Stop toch met daten, het wordt toch niets

Al ruim vier jaar aan het daten

Marije mailde me twee maanden geleden: “Ik ben 5 jaar geleden gescheiden en sindsdien mijn leven noodgedwongen weer opnieuw aan het opbouwen en inrichten. Huis, kinderen, werk en ja ook druk bezig geweest met het zoeken naar mijn eindman. Laatst schreef je dat als je langer dan 1 jaar aan het daten bent, er iets niet helemaal goed gaat…:-) Ik ben al ruim 4 jaar aan het daten… Kan er inmiddels ook een boek over schrijven. Denk ook vaak aan jouw woorden of ik wel ‘in de juiste vijver vis’?”

Wat doet Marije fout?

Ik heb er altijd moeite mee om over fouten te praten als het over de liefde gaat. Doen we dingen fout of zijn we ervaringen aan het verzamelen? Laat ik het anders stellen: wat doet ze waardoor het niet werkt op een datingsite en waardoor ze haar eindman nog niet gevonden heeft?
Zelf ben ik van de 12 jaar dat ik alleen was 7 jaar aan het aanmodderen geweest op verschillende datingsites. Ik begrijp de frustratie van Marije volledig.
Jij waarschijnlijk ook als je al enkele jaren zo bezig bent.

Waar ligt het dan aan?

Wanneer het daten op een datingsite niet lukt kan dat verschillende oorzaken hebben.
Ik zet ze voor je op een rijtje:

  • Je profieltekst is te algemeen waardoor ‘Jan en alleman’ reageert, niemand reageert of er geen passende matches contact zoeken.
  • Of je profieltekst is overactief waardoor je geen man met ballen aantrekt, maar mannen die graag op je bagagedrager willen zitten (en je vervolgens vertellen dat je zo dominant bent).
  • Je profieltekst is passief waardoor je niet aantrekkelijk bent voor de ander, omdat die wel aanvoelt dat hij automatisch in de ‘ik moet leveren’-stand komt.
  • De foto’s kunnen hetzelfde effect hebben als de tekst. Te algemeen, niet in de lens kijken, te ver weg, te actief, te passief, te uitdagend, te afgesloten. De combi van de foto’s en tekst luistert nauw. Het bepaalt of de ander besluit contact met je op te nemen of niet.
  • Het eerste contactmoment van het contactverzoek wordt niet op een uitnodigende manier gedaan. Reageren op contactverzoeken of zelf contactverzoeken sturen is de spil waar het hele daten om draait. Een volledig onderschat moment. Het eerste al dan niet contactmoment wat leidt naar een live afspraak. Door de toon van de ander niet aan te voelen, door eigen aannames over het schrijven of het profiel van de ander, door te lange contactverzoeken te schrijven zonder je in de ander te verdiepen. Dit eerste contact is het moment waarop de meeste kansen verloren gaan, goede matches gemist worden.
  • Op een datingsite staan waar jij niet past. Veel vrouwen die ik spreek blijken vaak al jaren op sites te staan waar ze niet passen. En wat ze achteraf natuurlijk heel jammer vinden van de kostbare jaren die voorbij zijn gegaan hierdoor.
  • Te veel digitaal contact tussen het 1ste contact en de live afspraak. Waar ik al vaak over geschreven heb en wat een heel lastig moment is, is de tijd tussen het eerste contact en de eerste live afspraak. Hoe vlieg je dat aan? Hoe kom je tot een eerste afspraak zonder daar meer dan 14 dagen overheen te laten gaan? De valkuil van het appen en veel mailen ligt hier op de loer. Het gevaar van de film die gaat draaien terwijl je de ander nog niet ontmoet hebt. Hoe pak je dat aan als de ander dat wel wil?
  • De snelle conclusie na de eerste afspraak. Die een verdere kennismaking op voorhand al uitsluit. Te snel de ander invullen of allerlei minder ter zake doende dingen van de ander heel belangrijk maken zoals zijn foto’s, wel of geen kinderen hebben, kleding, afstand van woonplaatsen, wel of niet van musea of reizen houden, enz.enz.
  • In de eerste drie afspraken hoge verwachtingen hebben over gevoelens die er toch al zouden moeten zijn of al uitgesproken hadden kunnen worden.

De aanvliegroute die werkt

Natuurlijk kan het verderop tijdens het daten ook nog misgaan. Maar als je de aanvliegroute naar een mogelijke partner goed inzet is de kans zeer groot dat je je eindman binnen het jaar vindt.

Hierdoor hoef je maar korte tijd op een datingsite. Want laten we wel wezen: een datingsite is eerder een noodzakelijk kwaad dan prettig tijdverdrijf. Hoe eerder je je weer af kunt melden hoe liever het je waarschijnlijk is.

En Marije?

Marije besloot vlak na dat mailtje om mee te doen met het Vind Je Eindman Programma. “Als ik nu geen besluit neem kan het zo maar zijn dat ik nog eens 4 jaar op die datingsite sta en dat wil ik niet. Ik wil mijn eindman vinden”. En ze is blij dat ze deze beslissing genomen heeft om meerdere redenen. Ze heeft met hulp een pakkende profieltekst geschreven en mooie foto’s gekozen en krijgt daar fijne reacties op. Ze is nu aan het daten met een leuke man en herkent al meerdere momenten waarop het bij daten oude stijl misgegaan zou zijn. En ze vindt het ontzettend spannend en deelt dat met de anderen in het programma die precies hetzelfde meemaken. Ze zegt: “Dat vind ik zo fijn, dan ben ik ook niet langer de wandelende soapserie in mijn omgeving”. Ze kan haar verhaal kwijt aan vrouwen die precies hetzelfde meemaken. Het is een feest om Marije te ondersteunen.

Wil jij ook binnen een jaar van die datingsite af?

Ben jij het daten ook beu en wil je nu eindelijk je eindman vinden?
Waarom nog langer wachten?
Ik vertel je met veel liefde alles over de weg naar jouw man.

Binnenkort geef ik mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt‘. Daarin deel ik mijn beste tips en natuurlijk de 5 stappen die nodig zijn om jouw eindman binnen te hengelen. Met die informatie kun je meteen zelf aan de slag.

Tijdens dit webinar vertel ik ook over het Vind Je Eindman Programma wat Marije nu volgt.

Hartelijke groet,
Carla

PS: Als de datum en tijd je niet uitkomen dan is dat geen probleem. Schrijf je toch in, dan ontvang je achteraf de opname van het webinar in je mail. Kun je dit lekker op je eigen moment terugkijken.

Laat een reactie achter