Nieuwe liefde vinden, waarom je vriendinnen je hierbij niet kunnen helpen

Een van de meest gehoorde redenen waarom vrouwen vinden dat ze geen professionele hulp nodig hebben bij het vinden van de liefde is dat deze vrouwen zeggen dat hun vriendinnen al helpen. Terwijl ze soms toch al jaren en jaren single zijn en het maar niet wil lukken om die nieuwe liefde te vinden.

Herken je dit? Ik ben helemaal mee in je redenering. Ik heb het zelf ook zo lang gedacht dat mijn vriendinnen me wel kunnen helpen. Maar het is (helaas) niet waar. En de reden waarom is best logisch, want:

  • Als je vriendinnen zelf WEL een relatie hebben, dan snappen ze niet waar jij mee bezig bent en waar je tegenaan loopt. Ze hebben geen idee en ze kunnen je dus ook niet helpen.

Of:

  • Ze hebben zelf ook GEEN relatie en dan hebben ze zelf de oplossing dus ook nog niet gevonden. Laat staan dat die vriendinnen iemand anders (jou) dan zouden kunnen helpen. Dat gaat gewoon niet lukken.

Vriendinnen hebben een gekleurd beeld van je

Nog een extra hindernis voor je vriendinnen: ze zijn niet voor niets je vriendinnen. Ze houden van je. Ze vinden je leuk en lief. En ja, soms hebben ze ook kritiek, maar ze hebben een gekleurd beeld van jou. Ze horen ook alleen jouw kant van het verhaal. En ze kunnen daarmee geen objectief advies geven over jouw dates.

Want zelfs als een vriendin zegt: ‘Ja, maar jij bent ook zo kritisch’, dan kan ze gelijk hebben en je toch een heel verkeerd advies geven. Want je mag kritisch zijn bij het vinden van je eindman, maar dan wil je wel kritisch zijn op de JUISTE dingen. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen wat je graag wilt in een partner en wat echt nodig is voor een liefdevolle, stabiele relatie. Dat is het verschil tussen karaktereigenschappen en persoonskenmerken.

Weet jouw vriendin het verschil en maakt zij niet de fout dat ze meer met buitenogen naar jouw dates kijkt dan dat ze dat met haar hart doet?

Vriendinnen snappen het niet en kunnen dus niet helpen

Noor (een deelneemster uit mijn Laatste Liefde Programma) deelde nog een andere uitdaging met haar vriendinnen. Zij heeft een vriendin die een fijne relatie heeft, veilig gehecht is en totaal onbekend met thema’s als relatieverslaving, bindingsangst, verlatingsangst, et cetera. Ze voelde een kloof in de communicatie met haar vriendin. Want die vriendin begreep maar niet waarom zij steeds weer bepaalde (emotioneel afwezige) mannen aantrok en in destructieve relaties belandde. Haar vriendin zei dat natuurlijk niet hardop, maar in gesprekken bekroop Noor een onbehaaglijk gevoel waarbij zij dacht ‘Ja Noor, hoe kun je nou zo stom zijn om je weer met hem in te laten?!’ En daar schaamde ze zich dan weer voor. En tegelijkertijd had ze er geen grip op.

Zo’n vicieuze cirkel met vriendinnen waar je niet in wilt belanden. Neem daarbij nog eens dat ik zelf merkte dat mijn vriendinnen erg met me meeleefden en meevoelden, maar dat ik me regelmatig ook een beetje het entertainment voelde. Op verjaardagen de vraag krijgen ‘En hoe is het in de liefde?’ Dan was er met Carla wel te lachen als we de avonturen met kansloze dates doornamen. Maar het was ook verdrietig en pijnlijk. Want mijn verlangen zat diep. En daar was ik vervolgens dan weer in mijn eentje mee aan het worstelen.

Nieuwe liefde vinden

Ik ben ontzettend blij dat ik op een bepaald moment ‘genoeg is genoeg’ heb gezegd en dat ik professionele hulp ingeschakeld heb. Daarna ging het snel. En nadat ik 12 jaar alleen was geweest vond ik toen ineens binnen een paar maanden mijn eindman Steven. Wat heb ik met die professionele hulp gedaan? Mijn eigen blokkades en overtuigingen onderzocht en waar nodig bijgesteld. Als daadkrachtige zelfstandige vrouw heb ik geleerd om op mijn handen te gaan zitten (dat viel écht niet mee). Ik heb geleerd om een man man te laten zijn. En vooral ook om naar de dingen te kijken die belangrijk zijn en de onbelangrijke zaken te laten voor wat ze zijn.

Dit is wat ik nu leer aan daadkrachtige ondernemende vrouwen en als jij je hierin herkent dan kan ik je helpen.

Professionele hulp met de Laatste Liefde Methode

1. Lees mijn boek Vind Je Eindman. Ik hoor regelmatig terug van vrouwen die anders zijn gaan daten nadat ze mijn boek hebben gelezen en die nu wél hun eindman gevonden hebben.

2. Wil jij vanaf nu je leven mét een leuke man doorbrengen? Alleen voorbij de oppervlakkigheid kijken is niet genoeg. We hebben ook inzicht in onszelf nodig. Ik kan je helpen om die gelijkwaardige partner te krijgen. De man van jouw kaliber die precies bij jou past.

Ben je die daadkrachtige ondernemer, directeur of manager en zie je weinig tijd en kans om jouw eindman in je eentje te zoeken? En vind je het belangrijk om binnen een jaar die fijne gelijkwaardige partner te krijgen, die precies bij jou past? Dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor een persoonlijk gesprek. Er is namelijk iets wat jou als daadkrachtige vrouw nog belemmert bij het vinden van een man van jouw kaliber. Ik help je graag om inzichtelijk te krijgen wat dit voor jou is.

In een vrijblijvend inzichtgesprek bekijken we samen of er een klik is. We krijgen graag een beeld van jou en jouw situatie. Daarom is het belangrijk dat je een aantal belangrijke vragen beantwoordt. Dan hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Mochten we denken dat jouw situatie nog niet passend is, dan laten we je dat natuurlijk ook weten.

Op de liefde!
Carla

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter