Van roeiboot naar live tv? En hoe dan?

Verhaal uit de oude doos, maar nog een zeer relevant verhaal. Want ik roeide op de IJssel onder een stralend blauwe lucht. Ik vaar mijzelf van roeiboot naar live tv. Mijn koude handen voel ik niet meer want het is flink aanpoten om stroomopwaarts met tegenwind vooruit te komen. We zitten in een 4 en dankzij onze stuurvrouw ploegen we in een mooie gelijke cadans stevig door het water richting haven en heb ik alle tijd om na te denken.

Want ik kreeg een bijzonder telefoontje

Ik werd gebeld door de redacteur van Talpa of ik op de nationale tv over ‘de ware liefde’ wil komen praten? Ergens in de komende weken?!? Ehhh …ja hoor, heel graag zelfs. Gelijk ratelde het natuurlijk in mijn hoofd: ‘maar ik heb het druk, ik weet nu al niet hoe ik alles gedaan moet krijgen’. Uiteraard niets gezegd. En sprak mezelf toe: ‘Als je door de tv gebeld wordt, houd je je mond en zet je alles op alles om dit voor elkaar te krijgen.’ En dat gaat lukken.

Gat in de lucht

Met de telefoon in de hand nog spring ik een gat in de lucht en bel een vriendin. Haar enthousiaste reactie houdt mij kilometers IJssel bezig. Kort gezegd is haar boodschap: Wat ontzettend fijn voor jou. Je hebt vaak geluk met dit soort dingen. En daar heeft ze een punt. Er valt mij heel wat toe in het leven.

Maar wat ik ook besef is dat het lijkt of het toeval is, geluk hebben, een mazzeltje. Dit valt mij nu toe omdat ik een plan had, allerlei PR-acties heb lopen, mogelijkheden zie en heel simpel …er hard voor werk. Ik roei de boot een bepaalde richting op doe dat consistent en consequent. Ik roei door ook als het soms tegenzit en daardoor lukken dit soort dingen. En met de liefde is dat niet anders. Dit is geen toeval, hier zit een plan achter.

De liefde en een plan gaat dat samen?

Gaat de liefde en plannen samen? Ja dat gaat prima samen. Sterker nog, het is noodzakelijk om een plan te hebben wil je een goede partner vinden. Natuurlijk hopen we er allemaal op hem spontaan te ontmoeten, hem ergens toevallig tegen te komen, voorgesteld te worden aan een leuke, alleenstaande man. Maar dat dit niet vanzelfsprekend is, bewijzen alle inschrijvingen op datingsites. En merk je zelf ook hoe snel de tijd gaat en dat je zomaar ongemerkt weer een jaar van alleen-zijn erop hebt zitten waarin hij nog niet spontaan in je leven is gekomen?

En voor iedereen die haar partner bij toeval heeft ontmoet: Fijn en geweldig voor je en wat mooi dat dit zo gegaan is. Je hoort bij een kleine groep gelukkigen. 

Zorg dat het geluk jou ook toe kan vallen

Hoor jij bij die grote groep die hem nog niet spontaan ontmoet heeft? Dan is er in jouw leven meer nodig dan nog langer wachten tot dit misschien spontaan gaat gebeuren. Je hebt een plan nodig. Een liefdesplan. Zodat jij de situatie creëert dat je precies weet wie je bent en wat je wilt. En vooral ook hoe je het aan gaat pakken. En een goed liefdesplan maakt dat je het volhoudt als het tegenzit of je een afwijzing krijgt.

Wij komen nooit in de haven aan als we niet doorroeien, soms tegen de stroom in met tegenwind. Gelukkig doen we dat en zo bereiken we ons doel.

Dobberende bootjes

Heel wat vrouwen die ik spreek zijn als dobberende bootjes op het water. Ze roeien een stukje naar links, (ik kies een site en zet mezelf erop) en dan weer een stukje naar rechts (ik sta erop en kijk af en toe). Laten zich lekker meedrijven op de stroom (fijn dat ik contactverzoeken krijg) of balen vreselijk van de regen (weer een man die niet op mijn bericht reageert). De tegenwind (ik vond hem heel leuk maar hij mij niet) maakt dat ze na bepaalde tijd weer schoon genoeg hebben van het varen op de relatie-rivier. Ze stappen uit en staan op de kant en zeggen tegen anderen: ’Dat is helemaal niks, daar ga je hem echt niet vinden.’

Maak een liefdesplan.

Dit dobberen, het ontbreken van een plan is de reden dat het niet lukt. Niet de sites die niet deugen, niet de mannen met hun vermeende gebreken, niet de weinige tijd die je er voor vrij kunt maken.

Met de uitvoering van een goed plan zet jij een paar goed roeisters in de boot en ga jij jouw partner ook vinden. Over de inhoud van een liefdesplan vertel ik je alles in mijn boek VIND JE EINDMAN. Hier direct te bestellen.

In mijn boek vertel ik je niet alleen wat je kunt doen maar vooral ook hoe je dat kunt doen. In de actiestand dus en heel praktisch.

Wat je ook kunt doen? Binnenkort geef ik weer mijn gratis en online webinar ‘Hoe je in 5 stappen je eindman vindt’. Klik hier en kies de datum en tijd die bij jou past.

Pak je eigen stuur in handen en laat ‘Project Man’ in jouw leven slagen.

Op de liefde,
Carla

Laat een reactie achter