Romantische liefde, waarom ik er wel in geloof

Soms maken mijn artikelen heel wat los bij de vrouwen die mij volgen en soms maakt het niet los wat ik zou willen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Saskia, die zegt dat ze mijn tips altijd met belangstelling leest. De beste tips vindt ze de tips over het bewaren van je vrouwelijke energie bij het daten. Go slow, niet appen. Hem galant laten zijn, niet altijd zelf betalen en niet direct je hele hebben en houwen op tafel leggen.

Carla, hierin heb je echt ongelijk

Ze is het vaak met me eens, maar op 1 gebied is ze het niet met me eens. Ze schrijft:

“Als het aankomt op de romantische liefde twijfel ik of je kijk niet te strikt is. Ga je er niet te zeer van uit dat we voor een gelukkige, bevredigende liefde moeten settelen for less? Toen ik drie jaar geleden weduwe werd en na een jaar om me heen ging kijken dacht ik dat ook. Die romantische liefde had ik al met mijn man gehad. Ik had er twintig jaar daarvoor mijn eerste man voor verlaten en alles voor opgegeven. Maar toch twijfelde ik toen ik na zijn overlijden het realistische pad van jou wilde volgen. Was het echt waar?

Waarom zou er nog niet weer zo’n man zijn die als de hoofdprijs voelt? Die het eigenlijk gewoon ook is. Zo’n man die iedereen wel wil. Waarom zou ik daar niet voor gaan? Ik had trouwens ook echt wel met minder genoegen genomen, zo leuk was mijn leven zonder partner namelijk niet. Met een beetje geluk liep het anders. Mijn jeugdliefde beëindigde zijn grijze huwelijk voor mij. De romantische gelukkige liefde bestaat dus wel. Als ik jouw verhalen lees, dan mis ik dat soms een beetje. Of is het zo dat jouw coaching daar niet op gericht is? Moet je het romantische ideaal echt uitgesloten en losgelaten hebben als ik door jou begeleid wil worden?”

Dat is zeker niet wat ik bedoel

Ik ben Saskia heel erg dankbaar dat ze haar twijfels met me deelt, want ik geloof zeker wel in de romantische liefde, alleen ik geloof niet in romantische liefde als de enige weg. Romantische liefde kan zeker ontstaan en zich ontwikkelen.

romantische liefde waarom ik er wel in geloof

Mijn punt is alleen dat veel vrouwen te vroeg op basis van het ontbreken van romantiek het contact stopzetten. De vrouwen die ik help, hebben over het algemeen een vrij strikt beeld over wat een relatie moet bezielen, inclusief romantiek. Hierbij wordt uitgesloten dat relaties zonder romantiek goede relaties kunnen zijn en relaties waarbij de romantiek pas later ontstaat ook. Het is te vroeg om tijdens een eerste (of tweede) date al de conclusie te trekken dat het ‘m niet gaat worden.

Er zijn goede romantische liefdes en goede liefdes waar romantiek minder aanwezig is. En mijn overtuiging is dat we in geen enkele relatie genoegen moeten nemen met minder. De man met wie we ons leven besluiten te delen, daar moeten we zeker heel blij mee zijn. Ook als hij minder romantisch is, een kale kop heeft of een raar gebit. Ik ga dus niet voor genoegen nemen met minder maar voor breder kijken dan alleen via de romantische bril.

Mijn visie is dat romantiek kan ontstaan en dat je mannen daarom wat langer de kans mag geven.

Ben jij het met mee eens? Of niet, dat mag natuurlijk ook. Laat een bericht achter onder dit artikel, ik lees je reactie graag.

Hartelijke groet,
Carla

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter