Wat doe jij met kerst?

“Wat doe jij met kerst?” was voor mij elf jaar lang de meest gehate vraag in de wintermaanden. Het confronteerde mij in één klap weer met iets waar ik liever niet mee bezig wilde zijn; namelijk dat ik geen partner had. En ieder jaar was ik weer bang voor deze vraag, hoe goedbedoeld ook.

Wat doe jij met kerst?

De vraag “Wat doe jij met kerst?” bracht mij bij mijn eigen leven, waarin zonder liefdespartner leven niet mijn keuze was. Het grootste gedeelte van het jaar kon ik dit prima invullen en overstijgen, maar dat was in de wintermaanden een stuk moeilijker. In mijn beleving was het in andere huizen dan warmer en gezelliger.

Voelde ik me destijds alleen met de Kerst? Ja, volmondig JA. Met de kinderen kerst vieren confronteerde mij met het incompleet zijn van mijn gezin en was tegelijkertijd ook troostend, omdat we het fijn hadden samen. Echter de jaren dat ik kerst vierde zonder de kinderen waren het meest confronterend. Schraal is eigenlijk het beste woord als ik wil uitdrukken hoe het voelde. Opmerkingen als ”tel je zegeningen” en ”een relatie is ook niet alles” waren allemaal waar, maar namen mijn “alleen voelen” niet weg. En, zoals zoveel alleenstaanden, was ik flink en bedacht ik wel iets om het leuk te maken. Maar het schrale gevoel bleef.

Het gemis was daar, ondanks dat ik een goed leven had

Hoe fijn ik het met mijn kinderen ook had, het gemis om iemands speciaalste te zijn, liefde en leven te delen was in de decembermaand altijd het pijnlijkst voelbaar. Nu kan het klinken als de meest sneue vrouw van Nederland, maar dat was ik helemaal niet. Ik had een rijk en goed leven met kinderen, familie, vrienden en collega’s. Boeiend werk, lekker sportend en actief bezig met bewustzijnsontwikkeling. Een leven waarin ik het prima voor elkaar had. Niks aan de hand toch?

Jawel, er was wel wat aan de hand. Ik had geen partner om dit aangename leven mee te delen. Geen lieve man in mijn leven om dit goede leven te vieren en te verrijken. En het was mij in al 11 jaar niet gelukt een man te ontmoeten met wie ik een stabiele, gelijkwaardige relatie kon opbouwen. En ik had er wel erg mijn best voor gedaan. Verschillende internetdatingsites en zelfs een relatiebureau. Wat kon ik nog meer doen?

Hét goede advies

“Zorg eerst dat je zelf gelukkig wordt!” was een antwoord dat ik regelmatig te horen kreeg. “Ja maar ik ben gelukkig, tot het maximaal haalbare in mijn eentje/met mijn kinderen” was dan mijn antwoord. En ik wist heel zeker vanbinnen; het klopt nog niet. De rest van mijn leven alleen blijven past niet bij mij. Het voelde gewoon nog niet compleet in en om mij heen.

Kerst 2007; mijn laatste kerst alleen. Deze bewuste kerst heb ik een belangrijke beslissing genomen met verregaande gevolgen voor de rest van mijn leven. Ik ontdekte de ontbrekende schakel in mijn leven. Daarover o.a. vertel ik in mijn boek.

Herken jij dit ook? Dat je:

  • Iedere kerst je best moet doen om het fijn voor jezelf te maken?
  • Heel zeker weet vanbinnen “Iets is er nog niet. Ik voel me niet compleet”
  • In de afgelopen jaren weinig beschikbare, leuke mannen hebt ontmoet?
  • Het nog niet is gelukt een liefdevolle, stabiele relatie op te bouwen?
  • Leven nog niet is, zoals je het voor je ziet?

Graag help ik je om jouw liefde te vinden en ik doe dat met 1-op-1 coaching. Ben je dus die daadkrachtige ondernemer, directeur of manager en zie je weinig tijd en kans om in je eentje ervoor te zorgen dat dit je laatste kerst alleen is? En wil je graag mijn persoonlijke begeleiding? Dan kun je 1-op-1 met mij aan de slag. Dat is echter niet voor iedereen. Het vraagt een serieuze investering in tijd en geld en ik wil zeker weten dat dit de juiste stap voor jou is op dit moment. Daarom heb ik een vragenlijst voor je die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of wij samen in gesprek gaan.

Op de liefde,
Carla

PS: Wist je al dit het Vind Je Eindman Programma gaat stoppen? Het programma in deze vorm en met deze investering en alle informatie, begeleiding en hulp die de vrouwen die je voorgingen ook ontvangen hebben.Dus twijfel je al een tijdje of je het wel of niet wilt doen, dan heb je nog 2 weken om mee te doen met het programma in deze vorm en voor deze prijs.

Wil je precies weten wat we in het programma gaan doen? Bekijk dan mijn webinar. Weet je al dat je deze kans wilt grijpen dan is er de mogelijkheid om je direct in te schrijven en we ontvangen je dan vandaag nog in ons programma. Er zijn twee betalingsmogelijkheden om je in te schrijven: In 1 termijn of in 3 termijnen.

Laat een reactie achter