Waarom je niet eerlijk moet zijn

Waarom je niet eerlijk moet zijn

Dat je niet eerlijk moet zijn klinkt een beetje raar uit mijn mond. Als je mijn webinar hebt gezien of mijn boek hebt gelezen dan weet je over de 6 karaktereigenschappen en je weet dat eerlijkheid een van de 6 noodzakelijke eigenschappen is. Ik zeg daar direct bij ‘een beetje eerlijk bestaat niet, je bent eerlijk of je bent het niet’. En met een man die niet eerlijk is kun je het beste meteen stoppen, want als deze karaktereigenschap (of een van de andere) niet op orde is dan gaat de relatie scheef op precies deze eigenschap.

En toch zeg ik dat je niet eerlijk moet zijn. Omdat veel vrouwen eerlijk zijn, verwarren met de juiste timing kiezen. Zo sprak ik een paar weken geleden Tineke. Zij had een gratis inzichtgesprek bij me aangevraagd en ik moest haar keer op keer onderbreken. Ze wilde namelijk per se heel haar levensverhaal aan me kwijt. En ze had wat ellende meegemaakt. Ik vroeg haar of ze dit verhaal ook op deze manier vertelde als ze op een eerste date zat en toen viel ze stil. Het antwoord was ja. Nou, dan kan ik heel goed snappen dat er tot op heden nog geen man in haar leven is.

 

Leer elkaar kennen in het nu

Kijk, er zijn natuurlijk dingen die je niet kunt verzwijgen. Wat nú speelt kun je gewoon vertellen tijdens een eerste afspraak, omdat je date ermee te maken krijgt binnen enkele momenten of afspraken. Zo heb ik een tijdje geleden een artikel geschreven over een man die Gilles de la Tourette had en over een man die heel erg stottert (dat artikel lees je hier). Deze twee zaken kun je niet verzwijgen. Dus dan is het juist goed om het open en bloot op tafel te leggen. Maar ga dan niet meteen ook vertellen dat je als kind mishandeld bent. Dat je ex een hele vervelende man was, dat je ouders gescheiden zijn en dat je nu een vertrouwensbreuk hebt met je jongste zus.

Dat ga je vast een keer vertellen, maar niet nú. Niet aan het begin van een relatie. En ik geef het eerlijk toe hoor, ik heb die fout ook gemaakt. Heel vaak. Ik had het idee dat ik hiermee eerlijk was door te vertellen wat ik had meegemaakt. Gelukkig had ik al geleerd dat ik dit niet meer moest doen toen ik Steven ontmoette. En natuurlijk weet Steven nu over mijn scheiding. Over de schaamte en de pijn dat het niet gelukt was om mijn huwelijk en mijn gezin bij elkaar te houden. En hoe moeilijk ik het daarna vond om alleen te zijn. Maar níét op de eerste date. En ook niet op de tweede of de derde.

Je hoeft niet af te zijn

Ik zeg ook altijd dat je niet af hoeft te zijn en we weten het allemaal, iedereen, jong en oud heeft gewoon een rugzakje. Je hebt dingen meegemaakt. Fijne dingen en ook pijnlijke dingen. Die gevoelens en emoties zijn er en hoeven geen enkele belemmering te zijn voor een fijne relatie. Dus laten we zeggen dat je voor 80% tevreden bent en je leven op orde hebt. Ga dan lekker aan de slag om die man te vinden. Liefde gaat niet over eerst 100% af willen zijn of 100% perfectie verwachten van de ander. Want liefde is ook houden van onze imperfecties en van de imperfecties van de ander. Liefde is inclusief.

Voel je zelf dat er echt nog meer aan de hand is, kijk dan eerst eens wat er nog nodig is om je beter te voelen. Stel dan het zoeken naar een nieuwe liefde nog even uit en zoek eventueel hulp.

Kortom: weet wat je zegt en doet en vooral wannéér je iets zegt en doet. Dat vergroot je kansen bij die leuke man meteen. En als hij je beter kent dan komt dat moment heus dat je hem alles kunt vertellen.

Zo, dit was weer een van mijn stokpaardjes en zo kan ik nog veel meer vertellen over de liefde. Sterker nog, ik gá meer vertellen over de liefde in de gloednieuwe Laatste Liefde Podcast. De eerste aflevering komt al zeer binnenkort, dus hou deze website in de gaten.

Hartelijke groet,
Carla

PS: Op donderdag 17 september geef ik weer mijn gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Doe je mee? Schrijf je dan hier in. En kun je niet op 17 september? Geen probleem. Kies dan een volgende datum of schrijf je toch gewoon in voor 17 september. Dan stuur ik je een dag later de opname van het webinar toe.

Laat een reactie achter