Waar praten over politiek tijdens de eerste date toe leidt…

Maak kennis met Will. Will is 74 en is druk met daten. Kijk hier ook vooral naar de video.

Waar praten over politiek tijdens de eerste date toe leidt

Will vertelt over zijn date met Margaret en hoe zij vanaf het allereerste begin over alles een andere mening hadden. Als gevolg daarvan hakt Will meteen de knoop door en vertelt hij Margaret dat hij nog 1 drankje voor haar koopt en dan naar huis gaat.

Wat gaat hier fout?

In mijn ogen maakt Will hier een grote fout. Hij zegt namelijk ook dat ze een verschillende mening hadden over politiek. En daar gaat het dus al mis. Tijdens de eerste date ga je het toch niet over politiek hebben? Als er één beladen onderwerp is waarin verschillen bloot komen te liggen, is het wel politiek. En eenzelfde politieke voorkeur is echt geen garantie voor een goede relatie. Dus andersom ook niet.

Als je iemand tijdens een eerste date wilt leren kennen, dan ga je op zoek naar de overeenkomsten en niet naar de verschillen. Natuurlijk kun je na meerdere dates tot de conclusie komen dat jullie te verschillend zijn, maar op een eerste date dit concluderen is altijd te vroeg. Dit betekent dat het gesprek vooral over de verschillen ging en daarmee vergroot je juist de afstand en leer je iemand juist niet beter kennen.

Heb jij altijd eerste dates en voelen deze dates aan als een strijd om gelijk te krijgen? Afstandelijk en onbegrepen? Stop dan eens om de verschillen te benoemen en focus je op wat jullie wél gemeen hebben. Grote kans dat er wel een tweede date komt en als dat toch niet zo is heb je in ieder geval een aangenaam gesprek gehad.

Als het niet meteen klikt kan het nooit een goede relatie worden

Een groter misverstand is er niet. Als het op de eerste date niet meteen klikt kan er nog steeds een prachtige relatie uit voort komen. Als ik naar mijn eigen start met Steven kijk waren er ook best wat verschillen.

Mijn eerste date met Steven (mijn echtgenoot) was zoeken. Hij, als sportman en vader van 5 kinderen, sprak vooral daarover. Ik, een beetje spiri wiri ????, wilde het graag over de grote dingen des levens hebben. En, aanrakerig type als ik ben, ik legde regelmatig mijn hand even op zijn arm. Hij die juist het tegenovergestelde was, schoof telkens een beetje van mij af met zijn stoel omdat hij dat toch wel vreemd vond. Zie je het voor je? En ik schoof mijn stoel er vrolijk weer een stukje achteraan. Ik had het niet eens door in mijn enthousiasme.  Zo maakten we een rondje om de tafel.

Achteraf gezien hadden we best een vreemd gesprek. En dat kwam vooral omdat we nog niet zo op de overeenkomsten zaten maar meer op wat ons verschilde van elkaar. Gelukkig gingen we voor een tweede afspraak en die ging veel meer over wat ons raakte en waar we elkaar in herkenden. En een derde. En een vierde. The rest is history. We zijn nu alweer meer dan 3 jaar gelukkig getrouwd.

Waar praten over politiek tijdens de eerste date toe leidt versus Daten 2.0

Geef jezelf en de mannen een kans om echt te laten zien wie jij bent en wie hij is. Ga dus altijd voor een tweede date en als je echt geen tweede date wilt, test het dan voor jezelf: was ik me aan het bewijzen? Was ik aan het strijden? Wilde ik per se gelijk krijgen?

Wil je leren waar je wel op moet letten bij het vinden van je eindman? En wil je leren wat je naast je neer mag leggen bij het selecteren van je dates? Hoe je goede gesprekken voert en hoe je bij de juiste mannen aan tafel komt? Dan heb ik 3 opties voor je:

  • Meld je aan voor mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. De volgende is op zondag 7 maart (schrijf je hier in).
  • Luister mijn podcasts, het zijn er inmiddels al 11. Kijk maar eens of er een onderwerp tussen zit dat jou raakt.
  • Lees mijn boek ‘Vind Je Eindman’. In dit boek deel ik al mijn tips en adviezen en kun je meteen zelf aan de slag om jouw eindman te vinden.

Voorkom dat je eerst 100 kikkers moet kussen (uitspraak van Will in de video) en dat de prins er dan nog steeds niet tussen zit.

Op naar de liefde.
Carla

Laat een reactie achter