Waarom je na een paar leuke dates ineens niks meer hoort (en dat keer op keer)

Het is gewoon opvallend, in mijn besloten Facebookgroep komt keer op keer hetzelfde verhaal en dezelfde vragen erover naar voren. Afgelopen week ook weer, dit keer was het Charlotte. Ze schreef ‘ik wil het nu toch eens een keer in deze groep voorleggen. Het overkomt me steeds weer dat ik een paar leuke dates heb met dezelfde man en dat die man helemaal enthousiast over me is. En dan, na een date of 3 of 4, hoor ik ineens helemaal niks meer. Wat is dat toch iedere keer? Herkent iemand dit en wat kan ik eraan doen?’

Tijd om hier eens uitgebreid antwoord op te reageren. Want wat verbeelden we ons wel, waar halen we het vandaan dat we dit zeggen? Waar het bijna altijd aan ligt is dat we zelf niet goed zoeken. We weten niet wat moeten doen om de juiste man te vinden. De man die wél manieren heeft. En ondertussen blamen we de mannen omdat het ons niet lukt om die fijne relatie te vinden.

Waarom je na een paar leuke dates ineens niks meer hoort kan 2 redenen hebben.

Reden 1 waarom je na een paar leuke dates ineens niks meer hoort

De eerste reden waarom je niks meer hoort na een reeks leuke dates met dezelfde man is dat je het verkeerde type man aantrekt. Je krijgt de verkeerde mannen op je landingsbaan. Je bent met mannen in contact die niet echt bij je passen of die niet hetzelfde doel hebben; een serieuze relatie. Hoe komt dat? Door je profieltekst en de foto’s die je hebt geplaatst op de datingsite. Ik lees zoveel profielteksten van vrouwen op sites waarvan ik van te voren kan zeggen welk type mannen daar op af gaat komen. En ik weet ook heel zeker dat dat niet de bedoeling is van deze vrouwen, dat ze echt niet op dit type mannen zitten te wachten. In combinatie met het anonieme karakter van datingsites kan dit voor problemen zorgen.

Je bent na een paar dates namelijk nog niks van elkaar en een datingsite maakt het ook mogelijk om niet meer te reageren. Mannen (en vlak ons vrouwen ook niet uit, wij doen dit net zo hard) kiezen soms de makkelijke weg en vertellen liever niet waarom ze niet meer willen daten. Ze willen niet onbeschoft zijn en denken dat gewoon niks meer zeggen of blokkeren de beste manier is.

Als je via een datingsite datet is het in ieder geval makkelijker om iemand af te wijzen dan wanneer je bijvoorbeeld een blind date hebt die geregeld is door een vriendin van je. En dat die man een goede vriend is van haar. Dan wil je het netjes afsluiten, maar op een datingsite gebeurt dat niet per se omdat dit anders voelt.

Leuk? Nee dat zeker niet.

Reden om boos te worden op alle mannen op datingsites? Nee zeker niet. Het is vaak geen opzet maar onmacht.

En het belangrijkste is dat je je bewust wordt van wat je uitstraalt met je tekst en foto’s. Dat dit de juiste mannen gaat aantrekken voor jou. Mannen die niet na 3 of 4 dates afhaken zonder iets te zeggen.

Reden 2 waarom je na een paar leuke dates ineens niks meer hoort

De tweede reden waarom het niet door wil lopen met het daten is je onderstroom. Ik heb het hier vaak over en misschien heb je al een paar keer gedacht ‘hou nou toch eens op over die onderstroom, die vaak ook nog onbewust is ook’. Maar de onderstroom is zo belangrijk.

Voor de onderstroom maak ik onderscheid tussen vrouwen die ik de jaagsters noem en vrouwen die ik de afwachtsters noem.

Voor de jaagsters kan dit zijn, je:

 • Praat veel tijdens een date
 • Bent bepalend en houdt graag de touwtjes in handen en komt bijvoorbeeld op zijn voorstellen steeds met tegenvoorstellen
 • Staat op je grenzen en zegt bijvoorbeeld nog voor dat hij een move heeft gemaakt dat jij niet te snel wilt gaan
 • Zegt al snel dat je niet verliefd bent
 • Wilt zelf snel
 • Stelt veel vragen aan hem

Voor de afwachtsters, je:

 • Vertelt weinig tijdens een date
 • Bent in stilte kritisch
 • Zegt er niets over maar de man ziet en voelt aan je dat je van alles voelt en vindt
 • Bent afwachtend en meer stil dan onderhoudend
 • Vindt dat hij maar moet komen en zijn best moet doen

Allemaal onbewuste acties vaak, maar ook redenen waarom een man af kan knappen. Als vrouw zijn we vaak hoekiger dan we denken. We denken dat we heel sociaal zijn maar ondertussen staan we op onze strepen (openlijk of in stilte) en oordelen we best snel. Meestal hebben we een afvinklijstje en zonder dat we het echt benoemen wat we van de man vinden, voelt de man zich beoordeeld. Over kleding, over uiterlijke verzorging, over tafelmanieren, over te veel of te weinig initiatief nemen, over zijn postuur enz enz.

De ellende met de onderstroom is dat je je dit niet bewust bent dat je dit soort dingen uitstraalt. Voor jezelf is het bijna altijd een blinde vlek en troost je, bij mij is dat ook heel lang het geval geweest.

Over de onderstroom is veel te vertellen. En dat doe ik ook (en over nog veel meer) tijdens mijn gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen je eindman vindt’. Doe je mee?

Hartelijke groet,
Carla

PS: Komt de eerstvolgende keer je niet goed uit, schrijf je dan toch in en dan stuur ik je diezelfde dag nog de opname van het webinar toe.

1 reactie

 1. Hanna vd zijden september 8, 2023 at 7:23 am- reageer

  Ben erg benieuwf

Laat een reactie achter