Voor de liefde mag je moeite doen en je mag zoeken

Inmiddels kan ik het commentaar dat ik krijg op mijn artikelen wel dromen. En ik ben blij hoor dat er reacties komen. Het laat me altijd zien waar de pijn werkelijk zit.

Misschien herken je wel eigen twijfels dus ik deel ze graag met je

Ik verdeel de commentaren onder in de volgende rubrieken:

 • Vrouwen die het woord Eindman echt be-lach-e-lijk vinden. ‘Stom woord’, ‘ga ik dood dan?’,  ‘dat weet je toch niet van te voren’ en zo nog een heel scala aan reacties;
 • Vrouwen die vallen over het feit dat ik graag met zelfstandige, succesvolle vrouwen werk (ik noemde dat ‘vroeger’ hoogopgeleid, maar dat vind ik zo’n vervelend woord);
 • Commentaren op het gebied van dat vrouwen al zo vaak bedonderd zijn en dat ze er niet meer in geloven. Komt neer op dat er geen goede, betrouwbare mannen meer zijn;
 • En dan als klapper deze: dat je zeker niet moet zoeken en in actie moet komen en al helemaal geen hulp nodig hebt want als je zelf maar gelukkig bent en de goede energie uitstraalt dan komt hij vanzelf op je pad.

Over die laatste ga ik het vandaag hebben. Want ik heb heel veel kostbare jaren verloren laten gaan met wachten. Met heel tevreden zijn met mezelf, een goed leven hebben en genieten van alle dingen die ik wel deed. Want ik had leuke vriendinnen, 2 bedrijven, 2 kinderen en ik ging er regelmatig op uit. Wat heb ik mooie vakanties gehad en genoten. Met onderliggend altijd dat schrale gevoel. Want ik wilde het zo graag met iemand samen doen. Iemand voor wie ik die ene speciale was. En dat lukte me maar niet.

Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk hulp gezocht heb

Ik heb het ook nooit begrepen en begrijp het nog niet, waarom er zo’n weerstand is als je vertelt dat je iemand kunt helpen met het vinden van de liefde. Dat je moeite mag doen om de liefde te vinden. Waarom vinden we het normaal om bijvoorbeeld wel hulp te vragen bij het zoeken van een baan? Bij jezelf beter kleden, bij de chaos in huis in goede banen te leiden. Hoe kan het? Dat we op allerlei gebieden cursussen, coaching en trainingen volgen, maar als het op de liefde aankomt we dat allemaal maar zelf moeten weten en kunnen. Dan is hulp bij het zoeken naar de liefde ineens een vies woord.

Terwijl de liefde zo iets fundamenteels is in het leven. Het voelt voor mij als een bedding die ervoor zorgt dat alles makkelijker gaat. Steven hoeft er helemaal niet bij te zijn of actief zich ergens mee te bemoeien. Het feit dat hij er is maakt voor mij een wereld van verschil en geeft me rust, vertrouwen en een steun in de rug bij alles wat ik doe en meemaak. Naast dat het gewoon zo fijn is om met iemand samen te zijn, om te weten dat er iemand is die onvoorwaardelijk van me houdt en voor wie ik hetzelfde voel.

En ja, ik schreeuw het van de daken, daar mag je moeite voor doen en daar mag je hulp bij zoeken. Ik ben nog steeds blij en dankbaar dat ik die stap gezet heb nadat ik 11 jaar alleen ben geweest. Terwijl ik op dat moment relatietherapie aan echtparen gaf hè. Als iemand het alleen had moeten kunnen dan was ik het wel. Maar ik kon het niet, voor mezelf zag ik het niet. En toen ik hulp zocht kreeg ik duidelijkheid en ontmoette binnen 4 maanden Steven op Lexa. De rest is geschiedenis.

Waarom zou je hulp kunnen gebruiken?

Waarom zou je hulp kunnen gebruiken? Om:

 • Je blinde vlekken op te sporen en om met het oude wat niet meer werkt te kunnen stoppen. Doen wat je altijd deed, is krijgen wat je altijd kreeg;
 • Dus oude overtuigingen en gewoontes op te ruimen zodat je met minder bagage in een nieuwe relatie stapt;
 • De 6 noodzakelijke karaktereigenschappen te onderzoeken in een potentiële partner;
 • Die roerige tijd van een beginnende relatie te overleven, want ook met de juiste partner kan er op dat moment nog zoveel misgaan.

Want zeg eens eerlijk:

Waar leren we gezond relateren?
Waar leren we op tijd grenzen geven?
Waar leren we eerst voor onszelf te zorgen voor we ons met een ander bezighouden?
Waar leren we onszelf te waarderen?

Op school helaas niet. We modderen zelf maar wat aan tot we vastlopen.

Terwijl het gewoon te leren is, met de juiste kennis en de juiste vaardigheden. Levensveranderende vaardigheden noem ik het.

En die leer ik je graag, want er is hoop. Ook als je al meerdere ‘foute’ relaties hebt gehad, ook als je meerdere keren diep verdrietig en teleurgesteld bent geweest over mannen. Het is een kwestie van andere en betere keuzes maken en ik kan je daarbij helpen. Maar dit is niet voor iedereen. Dit is alleen voor die vrouwen die het helemaal beu zijn en die écht hun eindman binnen nu en een jaar willen vinden.

Hoe ik je daarmee kan helpen? Dat vertel ik tijdens mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Doe je mee? Schrijf je dan hier in.

Op de liefde,
Carla

2 reacties

 1. sophia8427rs selles maart 24, 2023 at 5:12 pm- reageer

  hoe zou het voelen o. de liefde weer te omarmen

 2. Simone juni 11, 2023 at 7:51 pm- reageer

  Heel herkenbaar

Laat een reactie achter