Mannen worstelen met hetzelfde

De laatste maanden merk ik dat ik steeds meer reacties krijg van mannen. Ze reageren op mijn artikelen, zijn aanwezig op lezingen, stellen vragen over de mail, keken naar het webinar en ze kopen en lezen het boek. Waarom? Omdat ze ook willen weten hoe daten werkt, hoe vrouwen denken en voelen en wat ze zelf kunnen doen. Want mannen worstelen met hetzelfde als vrouwen.

Valkuilen

Ik kreeg zelfs de vraag van een man of ik hem wilde vertellen wat er anders was voor mannen en voor vrouwen tijdens het daten. Het antwoord op die vraag is ‘eigenlijk niets’. Mannen en vrouwen willen hetzelfde, voelen dezelfde onzekerheden en we vinden daten allemaal moeilijk. We willen het liefst zo snel mogelijk naar die eindman of eindvrouw.

Vraag van Joost

Drie weken geleden kreeg ik een vraag van Joost. Hij vroeg: “Als man vind ik het belangrijk dat er een zekere mate van aantrekkingskracht is, een klik. En die wil ik meteen voelen, al bij de eerste ontmoeting. Ik heb kort geleden nog een date gehad waarbij er een goede match was qua eigenschappen, interesses en zo. We hebben twee gezellige middagen gehad, maar ik voelde geen spoortje van verliefdheid. Dat was voor mij reden om niet door te gaan. Voor mij geldt: liever alleen blijven dan een relatie waarin dit vuurtje ontbreekt.”

Mijn antwoord aan Joost

Jouw wens om al in de eerste afspraken verliefdheid te voelen maakt de kans om een fijne partner te vinden veel kleiner. Natuurlijk is het heel fijn maar bij veel goede liefdes zie ik de chemie en klik in latere afspraken ontstaan. Je hebt ook gevoel bij het innerlijk van de ander nodig om die aantrekkingskracht te laten ontstaan. Het hoeft er niet altijd in het begin direct te zijn.

Er worden heel wat matches gemist omdat we verliefdheid als voorwaarde stellen aan het begin van het contact. We gaan ervan uit dat als het er aan het begin niet is dit ook niet gaat komen. Maar dat is dus niet waar.

Mannen worstelen met hetzelfde

Leg de lat voor de eerste dates niet zo hoog. Het is niet nodig en het maakt dat je niet vrij en ongedwongen kunt voelen wat er wel is.
Sterker nog: ik hoor vaak dat vrouwen zeggen dat ze het toch niet kunnen maken om bijvoorbeeld 6 dates met een man te hebben en dan te zeggen “nee, we gaan niet verder”.

Zinnen als ‘ik kan hem toch niet aan het lijntje houden’ of ‘dat is toch niet eerlijk’ hoor ik vaak in deze context. Maar je houdt iemand niet aan het lijntje en je bent niet oneerlijk. Je geeft jezelf en hem een eerlijke kans om te ervaren of er meer mogelijk is, meer kan ontstaan tussen jullie. Het is ontzettend jammer als je elkaar die kans ontneemt.

Verloren moeite

Het is juist geen verloren moeite. Je hebt de relatie een kans gegeven om te ontstaan en het is helaas niet gebeurd, maar voor hetzelfde geld was het wel gebeurd. Ik zie dit vaak ontstaan. En je hebt weer iets geleerd over jezelf en mannen (of vrouwen). Van iedere afspraak steek je iets op en dat brengt je met iedere afspraak ook weer dichter naar je eindman of eindvrouw.

Vind je het fijn om te praten met andere vrouwen over daten en de liefde en regelmatig mijn tips en adviezen te lezen? Meld je dan aan in de besloten Facebookgroep: Vragen van single vrouwen over de liefde en daten

Op naar jouw liefde.

Hartelijke groet,
Carla

Laat een reactie achter