Wat niet gezegd kon worden

Wat niet gezegd kon worden op RTL4

Wat niet gezegd kon worden

Er was veel wat niet gezegd kon worden tijdens het ‘5 uur live’ programma van RTL4 op donderdag 21 december jl. Door tijdgebrek en omdat het live was.
Het was bekend dat naar de bekende Nederlander, Heleen van Royen, de meeste tijd zou gaan en dat vond ik ook wel logisch. En ondanks alle voorbereidingen (wat wil ik zeker zeggen) en diverse scripts van Talpa (wat is boeiende en vlotte tv) liep het gesprek toch anders en dat had ook zo zijn charme.

Zie RTL4 fragment: het fragment start bij minuut 19.5 en duurt tot 29.5

Wat niet gezegd kon worden

Direct na het programma realiseerde ik me wel wat ik allemaal NIET gezegd had en dat deel ik daarom alsnog met je.

Heleens aanvliegroute naar de liefde.

In de aanloop van het programma werd er wat nadruk gelegd, door Talpa en door mijzelf, op de mogelijke verschillen tussen Heleens aanvliegroute naar de liefde en die van mij. Uiteraard heb ik me in Heleen verdiept voor ik daar aan tafel zou zitten (voor een kwart miljoen kijkers! Hoorde ik gelukkig pas nadien).
En in plaats van de verschillen ontdekte ik steeds meer overeenkomsten. Met als grondtoon: Ieder mens heeft behoefte aan geborgenheid, warmte, liefde aandacht en seks.
De vorm en de manier waarop we dit zoeken en vinden kan heel verschillend zijn. Na een lastig huwelijk of lange tijd geen relatie kan bijvoorbeeld een experimenteerfase met verschillende korte contacten of relaties een hele wijze stap zijn. Of na veel wisselende relaties kan een periode van geen relaties juist heel goed zijn.

Wat is jouw aanvliegroute naar de liefde?

En dan komt er voor de meesten van ons vroeg of laat een moment waarop je zegt: Het is nu wel genoeg geweest. Ik ben lang genoeg alleen geweest, mijn rouwperiode is wel voorbij. Met korte relaties ben ik helemaal klaar en ik heb het gehad met het gedoe in de liefde. Ik wil een man voor mezelf voor de rest van mijn leven.

Wat is dan de grootste valkuil?

Dat onze verwachting van de liefde hoog is. Liefde moet minstens heel groots, meeslepend en romantisch zijn. In de huidige buitenkantmaatschappij waar het vooral om mooi, snel en succesvol gaat is de aanvliegroute naar de liefde geen gemakkelijke. Door die intense wens van dat grootse en meeslepende leven komen er maar weinig geschikte partners binnen handbereik.
Als we de liefde gaan herkennen in het bakje fruit naast je bed als je uitslaapt, de snelle kus ’s ochtends voor je beiden het huis uitvliegt. Het warme bed waar je ‘s avonds instapt, iemand die op je wacht als je laat thuiskomt. Het delen van de zorgen om de kinderen ook als ze niet van jezelf zijn… dan kom je heel dicht bij de liefde die haalbaar en onvoorwaardelijk is.

3 tips om die onvoorwaardelijke liefde in je leven te krijgen:

  1. Heb een goed gesprek met jezelf of je echt aan de liefde toe bent. Graag willen is iets anders dan er aan toe zijn. Los eerst op wat er nog blokkeert: iets uit het verleden, een echtscheiding die nog niet afgerond is, werk dat heel veel energie vraagt.
  2. Zoek dan een datingsite die bij je past en schrijf een beeldende profieltekst waarmee je door het beeld wat je schetst over jezelf en jullie relatie de juiste mannen aantrekt.
  3. Geeft niet op na afwijzingen. Het kunnen wel 20 eerste ontmoetingen zijn. Dat hoort erbij. Geef niet op, ga door… net zolang tot je hem ontmoet hebt.

En zo heb ik nog veel meer tips en waardevolle adviezen.

Heb je vragen of wil je lezen wat anderen meemaken op het gebied van daten, meld je dan aan bij de besloten Facebookgroep: Vragen van singles over de liefde en daten.

Ik wil je alles bieden wat je nodig hebt om jouw lief te vinden. Er hoeft jou niets meer in de weg te staan, omdat er op iedere vraag die je hebt een antwoord is.

In mijn boek VIND JE EINDMAN www.laatsteliefde.nl/boek/ bespreek ik stap voor stap wat nodig is om jouw man te ontmoeten.