Waarom Kees daten tijdens corona echt niet meer ziet zitten

Afgelopen week kreeg ik een paar keer dezelfde vraag en ik deel graag (een stukje) van de vraag met je. Hij komt van Kees:

‘Hoewel ik een man ben, toch een berichtje. Ik las namelijk jouw artikel ‘Daten en corona, hoe doe je dat?’ Wat mij opvalt is dat op iedere datingsite/blog staat geschreven dat je afstand moet houden (de 1,5 meter), en vervolgens komen een aantal suggesties zoals video-daten of een picknick.

Maar om een relatie te krijgen, moet je toch een keer dichterbij elkaar komen. En dat lees ik nergens. Ik geloof er helemaal niets van dat mensen relaties zonder fysiek contact opbouwen, (snel) gaan samenwonen zonder enig fysiek contact, om dan voor het eerst fysiek contact te hebben. Zelfs de strengst gelovigen die niet aan seks voor het huwelijk doen, hebben wel fysiek contact.

Mijn stelling is dan ook: Iemand die alle corona-regels letterlijk volgt, zal geen relatie krijgen. Omgekeerd: Om een relatie te krijgen, moet je (selectief) met de corona-regels overtreden.

Ik ga het binnenkort weer proberen op datingsites en ik hoop dat mensen die actief daten zich niet laten weerhouden door corona-regels. Wat er wordt geschreven over dating en corona is leuk en aardig, maar het is een theoretische werkelijkheid.

Ben benieuwd hoe jij daarin staat, misschien suggestie voor een artikel.’

Nou Kees, hier komt ie.

Balen dat je nog aan het daten bent tijdens corona, maar het is nu minder erg

Allereerst wil ik natuurlijk zeggen dat ik ervan baal dat de nieuwe (halve) lock-down nodig is. Zo veel mensen zijn ziek en de aantallen blijven maar hoog. Maar deze tweede lock-down is in mijn ogen minder ernstig dan de eerste lock-down. We mogen nu gelukkig nog een paar mensen bezoeken en aanraken en eigenlijk toelaten tot onze inner circle. Dat schept mogelijkheden, ook voor mensen die willen daten.

Echt, ik heb heel veel liefdes zien ontstaan tijdens corona. Maar we moeten op dit moment creatiever zijn. Vóór corona zag je vaak dat tijdens een van de eerste dates al intimiteit of seks op werd gezocht. Dat kan nu niet meer. We moeten elkaar op een andere manier leren kennen en daar zijn hele goede en veilige manieren voor (lees mijn artikel over corona en daten).

Waarom Kees daten tijdens corona echt niet meer ziet zitten

In dit geval biedt corona een kans voor singles

We krijgen nu de kans om elkaar te leren kennen zonder elkaar aan te raken. Ik zeg hoera. Want te vroeg seks en intimiteit tijdens het daten zorgt alleen maar voor verwarring omdat je elkaar nog niet voldoende kent. Laat seks en intimiteit eens géén rol spelen en leer elkaar eerst kennen. Als de relatie groeit kom je vanzelf op een moment dat het als een hele natuurlijke stap voelt om de ander in je inner circle op te nemen. En dat mag!

Serieus, ik vind dit het grote voordeel van corona. Bouw de spanning langzaam op en ga pas uit de kleren op het moment dat je echt voor elkaar kiest.

Kom op Kees, ga ervoor!

Dus Kees. Uit jouw verhaal lees ik een beetje dat je daten het liefst op zou willen geven en dat je gelooft dat het niet gaat lukken in tijden van corona. Ik daag je uit. Ga daten en doe die dingen die wél kunnen. Laat de relatie ontstaan en groeien en kijk dan of je nieuwe lief in jouw inner circle mag komen. Ik hoor het graag van je als het gelukt is. Want de liefde stopt nooit, al helemaal niet in tijden van crisis.

Op naar de liefde.

Hartelijke groet,
Carla

P.S. Zoals ik al schreef: liefde stop nooit, ook niet in coronatijd. Ik help je er graag mee en onderstaande 3 manieren zijn altijd beschikbaar voor je:

1. Op tweede kerstdag geef ik weer mijn gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen je eindman vindt’. Als je alleen onder de kerstboom zit, zou ik zeker meedoen. Je kunt je hier inschrijven.

2. Bestel mijn boek ‘Vind je eindman’. In dit boek vind je jouw plan om in 2021 jouw eindman te vinden, zodat dit meteen ook je laatste kerst alleen is.

3. Weet je al dat ik een podcastkanaal heb? Ik neem twee keer per maand een podcast op over de meest uiteenlopende onderwerpen in de liefde. Klik hier en kijk of er iets voor je tussen zit. Veel luisterplezier gewenst.

 

Laat een reactie achter