Op je eerste afspraak ten huwelijk gevraagd worden? Het bestaat!

First Dates, ik zou er niet meer naar kijken, maar ondertussen blijf ik toch nieuwsgierig. Voor wie het niet weet: First Dates is een programma dat vroeg in de avond wordt uitgezonden en in dit programma worden vrijgezellen gekoppeld voor een date. Ik heb al de meest bijzondere situaties gezien.

Mijn vader vroeg mijn moeder tijdens hun allereerste ontmoeting ten huwelijk

Vorige week keek ik een aflevering waarin een jonge makelaar op date ging met een vrouw die een eigen bedrijf had in kleding. Een ontzettend leuke en hartelijke vrouw. De jonge makelaar was 28 jaar oud en hij had nog niet eerder een relatie gehad. Terwijl het echt een leuke vent was om te zien en mee te maken.

Tijdens de date vertelde hij al snel dat zijn vader en moeder elkaar hadden ontmoet op een cruise. Zijn vader had op de allereerste avond, dus tijdens de eerste ontmoeting, zijn moeder al ten huwelijk gevraagd en zij had ja gezegd.

Inmiddels waren ze al meer dan 30 jaar getrouwd, ze hadden 3 volwassen kinderen en ze waren nog steeds gelukkig met elkaar. En dat wilde deze man ook. Dat was meteen de reden waarom hij nog nooit een relatie had gehad. Want hij had bij geen enkele vrouw het gevoel gehad dat hij haar op de eerste date al ten huwelijk wilde vragen.

Wonderen bestaan

Uiteraard liep het ook bij deze date mis en het stel besloot om alleen vrienden te blijven. Want helaas had onze makelaar ook bij deze superleuke vrouw niet het gevoel dat hij haar direct ten huwelijk wilde vragen.

Ik krijg daar echt de kriebels van en ik denk ‘leuke man, wat maak jij het jezelf moeilijk’. Wonderen bestaan, zeker wel. En zijn vader en moeder zijn het bewijs. Maar… je kunt hier niet op gaan zitten wachten.

Het gezegde is niet voor niks ‘de uitzondering bevestigt de regel.’

Liefde mag groeien

Het is mijn stokpaardje, ik weet het. Geef liefde de tijd om te laten ontstaan. Mag liefde groeien? En de liefde groeit vaak als we tijd nemen. Als jij zelf de tijd durft te nemen om iemand te leren kennen. Die stugge kerel kan na een paar dates ontdooien en toch heel sociaal en leuk blijken te zijn. Of die ratelende man tegenover je blijkt na enkele dates en meer rust gewoon ook geïnteresseerd in jou te zijn.

Mijn Steven was zeker niet zo’n prater over gevoelens zoals ik dat in mijn hoofd had. En ik was een druk pratende vrouw voor hem en daar zat hij echt niet op te wachten. Op de eerste date met elkaar willen trouwen? Ha, ha, natuurlijk niet. Hoe is onze vonk dan toch overgeslagen? Door vaker met elkaar af te spreken. Fietsen, filmhuis, samen klussen. Al doende leerden we elkaar beter kennen, begrijpen, waarderen en liefhebben. Ik hoefde mezelf niet meer te bewijzen en werd rustiger. Steven ontdekte dat gesprekken over gevoelens veilig konden zijn en opende zich steeds meer. Dat is wat tijd nemen en elkaar leren kennen met ons gedaan heeft.

Natuurlijk hebben wij ook onze issues zoals alle gezonde relaties dat hebben, en ook de ouders van die jonge makelaar. Maar hij ziet alleen de roze wolk en vergeet dat het ook op een roze wolk wel eens regent. En hiermee gaat hij helaas geen fijne relatie krijgen. Hij is zelf zijn grootste blokkade en niet de vrouwen die niet aan zijn hoge standaard tijdens de eerste date voldoen.

Wat kun je zelf hieraan doen als je herkent dat je bepaalde vaststaande ideeën hebt over de eerste date?

  1. Laat het los. Ook al ben je ervan overtuigd dat het kan, liefde op het eerste gezicht. Ga er niet op zitten wachten. Laat het los en nodig jezelf uit om vaker met iemand af te spreken om te ontdekken of dé klik komt.
  2. Weet dat ik al heel veel relaties heb zien ontstaan vanuit een eerste twijfelachtige ja of zelfs een lichte nee. Geef die ander een kans. De eerste date zegt niks. Dan zijn jullie allebei gespannen. Ontmoet elkaar vaker, ga dingen samen doen. Geen klik in het begin wil niet zeggen dat ie niet komt.
  3. En weet ook dat ik heel veel potentiële mooie liefdes verloren heb zien gaan doordat een van de twee, of allebei, vast bleef houden aan die vermaledijde klik.

Meer weten

Over deze en andere situaties vertel ik uitgebreid in mijn boek ‘Vind je eindman’. Heb je dit boek nog niet in huis of nog niet gelezen, klik dan hier.

Op naar de liefde,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter