Ben jij ook zo bang om je vrijheid te verliezen?

Afgelopen week kreeg ik een video doorgestuurd van twee ondernemers die niet alleen samen ondernemen maar ook een stel zijn. Zij vertelden openhartig over het feit dat zij niet samen slapen en dat veel mensen dat raar vinden.

Maar is dat wel zo raar of hebben we te vaststaande ideeën over hoe een relatie en de vorm eruit moet zien?

Aannames op het gebied van relaties

‘Vroeger’ (ja, oma vertelt ????) waren er duidelijke regels waar de meeste mensen zich aan hielden. Je kreeg verkering, ging samenwonen of trouwen en je woonde in één huis, deed de financiën in één pot en je ging samen op vakantie.

Maar waarom eigenlijk? Heb je een slechte relatie als je:

  • Niet samen in hetzelfde bed slaapt
  • Niet samen in een huis woont en ieder het eigen huis aanhoudt
  • Ervoor kiest om met jouw en zijn kinderen géén samengesteld gezin
    te zijn
  • De financiën gescheiden houdt
  • Niet samen op vakantie gaat, maar ieder een eigen reis gaat maken
  • Jullie ook een eigen kamer hebben als je in één huis woont

Ben jij ook zo bang om je vrijheid te verliezen?

In een goede relatie hoef je je vrijheid niet te verliezen

In een goede relatie ben je net zo vrij als in een leven alleen. Je bent net zo vrij binnen jullie eigen afgesproken grenzen. En als dat onvrij voelt heb je het Goede Gesprek te voeren waarin je spreekt over behoeftes en verlangens van jullie beiden in de relatie.

Als jij slecht slaapt als er iemand bij je in bed ligt dan is het alleen maar logisch dat je aparte bedden regelt. Of als de één een ochtendmens is en de ander een avondmens is. Maakt dit iets uit voor de intimiteit en seks? Misschien wordt het nog wel beter nu je bewust aandacht voor elkaar gaat maken.

Als jij een eigen plek nodig hebt en in je eigen huis wilt blijven. Prima. Als jullie het daarover eens zijn en er beiden gelukkig mee zijn, dan is het toch gewoon goed.

Ik heb een vriendin die dolgelukkig is met haar man, maar die heel veel moeite heeft met zijn kinderen. Hij zelf ook trouwens ????. Zij zegt ‘ik kan het gewoon niet. Als ik bij hem ga wonen en met zijn kinderen moet zijn dan gaat onze relatie kapot.’ Zij woont dus niet bij hem in en het gaat prima.

Een andere vriendin wil gescheiden bankrekeningen houden. Gewoon omdat hij bepaalde dingen wil kopen waar zij het niet mee eens is. Als het van een gezamenlijke rekening zou gaan, dan zou zij er zeker wat van vinden. Nu betaalt hij gewoon zelf en heeft zij er niets mee te maken. Zelf heb ik met Steven dit ook zo georganiseerd. We hebben een gezamenlijke rekening en ieder onze eigen rekeningen. Voor ons heel werkbaar en plezierig, voor anderen is het soms onbegrijpelijk. Maar als het voor ons of jou werkt, prima toch.

Als jij heel actief bent op vakantie en je partner wil hele dagen op het strand liggen, wat is er dan mooier om apart op vakantie te gaan.

Of jij gaat al jaren met vriendinnen op skivakantie dan ga je daar toch lekker mee door. Heb je elkaar ook heel veel te vertellen als je elkaar weer ziet. En is de relatie weer even fris, want als het goed is heb je elkaar wel gemist (op een goede manier). Als dat geen relatie-boost is dan weet ik het niet meer.

Doe wat je wilt, kletsen doen ze toch

Laat je niet opjagen door hoe anderen vinden dat het hoort. Hou dit ook in gedachten als jij een beklemmend gevoel krijgt als je denkt aan (weer) daten. Als je tegengehouden wordt door de gedachte dat je je vrijheid kwijt gaat raken. Als je je in een spagaat voelt zitten omdat je aan de ene kant wel dat verlangen hebt naar een man en dat je aan de andere kant denkt ‘ja maar dan…’

Dat ‘ja maar dan…’, daar kun je wat aan doen. Namelijk lak hebben aan wat hoort en doen wat goed voelt voor jullie beiden.

Ben jij toe aan jouw eindman, op jouw voorwaarden? Dan kan ik je op 2 manieren helpen:

Op naar de liefde,
Carla

PS: Komen beide datums je slecht uit en kan je mijn webinar ‘Hoe je in 5 stappen je eindman vindt’ niet bijwonen? Schrijf je dan toch in voor het webinar van 25 juli. Dan stuur ik je diezelfde dag nog de opname toe en kan je kijken wanneer het jou uitkomt.

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter