Waarom ben je nog alleen?

Ben jij inmiddels ook behoorlijk gefrustreerd over het feit dat je nog steeds alleen bent en dat jouw prins op het witte paard nog niet aan je deur is gekomen? Of die leukerd in die mooie Volvo. Vooruit: een lieve man met een sportfiets is ook goed, maar ook die is niet op jouw oprit gestopt.

Waarom ben je nog steeds alleen?

Je vriendinnen zeggen het, je collega’s zien het en jij weet het diep in je hart ook: je bent hartstikke leuk. Je ziet er goed uit, je hebt een goede baan en er zijn genoeg mannen die zich heel gelukkig zouden prijzen met een vrouw als jij. Maar waarom ontmoet je die mannen dan niet?

Ik heb inmiddels jarenlange ervaring als coach en ik help single vrouwen die het niet lukt om de Liefde van hun Leven te vinden. En ik zie steeds weer overeenkomsten tussen de vrouwen die ik begeleid. Zij hebben een eigenschap die ik ook heb en die eigenschap heeft mij jarenlang fantastisch geholpen maar ook dwars gezeten als het over een goede liefde vinden ging. Toen het mij ook maar niet wilde lukken om de juiste man te vinden.

Dé #1 reden waarom je nog alleen bent

Ik ga je niet langer in spanning houden. Die eigenschap is, dat wij vrouwen heel erg zelfstandig geworden zijn. Een fantastische verworvenheid die op veel vlakken in je leven werkt maar in de liefde juist niet. Wij kunnen heel veel zelf en doen dat ook. We zijn ook bang om die zelfstandigheid los te laten, omdat we het gevoel hebben dat we dan iets gaan verliezen. Maar als je je zelfstandigheid loslaat of anders inzet, dan verlies je niks. Je wint alleen maar.

Wat wij vrouwen zijn verleerd, is om een man een man te laten zijn. Een man wil jagen en een man wil voor ons zorgen. Laat hem dat dan ook doen. Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig, maar we zijn niet gelijk. Geef een man de tijd om te jagen en zet niet steeds als eerste een stap. Laat een man je drankje betalen en hij mag best jouw jas aangeven en een deur openhouden. Haal als vrouw je vrouwelijkheid weer eens uit de mottenballen. Trek een mooie jurk aan, zorg voor jezelf en laat jezelf verwennen.

 

Als je vast blijft houden aan je sterk neergezette zelfstandigheid, dan trek je mannen aan die daarop vallen. Dat zijn de ‘bagagedrager mannen’. Die springen achterop omdat ze dat wel lekker makkelijk vinden zo’n aanpakker en regelaar. En dat zijn niet de zelfstandige mannen waar jij naar op zoek bent. Zo trek je steeds de verkeerde mannen aan en kom je niet verder.

Wat kan je er aan doen?

Oké, de knop van je zelfstandigheid weten te vinden en die af en toe wat lager zetten. Het hoeft en moet niet weg maar je bewust worden van wanneer wel en wanneer niet is het geheim. Je mannenactie kant dus een beetje parkeren en je vrouwelijkheid, je ontvangende kant, weer afstoffen. Maar hoe doe je dat? Door dit stap voor stap bewust te worden en daar weer aan te wennen. Dat het af en toe een tandje minder mag, dat er iemand is die jou heel graag steunt. Het is geen knop die je even draait maar een proces van enkele maanden en dan heb je je dit eigen gemaakt. Het is de moeite echt meer dan waard en ik kan het weten, want ik ben alweer ruim 10 jaar gelukkig met mijn man Steven.

En daarbij komt nog dat hoe langer je alleen bent, hoe moeilijker het vaak is. En dat hoeft niet zo te zijn. Ik help je graag en daarom nodig ik je van harte uit om mee te doen met mijn gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Op 3 juni is het weer zo ver en dan zit ik om 19.30 uur klaar om mijn beste tips aan je te geven en natuurlijk kan je aan het eind van het webinar je vragen aan me stellen. Doe je mee, klik dan hier.

Hartelijke groet,
Carla Ketelaar

PS: Kan je niet op 3 juni? Geen probleem. Op 25 juni is het volgende webinar en daar kan je je ook al voor inschrijven. Of schrijf je toch gewoon in voor 3 juni, dan ontvang je de volgende ochtend de opname in je mailbox en kan je kijken wanneer het jou uitkomt.

 

Laat een reactie achter