Waarom ik trouwde met Steven?

Het is alweer 5 jaar geleden dat ik getrouwd ben met Steven en ik weet het nog zo goed. De vraag die me toentertijd het meest gesteld werd was ‘waarom trouw je met Steven als je toch al gewoon samen bent?’

Zo’n vraag triggert me natuurlijk omdat ik me dagelijks met de liefde bezighoud. Wat ik toen dacht (en nu nog steeds) deel ik graag met je.

Tsja waarom wil een mens trouwen?

Want waarom wil een mens trouwen? Een echte gevoelskwestie en niet zo heel gemakkelijk in woorden uit te drukken. Ik geef je mijn beste poging.

Trouwen, omdat het heerlijk is de liefde die we voor elkaar voelen te delen en te vieren tijdens een mooi feest met onze dierbaren. Daar verheugden we ons op.

Het voelt als verdiepend, nog bewuster voelen waarom we bij elkaar willen zijn en ervoor kiezen met elkaar te leven. Met het voluit ‘Ja ik wil’ uitspreken brengen we onze wens, onze keuze de wereld in. Het bijzijn van getuigen, onze kinderen en alle mensen die voor ons belangrijk zijn bekrachtigt dit.

Kiezen om te trouwen is voor ons een symbolische stap die klopt omdat wij kiezen voor elkaar als twee autonome en onafhankelijke mensen. Onze levens alleen waren goed maar het leven samen voelt beter. Trouwen is een vorm, een uiting die óns past.

Trouwen hoeft voor mij niet

Vaak spreek ik vrouwen voor wie dat trouwen niet meer hoeft of die in ons eerste gesprek al zeggen ‘Ja maar ik wil alleen een lat-relatie’.

Herken je dat ook? Mogelijk ben je bang een bepaalde vrijheid of zelfstandigheid te verliezen als je gaat samenwonen of zelfs trouwen. Persoonlijk denk ik dat het niet gaat om de vorm waarin je de liefde deelt; lat- relatie, samenwonen of trouwen. Dat is de vorm, de manier waarop ieder stel samen voelt wat het beste past en goed voelt.

De vorm waarin je de liefde leeft al op voorhand bepalen of iets uitsluiten, is eigenlijk de toekomst voor twee in je eentje bepalen. Laat dat gerust los. Als de liefde er is, volgt de vorm vanzelf.

Verlies je je vrijheid of zelfstandigheid door je te verbinden met de ander?

Is het waar dat je vrijheid of zelfstandigheid verliest door je te verbinden met de ander? Het is mijn eigen ervaring nu met Steven absoluut niet en gelukkig van heel veel anderen ook niet. Als ik het over een relatie heb dan bedoel ik daar een verbinding mee tussen twee autonome en zelfstandige mensen.

We belanden niet bij toeval in een relatie of we zijn niet in één keer ongemerkt getrouwd. Iedere stap op je relatie-pad zet je zelf. Jij bepaalt mede hoe dat gaat. Een relatie overkomt ons niet. Het is een keuze vanuit het gevoel maar het blijft een keuze. Daarom pleit ik: Het bestaat wel dat je binnen een relatie vrij en zelfstandig bent en blijft. Het gaat over VERbondenheid en niet over GEbondenheid.

Heb jij genoeg van het nog langer alleen zijn dan is mijn vraag aan jou:

Waarom nog langer wachten met het realiseren van jouw wens, een goede liefdespartner en een fijne relatie, als beide mogelijk is? Vrij en verbonden zijn tegelijkertijd? Het is mogelijk en het is er ook voor jou. Mag ik je helpen?

Dan heb ik iets leuk voor je. Omdat 5 jaar getrouwd zijn een feestje waard is, geef ik 10 exemplaren van mijn boek ‘Vind Je Eindman’ GRATIS weg. Wil jij kans maken op zo’n gratis boek, laat dan hier je gegevens achter en dan hoor je binnenkort of je gewonnen hebt.

Hartelijke groet,
Carla

Laat een reactie achter