterk vast blijft houden aan je zelfstandigheid, dan trek je mannen aan die daarop vallen. En dat zijn niet de zelfstandige mannen waar jij naar op zoek bent. Je trekt dan onzelfstandige mannen aan. De mannen die dit wel makkelijk vinden en op je gaan leunen en afhankelijk van je worden. De ‘zeg jij het maar’ mannen.  Zo trek je steeds de voor jou verkeerde mannen aan en kom je niet verder.
Wil je zelfstandige, mannelijke mannen aantrekken kijk dan eens naar wat jij uitzendt.

En dit is een groot misverstand in het dategedrag van vrouwen.
Als ik maar veel zelfstandigheid uitstraal trek ik ook een dito man aan.
En dat dit onwaar is zie en hoor ik dagelijks van vrouwen die me vertellen over eerdere relaties die het niet hebben gehaald. En tijdens de begeleiding blijkt dit inzicht ‘over het teveel tonen van je sterke zelfstandigheid’ en de toepassing ervan telkens tot verrassende en succesvolle matches te leiden.

Oké, je zelfstandigheid even parkeren en je vrouwelijkheid afstoffen, hoe doe je dat? Ik weet het is een proces. Dat je ervan bewust wordt dat het zo werkt is al de eerste stap. En het is de moeite echt meer dan waard en ik kan het weten, want zelf ben ik alweer ruim 9 jaar gelukkig met mijn liefde Steven en zie ik wekelijks vrouwen hun partner vinden. 

Hoe langer je alleen bent, hoe moeilijker het vaak is.
En vaak zie je het van jezelf niet meer wat er precies verkeerd gaat. Het is voor jou een blinde vlek, maar voor mij niet en ik help je daar graag mee. In september start mijn nieuwe 4 maanden programma en er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Wil je weten of het iets voor je is. Mail me dan op info@laatsteliefde.nl of maak via de website direct een afspraak voor een inzichtgesprek.

 

Ik spreek je graag.

Hartelijke groet,
Carla ketelaar