Wat niet gezegd kon worden op RTL4

Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat ik op RTL4 was, samen met Heleen van Royen. Het was bekend dat naar de bekende Nederlander, Heleen van Royen, de meeste tijd zou gaan en dat vond ik ook wel logisch. En ondanks alle voorbereidingen (wat wil ik zeker zeggen) en diverse scripts van Talpa (wat is boeiende en vlotte tv) liep het gesprek toch anders en dat had ook zo zijn charme.

(Hieronder zie je een foto dat ik echt op tv was. Helaas werkt de opname niet meer, dus het is GEEN video die je af kunt spelen) Direct na het programma realiseerde ik me wel wat niet gezegd kon worden en dat deel ik daarom alsnog met je.

Wat niet gezegd kon worden op RTL4

Heleens aanvliegroute naar de liefde.

In de aanloop van het programma werd er wat nadruk gelegd, door Talpa en door mijzelf, op de mogelijke verschillen tussen Heleens aanvliegroute naar de liefde en die van mij. Uiteraard had ik me in Heleen verdiept voor ik daar aan tafel zou zitten (voor een half miljoen kijkers! Hoorde ik gelukkig pas nadien).

En in plaats van de verschillen ontdekte ik steeds meer overeenkomsten. Met als grondtoon: Ieder mens heeft behoefte aan geborgenheid, warmte, liefde, aandacht en seks.

De vorm en de manier waarop we dit zoeken en vinden kan heel verschillend zijn. Na een lastig huwelijk of lange tijd geen relatie kan bijvoorbeeld een experimenteerfase met verschillende korte contacten of relaties een hele wijze stap zijn. Of na veel wisselende relaties kan een periode van geen relaties juist heel goed zijn.

Wat is jouw aanvliegroute naar de liefde?

En dan komt er voor de meesten van ons vroeg of laat een moment waarop je zegt ‘Het is nu wel genoeg geweest. Ik ben lang genoeg alleen geweest, mijn rouwperiode is wel voorbij. Met korte relaties ben ik helemaal klaar en ik heb het gehad met het gedoe in de liefde. Ik wil een man voor mezelf voor de rest van mijn leven.’

Wat niet gezegd kon worden?

Wat is dan onze grootste valkuil? Dat onze verwachting van de liefde hoog is. Liefde moet minstens groots, meeslepend en romantisch zijn. In de huidige buitenkant maatschappij waar het vooral om mooi, snel en succesvol gaat, is de aanvliegroute naar de liefde geen gemakkelijke. Door die intense wens van dat grootse en meeslepende leven komen er maar weinig geschikte partners binnen handbereik.

Als we de liefde gaan herkennen in het bakje fruit naast je bed als je uitslaapt, de snelle kus ’s ochtends voor je beiden het huis uitvliegt. Het warme bed waar je ‘s avonds instapt, iemand die op je wacht als je laat thuiskomt. Het delen van de zorgen om de kinderen ook als ze niet van jezelf zijn… dan kom je heel dicht bij de liefde die haalbaar en onvoorwaardelijk is.

3 tips om die onvoorwaardelijke liefde in je leven te krijgen:

  1. Heb een goed gesprek met jezelf of je echt aan de liefde toe bent. ‘Graag willen’ is iets anders dan ‘er aan toe zijn’. Los eerst op wat er nog blokkeert: iets uit het verleden, een echtscheiding die nog niet afgerond is, werk dat heel veel energie vraagt.
  2. Zoek dan een datingsite die bij je past en schrijf een beeldende profieltekst waarmee je door het beeld wat je schetst over jezelf en jullie relatie de juiste mannen aantrekt.
  3. Geef niet op na afwijzingen. Het kunnen wel 20 eerste ontmoetingen zijn. Dat hoort erbij. Geef niet op, ga door… net zolang tot je hem ontmoet hebt.

En zo heb ik nog veel meer tips en waardevolle adviezen

Ik wil je alles bieden wat je nodig hebt om jouw lief te vinden. Er hoeft jou niets meer in de weg te staan, omdat er op iedere vraag die je hebt een antwoord is. In mijn boek VIND JE EINDMAN bespreek ik stap voor stap wat nodig is om jouw man te ontmoeten.

Op de liefde,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter