Wat is er moeilijk aan een datingsite?

Wat doe ik fout?

Als je al eens op een datingsite bezig bent geweest, heb je vast al een aantal dingen ontdekt en meegemaakt. Dat het bijvoorbeeld niet meevalt om een goede profieltekst te schrijven waar de voor jou juiste mannen op afkomen. En wat zijn nu geschikte foto’s en in welke volgorde plaats je ze? En wat als je geen enkele reactie van een man ontvangt? Wat doe je fout? Wat is er mis met jou? Ook valt het niet mee om afwijzingen te krijgen. En als je vervolgens geen reacties krijgt op jouw contactverzoeken aan mannen kan de onzekerheid en frustratie toeslaan.

Dingen lopen vaak toch anders dan waar we op rekenen

Wel starten we iedere keer weer omdat we het lonkend perspectief van die relatie voor ons zien. En niets doen de man ook niet bij je thuis brengt. En vervolgens stoppen we weer omdat het niet lukt.

Wat is de frustratie?

Als gevolg van deze teleurstellingen krijg ik heel wat frustraties te horen waardoor we het opgeven op datingsites. Wat ik regelmatig hoor:

 • Die datingsite deugt niet
 • Geen reacties op mijn tekst
 • Ik doe er alles aan en toch werkt het niet voor mij
 • Geen reacties op mijn contactverzoeken
 • Mannen reageren niet
 • Ik kom hier maar zo weinig aantrekkelijke mannen tegen
 • Mannen reageren met seksvragen
 • Waarom loopt het met mijn afspraken niet goed?
 • Ik hoor er plotseling niets meer van
 • Sta al jaren op verschillende sites en het lukt nog niet

Wat is moeilijk aan een datingsite?

Wat kan een reden zijn dat het nog niet wil vlotten op een datingsite?

 • Je wilt wel graag een partner maar bent er nog niet aan toe. Dat kan zijn door: rouw van scheiding of overlijden, aannames en meningen over mannen, angst om opnieuw kwetsbaar te zijn en/of uitstraling in toegankelijkheid of uiterlijk.
 • Het kan zijn dat je profieltekst te algemeen is en daardoor te weinig aanspreekt. Waardoor je precies de mannen aantrekt die je niet wilt.
 • De uitstraling op de foto’s matcht mogelijk niet met wie jij echt bent of hoe jij wilt overkomen. Dit komt heel nauw. Wat ik veel zie zijn foto’s waarop te veel te zien is: kinderen, honden, wijntjes, eten of achtergronden, te opzichtige of juist een te afgesloten uitstraling.
 • De contactverzoeken die je stuurt zijn niet op de ander gericht maar gaan onbewust over jezelf. Of in/via je contactverzoeken uit je bedekte kritiek, geef je je mening, wil je te snel of wacht je te lang af.
 • Je communicatie op de datingsite na het eerste contactverzoek is niet adequaat. Je hebt moeite om de balans aan te voelen tussen actie en afwachten. Wanneer kom je zelf in actie, wanneer wacht je juist af tot hij een afspraak voorstelt?
 • Je houding tijdens het live daten. Kun je er zonder oordeel zitten? Ben je bereid er een tweede afspraak aan te wagen ook als je geen klik of vlinders voelt? Kun je met mildheid naar de ander kijken of heb je op voorhand een sterke mening?

Doe je dan bewust iets fout?

Is het je eigen schuld dat het fout gaat? Nee zeker niet. Je bent er mee bezig, gaat het aan en dat is al heel belangrijk en moedig. Waarschijnlijk komen jouw frustraties ook voort uit onwetendheid of misschien heb je nog blinde vlekken. Of omdat je niet weet hoe belangrijk sommige ogenschijnlijk onbelangrijke dingen zijn.

Hoe ik zelf jarenlang aanmodderde

Ik heb zelf jarenlang gedatet en ken deze frustraties allemaal. Ben vele keren begonnen en net zoveel keren weer gestopt. Doodvermoeiend en frustrerend. Toen ik eindelijk, na 7 jaar de geheimen van het hele internetdaten ontdekt had, veranderde het al snel en binnen 4 maanden ontmoette ik Steven. En dat is nu ruim 10 jaar geleden.
Wat miste ik in mijn date-tijd iemand die me kon helpen met het inzichtelijk maken van mijn blokkades. Maar ook iemand die me daadwerkelijk kon adviseren bij al die concrete vragen en hobbels op de datingsite richting afspraken, tijdens afspraken en in de beginfase van de relatie.

Wil jij nu ook jouw eindman ontmoeten en je date periode voorgoed afsluiten?

Wil jij je eindman ontmoeten? Dat kan. Hoe zou het voor jou zijn om:

 • precies te weten welke datingsite geschikt is voor jou
 • positieve reacties te ontvangen op je foto’s en je profieltekst
 • leuke en uitnodigende contactverzoeken te ontvangen
 • je contactverzoeken zo te schrijven dat ze afspraken met geschikte mannen opleveren
 • 24/7 toegesneden hulp te ontvangen
 • al je vragen veilig te kunnen stellen in een geheime Facebookgroep van medezoeksters
 • je blokkades en blinde vlekken helder te krijgen
 • te kunnen overleggen wat je met sommige mannen aan moet
 • te begrijpen waarin mannen anders communiceren dan jij
 • jouw eindman het komende jaar te ontmoeten?

