Mannen met weinig tekst, wat moet ik er mee?

Twee weken geleden ontving ik onderstaande mail:

‘Beste Carla,

Al een tijdje volg ik met interesse jouw nieuwsbrieven. Ik geloof ook absoluut dat je kritisch naar jezelf mag kijken, blokkades uit de weg nemen, de juiste foto’s en tekst op de datingssite zet en dat je hierdoor de juiste mannen aantrekt. Toch wil ik wat kwijt, niet alleen mijn eigen ervaring, ook van mijn vrienden die op zoek zijn naar de juiste partner. 

Volgens mij is er niets mis met ons, mooie, goed verzorgde vrouwen, we zijn ontwikkeld en durven ons kwetsbaar opstellen. Vaak is er met de foto’s en teksten niets mis. Maar wat mij stoort is het volgende. De vrouwen zijn hard zo aan het werk om zich van de beste kant te laten zien, ze gaan zelfs zover dat ze bereid zijn om veel geld en tijd te besteden om uiteindelijk aan de man te komen. 

Daarentegen zie ik misselijkmakende foto’s van mannen die met ontbloot lijf, vis of motor proberen indruk te maken. En de teksten… Ze komen zo onvoordelig mogelijk met hun profiel. Mocht er toevallig 1 op de 100 mannen wel goede foto’s en juist profiel hebben en er is een match dan haken ze na een paar weken af omdat ze bindingsangst hebben of toch de seks de voorkeur geniet. 

Ligt het nu aan de vrouwen of zijn die mannen nu zo dom en kortzichtig?’

Dit verzucht Annemarie (46) nu ze een serieuze poging doet om via een internetdatingsite een liefdespartner te ontmoeten. 

Weinig tekst? Wanneer en hoe dan?

Er zijn twee momenten waarop je als vrouw mannen met weinig tekst tegen kunt komen tijdens het daten. Op de datingsite en tijdens je eerste live afspraken. Ik ga nu dieper in op mannen met weinig tekst op de datingsite.

Reacties van mannen die twee regels hebben geschreven in hun tekst!!

Wat ik zie en hoor is dat veel vrouwen net zoals Annemarie daar geagiteerd en bozig op reageren. Uitspraken zoals “hij doet helemaal geen moeite”, “lekker makkelijk”, “hoe durft hij mij met zo’n beperkte tekst te benaderen”, “wat denkt hij wel niet?”, “hij is lui en gemakzuchtig” zijn dan ook vaak de snelle eerste conclusies en aannames.

Té snelle aannames en conclusies heeft de praktijk wel uitgewezen

Ik heb ondertussen veel mooie relaties zien ontstaan met “mannen met weinig tekst!”. Om geschikte mannen niet af te wijzen om de verkeerde reden vind ik het zo belangrijk dat je hier anders naar kunt kijken.

Daarom mijn tips:

  • Wat iemand schrijft is NIET wie hij is in zijn totaliteit. Geschreven teksten op de datingsite zijn slechts een kleine fractie van de persoon, een eerste kennismaking. Eigenlijk zegt het amper iets over de ander maar je moet ergens een start maken om tot een live kennismaking te kunnen komen.
    Ja, het blijft leuker om iemand spontaan te ontmoeten maar dat is nu niet de realiteit dus doen we het met de second best oplossing: daten via het internet. En daar horen allerlei soorten teksten bij. Kort, lang, saai, humoristisch, veelzeggend, nietszeggend.
  • Een man die weinig schrijft is NIET een man met weinig inhoud of met een sociaal probleem. Ik zie dagelijks hele boeiende, respectvolle en gewoon leuke mannen voorbij komen die niet uitgebreid schrijven. De redenen waarom veel mannen weinig schrijven kunnen divers zijn.
    De start is al het verschil in communicatie tussen mannen en vrouwen. Waar een man het idee heeft veel te vertellen, denken veel vrouwen: Is dit alles? Ik begin net lekker te lezen.”  (Het voert voor nu te ver maar daar vertel ik uitgebreider over in mijn boek.)
  • Andere redenen waarom veel mannen weinig of korte teksten schrijven (overigens geldt dit ook voor veel vrouwen), kunnen zijn: Dat hij het lastig of spannend vindt om open en kwetsbaar over zichzelf te schrijven. Hij wil aan onbekenden niet gelijk het achterste van zijn tong laten zien. Eerst maar eens zien wie er op hem afkomt voor hij zich zo blootgeeft. Over gevoelens of zijn behoeften en verlangens in het leven is hij niet gewend om te spreken laat staan te schrijven.

Gokken op een snelle live kennismaking (raad ik zelf ook aan)

Dat hij de overtuiging heeft dat daten via het internet erg behelpen is en hij daarom gokt op de live kennismaking. Hij weet zeker dat hij daar veel beter uit de verf komt dan op papier.

En ik hoop dat je kunt zien dat deze redenen hem niet tot een ongeschikte man of partner maken. Ieder heeft zijn eigen reden waarom hij schrijft zoals hij schrijft in de profieltekst en dat zegt vaak weinig tot niets over iemands innerlijk of kwaliteiten. Annemarie heeft ondertussen deze ervaring ook nadat ze enkele fijne afspraken heeft gehad met mannen met weinig tekst. Zij is er nu zeker over en niet meer geïrriteerd. Ze bekijkt nu alle profielen ongeacht de lengte van de tekst.

Ik nodig je van harte uit vanaf vandaag ook of juist de profielen van mannen te bekijken met weinig tekst. Je zult verrast zijn en je kans op een fijne relatie neemt er aanzienlijk door toe.

Wil je meer handige tips om jouw partner te kunnen vinden? Vraag dan vandaag nog mijn gratis e-book aan.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter