Married At First Sight: wat doe je als je vriendinnen je man fantastisch vinden maar jij vindt hem niks?

Married At First Sight Australia. Als je wilt zien wat er allemaal fout kan gaan met daten en beginnende relaties, dan zou ik dát kijken als ik jou was. Daar komen zo veel interessante vraagstukken voorbij. Ik kan er een hele serie artikelen over schrijven. Vandaag begin ik met de eerste ????.

 

Married At First Sight: ontmoet Troy en Ashley

Ik stel je voor aan Ashley en Troy. Ashley is een mooie blonde meid die terecht een paar keer vergeleken wordt met Barbie. Een mooi poppetje, sportief en ze heeft haar mondje bij zich. Troy is een knappe kerel en hij is erg tevreden met zichzelf. Troy is echter ook heel erg overdreven. Zeker nu hij Ashley in zijn schoot geworden heeft gekregen. Hij wil er per se een succes van maken en hij haalt daarvoor alles uit de kast. Zo veel dat hij totaal doorslaat en met zijn overdreven gedrag duwt hij Ashley juist weg.

Om een voorbeeld te geven: Troy vindt zijn uiterlijk zo belangrijk dat als hij ergens even moet wachten, dan duikt hij achter de struiken om een paar push-ups te doen. Ashley schrikt zich een hoedje als hij dat doet en ze schaamt zich voor hem. Ze laat dat ook behoorlijk pinnig aan hem weten.

Team Troy

Married At First Sight heet niet voor niks zo. De stellen kennen elkaar niet, ze trouwen tijdens de kennismaking en daarna gaat de relatie van start. Bij de start van een relatie hoort natuurlijk dat je elkaars familie en vrienden leert kennen. Die stap nemen Troy en Ashley dan ook.

Wat gebeurt er? Ashley bitcht er lustig op los tegen Troy en dat zien haar familie en vrienden ook. Achteraf vraagt Ashley aan haar naasten wat ze van Troy vinden en de een na de ander zegt dat in Troy eindelijk een goede vent heeft gevonden. Dat ze ‘deze’ moet zien te houden. En dat ze eens wat liever mag zijn. ‘Want die arme Troy doet zo zijn best en jij doet alleen maar vervelend tegen hem.’

Fast forward

In de laatste aflevering van Married At First Sight zie je of de stellen samen verder gaan en Ashley kiest ervoor om dat niet te doen. Ze zegt letterlijk tegen Troy ‘er wordt altijd gezegd dat je eerst van jezelf moet houden voordat je van iemand anders kunt houden. Maar ik hou niet van de persoon die ik ben als ik bij jou ben. Bij jou ben ik constant een bitch, zo ben ik niet en zo wil ik ook niet zijn en daarom ga ik niet met je verder.’

Troy is het trouwens volledig met haar eens, want hij wil ook niet verder met een vrouw bij wie hij het nooit goed kan doen.

Wat is er aan de hand als jij hem niks vindt?

Wat ik zo jammer vind als ik naar deze afleveringen kijk is dat geen enkele expert de juiste vragen aan Ashley stelt. Want wat is er eigenlijk aan de hand? Waarom ergert Ashley zich zo verschrikkelijk aan Troy?

Hoe is het met haar controle kant? Kan zij wel ontvangen wat hij haar graag wil geven of moet het allemaal op haar manier en haar voorwaarden?

Wat had Ashley ook zeker moeten doen?

  • Kijken naar de 6 karaktereigenschappen? Het lijkt erop dat Troy met zijn bewijsdrang redelijk onzeker is en dat hij zich daarom zo uitslooft. Door wat milder tegen hem te zijn en er niet zoveel van te vinden, zou hij kunnen ontspannen en zou ze vanzelf merken of dit overgedreven gedrag zou verminderen of niet. Ze zou ontdekken of hij de karaktereigenschap ‘Zelfvertrouwen’ echt mist of dat het gewoon beginspanning is. Als een eigenschap echt heel laag is of ontbreekt, kan dat een goede reden zijn om niet door te gaan.
  • Verder zou Ashley kunnen onderzoeken waarom het gedrag van Troy haar zó raakt. Juist onderzoeken waarom we de zenuwen of irritaties van iemand krijgen leert ons veel over onszelf. Hij raakt bij haar blijkbaar een oude pijn. Wat is die pijn en waarom speelt het zo op? Je mag dat bij jezelf onderzoeken en zo pak je de kans om persoonlijk verder te groeien. Om je bewustzijn te ontwikkelen. Want degene met wie je samenleeft is degene die jou het diepst kan raken. En het klinkt misschien gek; maar met wie je ook samenwoont, zolang je onverwerkte zaken hebt kom je ze in een relatie geheid tegen. No escape. Dus waarom al niet eerder kijken waarom het maar niet lekker loopt in de liefde, of waarom je die geschikte man nog niet tegenkomt of kunt toelaten.

Terug naar Ashley en Troy

De hamvraag is natuurlijk of Ashley met Troy door moet gaan of niet. Een antwoord hierop is niet zo makkelijk te geven, dat heeft echt meer tijd nodig en die lijken ze elkaar niet echt te geven.

Wat ik wel kan zeggen:

  • Als jouw date een karaktereigenschap mist (en hier ook niet aan wil werken) dan is het een NEE. Afronden en doorgaan, op zoek naar een man die wel alle karaktereigenschappen heeft.
  • Je hoeft niet te lijden. Als je toch weer in een relatie beland bent waarin je niet blij wordt van jezelf, kijk dan eerst eens hoe het zit met de 6 karaktereigenschappen bij jezelf en de ander. Valt er nog iets te ontwikkelen of is er geen wens om te groeien? Stap er uit als het laatste het geval is. Doe het jezelf en de ander niet aan.

Dus ja, je mag je kansen grijpen om te groeien. Om oude pijnen onder ogen te zien. Maar als het niet werkt dan werkt het niet. Wat je vriendinnen ook zeggen. Het is jouw leven en jouw relatie.

Die persoonlijke groei waar ik het over heb, dat is iets waar ik het in mijn programma’s vaak over heb. Wil je meer weten, schrijf je dan in voor gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. De eerstvolgende datum is 5 april, jawel tweede paasdag.

Op naar de liefde,
Carla

Laat een reactie achter