Waarom ik trouw met Steven?

“Waarom trouwen als je toch al gewoon samen bent?”
Dat is de vraag die ons het meest gesteld wordt sinds bekend is dat we gaan trouwen op 22 juli. Ja over een week al.
Zo’n vraag triggert me natuurlijk omdat ik me dagelijks met de liefde bezighoud.
En door de voorbereidingen van ons eigen huwelijk ontstaan er overpeinzingen die ik graag met je deel.

Tsja waarom wil een mens trouwen?
Een echte gevoelskwestie en niet zo heel gemakkelijk in woorden uit te drukken. Ik geef je mijn beste poging.
Trouwen, omdat het heerlijk is de liefde die we voor elkaar voelen te delen en te vieren tijdens een mooi feest met onze dierbaren. Daar verheugen we ons op.
Het voelt als verdiepend, nog bewuster voelen waarom we bij elkaar willen zijn en ervoor kiezen met elkaar te leven. Met het voluit ‘Ja ik wil’ uitspreken brengen we onze wens, onze keuze de wereld in. Het bijzijn van getuigen, onze kinderen en alle mensen die voor ons belangrijk zijn bekrachtigt dit. Kiezen om te trouwen is voor ons een symbolische stap die klopt omdat wij kiezen voor elkaar als twee autonome en onafhankelijke mensen. Onze levens alleen waren goed maar het leven samen voelt beter. Trouwen is een vorm, een uiting die óns past.

Vaak spreek ik vrouwen voor wie dat trouwen niet meer hoeft of die in ons eerste gesprek al zeggen ‘Ja maar ik wil alleen een lat-relatie’.
Herken je dat ook? Mogelijk ben je bang een bepaalde vrijheid of zelfstandigheid te verliezen als je gaat samenwonen of zelfs trouwen? Persoonlijk denk ik dat het niet gaat om de vorm waarin je de liefde deelt; lat- relatie, samenwonen of trouwen. Dat is de vorm, de manier waarop ieder stel samen voelt wat het beste past en goed voelt. De vorm waarin je de liefde leeft al op voorhand bepalen of iets uitsluiten, is eigenlijk de toekomst voor twee in je eentje bepalen.
Laat dat gerust los. Als de liefde er is, volgt de vorm vanzelf.

Is het waar dat je vrijheid of zelfstandigheid verliest door je te verbinden met de ander?
Het is mijn eigen ervaring nu met Steven absoluut niet en gelukkig van heel veel anderen ook niet. Als ik het over een relatie heb dan bedoel ik daar een verbinding mee tussen twee autonome en zelfstandige mensen.
We belanden niet bij toeval in een relatie of we zijn niet in één keer ongemerkt getrouwd. Iedere stap op je relatie-pad zet je zelf. Jij bepaalt mede hoe dat gaat. Een relatie overkomt ons niet. Het is een keuze vanuit het gevoel maar het blijft een keuze.
Daarom pleit ik: Het bestaat wel dat je binnen een relatie vrij en zelfstandig bent en blijft. Het gaat over verbondenheid en niet over gebondenheid.

Heb jij genoeg van het nog langer alleen zijn dan is mijn vraag aan jou:
Waarom nog langer wachten met het realiseren van jouw wens, een goede liefdespartner en een fijne relatie, als beide mogelijk is. Vrij en verbonden zijn tegelijkertijd?

Ik ga zo mijn trouwjurk en schoenen ophalen en merk dat ik het nu toch wel wat spannend begin te vinden. In de kamer naast mij hoor ik allerlei geheimzinnigheid en gekonkel. Mijn lesje in loslaten zullen we maar zeggen.

Wil jij handige en praktische tips om jouw partner te vinden?
Vraag dan vandaag nog mijn gratis e-book aan.

Ik hoor heel graag van je of je er nog vragen over hebt en of je iets aan mijn verhaal gehad hebt.

Hartelijke groet,
Carla

Download mijn gratis e-book
2017-07-13T09:49:40+00:00 juli, 2017|

Boek: Vind je eindman
Succesvolle aanpak voor de zelfstandige, single vrouw

In Vind je eindman geeft liefdesexpert Carla Ketelaar een openhartige inkijk in de weg die leidt naar een geschikte partner en een liefdevolle, monogame relatie.
Ja, ik bestel nu het Laatste Liefde boek 
close-link