Wat is jouw excuus?

Honderden vrouwen heb ik al gesproken. Allemaal vrouwen die single zijn, een goed leven hebben en diep in hun hart heel graag een liefdespartner willen. Maar als ik ze dan aanbied samen concrete stappen te zetten, lijkt het verlangen minder te worden. Ik zeg hier bewust ‘lijkt het verlangen minder te worden’.

Het verlangen in ons hart blijft namelijk wel sluimeren vanbinnen, alleen zijn we er ondertussen in getraind om met ons hoofd daar wat argumenten naast te zetten. Want zo, met ons nuchtere verstand, hebben we ook overleefd met de toch vaak jarenlange situatie van alleen-zijn.

Wat hoor ik bijvoorbeeld vaak?

Excuus 1: Ik moet hem alleen nog tegenkomen

De gedachte dat je hem alleen nog maar tegen hoeft te komen. In die valkuil stappen we in eerste instantie allemaal, vooral als we pas kort alleen zijn. Zijn we al langer alleen dan voel je steeds sterker dat dit misschien niet opgaat en kom je er jaren later achter dat het toch anders werkte dan je gehoopt had.

Over het ‘ik moet hem alleen nog tegenkomen’ heb ik een artikel geschreven waarom dit zelden zo werkt: Hoe je jouw eindman vindt en waarom hem spontaan ontmoeten een mythe is

Excuus 2: Ik moet geduld hebben

Geduld is een schone zaak en dat is ook echt zo, zeker in de liefde. Maar met alleen wachten en geduld hebben kom je er helaas niet. Niet als je tot nu toe weinig tot geen aandacht van mannen hebt weten te krijgen. Dat kan zijn omdat je ze weinig tegenkomt. Of omdat de mannen die jij ontmoet allemaal in een relatie zitten of getrouwd zijn.

Serieus actie ondernemen is dan echt nodig, want hij belt niet zomaar uit het niets aan. Waar moet hij je van kennen? Het eerste wat je daarvoor kunt doen is zorgen dat je ‘aan’ staat.

Excuus 3: Ik wil dit gewoon alleen kunnen

‘Beetje belachelijk vind ik het wel dat je hier hulp voor nodig zou hebben’ hoor ik dan. Is dat zo? Is dat belachelijk? Waarom laten we ons op zoveel vlakken bijscholen. Maar voor de liefde, iets wat het belangrijkste en meest voedend is in ons leven, niet?

Tegenwoordig kun je jezelf op alle fronten laten coachen en het wordt steeds normaler om je te laten begeleiden. Maar toch lijkt een coach nemen om de man van je leven te vinden een flinke drempel en iets om je voor te schamen.

Waarom zou je het wel doen, hulp zoeken?

Net voor de kerst feliciteerde ik een aantal deelneemsters aan mijn programma met hun nieuwe relatie. En feliciteerde ik de nog zoekenden met hun moed en doorzettingsvermogen. Hier kwamen zoveel mooi spontane reacties op. Ik deel er graag een paar van:

“Dank Carla, voor je welkome feedback en inspiratie. Zonder jouw support had ik het bijltje er wederom bij neergelegd.”

“Dankjewel Carla zonder jou ….. was ik dit pad niet gegaan! Dank dat je er steeds bent op de spannende momenten. En ja ik vind het geweldig dat ik nu op weg ben.”

“Ik heb ontzettend veel van je geleerd, en ben nog elke dag heel blij dat ik mezelf dit cadeau heb gedaan. Het wordt voor het eerst sinds lang weer een kerst met twee.”

Een gezonde relatie

Mijn vraag is:

  • Waarom zouden we ons niet laten scholen in wat een gezonde relatie is?
  • Waarom zou het vinden van een liefdespartner vanzelf moeten gaan?

We hebben ervaringen opgedaan in eerdere relaties die we nu meedragen in onze nieuwe pogingen om een relatie te krijgen waar we blij en gelukkig van worden. Waarom mogen we daar geen hulp bij?

En ik zal heel eerlijk tegen je zijn. Ik vond het ook onzin om hulp te vragen en ik schaamde me ervoor toen ik op dit punt stond, na 11 jaar gezoek en gedoe om een partner te vinden. Het was een hele drempel om te nemen. Vooral omdat ik zelf therapeut was en mensen hielp met complexe problematiek.

Zelf had ik ook al jaren therapie gehad direct na mijn scheiding omdat ik per se wilde weten wat mijn aandeel was in het fout lopen van onze relatie. En omdat ik niet dezelfde fouten wilde herhalen. Maar na 11 jaar zoeken en veel frustraties op datingsites verder ben ik opnieuw hulp gaan zoeken. En dat was de beste beslissing. Wil je daar meer over lezen? Zie mijn artikel: Hulp om liefde te vinden

Ik help je graag

Als ik kijk waar ik zelf vandaan kom, dan ben ik ervan overtuigd dat iedereen een goede liefde kan vinden. Als je bereid bent om je open te stellen voor iets nieuws en de stappen te zetten die nodig zijn. Ik vertel je er graag over.

Wil jij vanaf nu je leven mét een leuke man doorbrengen? Ik kan je helpen om die gelijkwaardige partner te krijgen. De man van jouw kaliber die precies bij jou past.

Ben je die succesvolle ondernemer, directeur of manager en zie je weinig tijd en kans om jouw eindman in je eentje te vinden en wil je graag mijn persoonlijke begeleiding? Dan kun je met mij aan de slag.

Dat is echter niet voor iedereen. Het vraagt een serieuze investering in tijd en geld en ik wil zeker weten dat dit de juiste stap voor jou is op dit moment. Daarom heb ik een vragenlijst voor je die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of een persoonlijk gesprek voor jou de beste volgende stap is.

Op de liefde!

Carla

PS: Heb je mijn boek Vind Je Eindman al gelezen? Ik hoor regelmatig terug dat vrouwen door het lezen van mijn boek anders zijn gaan daten en daarmee wel hun eindman hebben gevonden.

Laat een reactie achter