Ik vertel je er graag alles over in mijn webinar.

Binnenkort geef ik daarom het Webinar: Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt

Je kunt het (gratis) webinar gewoon thuis volgen, het kost je niets en je hebt alleen een scherm en internet nodig. En… je moet echt zin in twee dingen hebben: Je zoektocht naar een partner af te sluiten en jouw lief nu te ontmoeten.

Dit webinar geef ik op meerdere momenten: klik hier om je in te schrijven.
Zie ik je daar?

Op een mooie liefde.

Hartelijke groet,
Carla

6 reacties

 1. Bertus juni 13, 2022 at 11:57 am- reageer

  Toevallig kwam. Ik dit artikel tegen.
  Hergeen wat beschreven klopt wel, maar ik wil ook toch wel melden dat het voor de overgrote meerderheid van de mannen ook geldt ; vrouwen die zich in hun profieltekst voordoen als “lief, zachtaardig, zorgzaam, serieus”, en het bekende “geen one night stand”.

  Bij elke datingsite is het zo dat vrouwen overspoeld worden met reacties, omdat er veel, veel meer mannen lid zijn dan vrouwen. War betekent dit? Vrouwen weten dat ze keuze hebben, en als een Koningin zittend op een troon bladeren ze door de catalogus ; de catalogus van mannen die zich aanbieden.
  Degene met het leukste smoeltje heeft succes, de vlotste babbel, en natuurlijk een baan hebbend die men aanstaat.
  Kijk maar goed naar die reclame uitingen op tv, een type loodgieter, vuilnisman zie je daar niet in,enkel van die Ingehuurde modellen die in real life geen datingsite nodig hebben.

  Ben je vrouwvriendelijk, serieus, eerlijk, kont rottigheid en narigheid niet bij je op, ben je opgevoed met de juiste normen en waarden maar heb je de looks niet zo mee?
  Pech.
  Hoe netjes je profieltekst geschreven is hoe aandachtig je haar profieltekst gelezen hebt.. Het interesseert haar geen moer. Want met zo’n ienand als jij kan ze niet mee aankomen bij haar vriendinnen.
  Het is een vleeskeuring, waarbij je meteen kansloos bent wanneer je niet aan gaar ideale uiterlijk voldoet.
  Wat mij betreft kab men barsten op die datingsites.

  • liesbeth juni 20, 2022 at 10:32 am- reageer

   Hoi Bertus,

   Bedankt voor je reactie en ik zie dat je behoorlijk gefrustreerd bent door de datingsites. Ik snap het en ik weet ook dat ik de deelneemsters aan mijn programma’s ‘leer’ dat je beter naar de karaktereigenschappen kunt kijken dan naar de persoonlijkheidskenmerken. En dat is precies waar jij ook voor pleit. Dus feitelijk zijn we het eens (behalve dan over het feit dat datingsites kansloos zijn, het is gewoon de kunst van de juiste persoon benaderen).

   Hartelijke groet,
   Carla

 2. Lizzy juni 22, 2022 at 2:27 pm- reageer

  Omgekeerd is dat net zo; het eerste wat je ziet is iemands uiterlijk..mannen EN vrouwen zullen de leukste kiezen,dat is ook als je in de kroeg iemand ontmoet.

  • liesbeth juni 23, 2022 at 8:04 am- reageer

   De leukste is niet per se degene die er het best uitziet. Dat is het verschil tussen persoonlijkheidskenmerken en karaktereigenschappen en de karaktereigenschappen daar gaat het om.

   • Willem januari 7, 2024 at 7:23 pm- reageer

    beste Carla, wat Bertus zegt is gewoon de waarheid. Als ik zo op een bumble kijk zijn het over het algemeen hele mooie vrouwen met de meest waanzinnige banen en hobbies, wat een normale sterveling helemaal niet kan betalen. ik ben geen fotomodel, maar ik zie er netjes en verzorgd uit. Op mijn profiel geef ik aan wat mijn karakter is en wat ik zoek in een vrouw. Na maanden geen enkele match. En de vrouwen die zo’n profiel hebben worden al genoeg benaderd door mannen op hun social media. Als normale sterveling heb je bijna niks te zoeken op een datingsite. De profielen zijn helemaal niet realistisch, en daarom begrijp ik dat die vrouwen nog vrijgezel zijn. Want veel zitten echt alleen voor de aandacht op zo’n datingsite.

    • TeamLaatsteLiefde januari 9, 2024 at 8:16 am- reageer

     Beste Willem, wat rot om te lezen dat je zulke slechte ervaringen hebt. Wat ik uit eigen ervaring kan zeggen is dat er wel degelijk mooie matches zijn op datingsites en ik ben er ook van overtuigd dat er voor iedereen een goede match te vinden is. Het is alleen de kunst om die te vinden. Maar ik zie het dagelijks dat het lukt. Is er iemand die je kan helpen/met je mee kan kijken? Ik werk helaas voor jou alleen met vrouwen, maar er moeten toch ook mensen zijn die mannen helpen. Succes en hartelijke groet van Carla

Laat een reactie achter