Waarom een man niet perfect hoeft te zijn

Ik weet het, ik zeg het steeds weer ‘ik ga stoppen met First Dates kijken’. Maar toch, af en toe komen er zulke mooie voorbeelden voorbij en die ik wil ik je niet onthouden. En voor wie niet weet wat First Dates is, dat is een televisieprogramma op NPO.

2 Mannen met een plus

Vorige week waren er 2 afleveringen met bijzondere mannen. De ene man stotterde. En niet zo’n beetje ook. Als hij zenuwachtig was kon alleen hallo zeggen al rustig een halve minuut duren. En drie keer raden wat je bent, als je naar First Dates komt. Zenuwachtig.

Tijdens een andere aflevering was er een man die Gilles de la Tourette had. Deze man was homoseksueel en zijn date kwam binnen en hij begon direct te fluiten en riep een paar keer ‘he’s gay’. Hij stak ook steeds zijn middelvinger op en dat was behoorlijk gênant.

Bij mij komt dan meteen de vraag naar boven: Is dit een reden waarom deze mannen nooit een partner gaan vinden?

 

De oplossing

Voor de man die stotterde had de productie van First Dates een oplossing gevonden. Hij kwam met een begeleider. Dat was natuurlijk wel heel raar voor de date, want de dame in kwestie had ineens twee mannen tegenover zich zitten. Toch bleek dit dé oplossing te zijn. De man kreeg namelijk de kans om tot rust te komen en langzaam, langzaam mengde hij zich in het gesprek. En het ging steeds beter. Op het laatst piepte de begeleider er stiekem tussenuit en ontstond er een echte date.

De man met Gilles de la Tourette had een date met een man die er geen gras over liet groeien. Die man vroeg meteen ‘heb jij Gilles de la Tourette?’. Het antwoord was natuurlijk ja. En daarmee was de kou meteen uit de lucht. Hij moest er zelfs om lachen om alle capriolen die zijn date uithaalde.

Beide dates liepen uit op een vervolgafspraak en dat gunde ik de koppels ook zo.

Waarom een man niet perfect hoeft te zijn

Deze verhalen zetten me wel aan het denken. Wat zou ik doen als ik een blind date zou hebben met een van deze mannen. Want ook al kunnen ze er niks aan doen, het betekent nogal wat. Hoe voelt het voor jou als je werkelijk een relatie met deze man begint en je neemt hem mee naar een feestje. Naar je ouders. Of gewoon een gezellige avond met vrienden. En hij stottert en stottert en stottert.

Of de man met Gilles de la Tourette die zijn middelvinger opsteekt, fluit en roept dat je vader gay is. Hij kan er niks aan doen, maar leuk is anders. En bij een eerste afspraakje heb je nog een keuze, om weg te lopen of om de beste man een kans te geven. Als je eenmaal gevoelens hebt wordt het moeilijker.

Mijn keuze

Iedere keuze is goed en als je er zelf achter kunt staan dan is dat wat het is. Ik denk dat ik, als ik de betreffende man echt leuk zou vinden, hem een kans zou geven. In de liefde vinden we altijd oplossingen en we hebben allemaal wat toch?

Er zijn belangrijkere dingen. Wat precies? Daarover vertel ik (onder andere) in mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Daarin leg ik bijvoorbeeld precies uit welke 6 karaktereigenschappen noodzakelijk zijn. Je kunt morgenavond nog meedoen. Doe je mee, schrijf je dan direct in via deze link.

Op naar de liefde,
Carla

PS: Komt morgenavond niet goed uit en kun je niet meedoen met mijn webinar. Geen probleem, je kunt je ook direct inschrijven voor 25 juli. Wil je niet zo lang wachten of kun je 25 juli ook niet, schrijf je dan in voor morgen dan stuur ik je overmorgen automatisch de opname van het webinar toe.

 

Laat een reactie achter