Snelle seks is zo 2018

Af en toe schrik ik als ik de verhalen lees in mijn besloten Facebookgroep Vragen van single vrouwen over de liefde en daten. Waarom? Dat ga ik je nu vertellen.

Verhaal van Marloes

De vrouwen in mijn Facebookgroep taggen me regelmatig en dan vragen ze me wat ik van een bepaalde situatie vind. Bijvoorbeeld Marloes die schreef dat ze een tweede date had met een leuke man, maar dat ze nu pas mijn boek had gelezen. In mijn boek stond dat het verstandig was om te wachten met zoenen.

Maar Marloes had tijdens de eerste date al uitgebreid met deze man gezoend en hij verwachtte meer lekkers tijdens de tweede date. Marloes besloot mijn tips op te volgen en vertelde hem dat ze verdere intimiteiten, waaronder zoenen, uit wilde stellen. Waarop deze prins op het witte paard doodleuk zei: ‘nou, dan ga ik maar naar huis, want dan wordt het vandaag niks meer’.

En nu was haar vraag wat ze met deze man aan moest. En daar geef ik graag antwoord op. Begrijp me goed: ik zeg niet dat dit een verkeerde man is. Maar dat Marloes mogelijk nog wel verkeerde keuzes maakt met welke mannen ze dates afspreekt. Want waarom gaat hij meteen naar huis als Marloes niet wil zoenen?

Omdat hij niet op zoek is naar een serieuze relatie maar op zoek is naar seks.

snelle seks

Eindman materiaal

Ik zie het ook meteen voor me, wat een ongemakkelijke date moet dat zijn geweest. Marloes wilde afstand houden en hij maar pogingen doen om dichterbij te komen om met haar te zoenen.

Een echte eindman begrijpt (en is mogelijk ook wel opgelucht) dat het nodig is om elkaar eerst te leren kennen. Om eerst te voelen of jullie bij elkaar passen, of er gevoel kan groeien en of jullie het leuk hebben met elkaar. Zoenen, seks en fröbelen hoort daar dan nog even niet bij. Er zijn zoveel andere dingen die je met elkaar kunt doen, zonder met elkaar naar bed te gaan.

Laat gaan

Laat gaan deze man, hij is waarschijnlijk op zoek naar een snelle date waar hij seks mee kan hebben en niet naar een vaste relatie. Dat mag, dat is zijn keuze. Maar verspil jij je tijd niet aan hem. Probeer hem niet te veranderen, op andere gedachten te brengen, maar ga door naar de volgende. Zoek iemand die respect heeft voor jou en voor je grenzen en die hetzelfde wil als jij. En dat begint met respect voor jezelf en je eigen grenzen. Als jij heel makkelijk bent met zoenen en seks zeg je eigenlijk tegen die ander: ’Kijk, zo kun je met mij omgaan, dat doe ik namelijk zelf ook’.

Ga voor een relatie voor lang met veel liefde voor elkaar.

Als de zoenman terugkomt op zijn beslissing en zegt dat Marloes eigenlijk wel gelijk heeft en ‘gewoon’ met haar samen wil zijn, dan kun je verder samen. Haar heldere verhaal en grens kan hem helpen ook een andere beslissing te nemen.

Onduidelijkheid

Marloes gaf tijdens de eerste date dubbele signalen af. Wel en niet willen zoenen tegelijkertijd. Doe niets waar je niet helemaal achter staat. En probeer weg te blijven van vage signalen en afspraken. Wees helder in wat je wilt en wat je niet wilt en laat je nooit opjagen.

Mijn advies

Tenslotte wil ik dit nog zeggen: Ik vind het helemaal prima als je niet op zoek bent naar een serieuze relatie en je flirt, vrijt en zoent lekker met wie jij wilt. Als dat jouw wens is dan heb ik daar zeker geen oordeel over. Al was het alleen maar omdat deze periodes van uit de band springen en nieuwe gevoelens ontdekken soms nodig zijn. Ik heb ze zelf ook gekend en had het niet willen missen.

Maar… als je op zoek bent naar je eindman en dus een man wilt die het serieus met je meent, stop dan met zoenen, seksen en fröbelen voor de 4de date.

En liever nog later, wanneer je weet wat je voor elkaar voelt. Maar vooruit, laten we het in ieder geval uitstellen tot zeker de 4de date ????.

Op een mooie, respectvolle liefde.

Hartelijke groet,
Carla

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter