Man vinden? De 3 cruciale stappen om jouw eindman te vinden op een datingsite

Waarom ben ik toch zo’n fan van datingsites? Want soms lijkt het wel of ik de enige ben. Weinig mensen zijn er fan van, bijna alle vrouwen die ik spreek zouden daten op datingsites het liefst overslaan. Waarom zeg ik toch dat dit de juiste weg is? Omdat de datingsite het grootste café is met singles. De datingsite is de snelweg om afspraken te krijgen met mannen. Dat is wat we willen, je man vinden.

Maar wat is daarvoor nodig?

Stap 1. Schrijf een pakkende profieltekst

Je profieltekst is super belangrijk. Het is het eerste contact, de eerste handdruk. Niet meer en niet minder. Valkuil daarbij is dat we denken dat we alles moeten vertellen. Dat mannen je meteen goed moet leren kennen. Dat is niet het doel. Het doel is om een beeld en een sfeer neer te zetten van ‘bij die vrouw wil ik wel eens aan tafel zitten’. Dat de man een gevoel krijgt dat jij bij hem aansluit.

Vertel dus niet alles wat je doet en ervaart. Je wilt het hart van de ander aanspreken en niet het hoofd. Waar het over gaat is dat je een partner wilt die bij jou past en daar kan een verkeerd geschreven profieltekst je zo bij tegenwerken.

De vrouwen waar ik mee werk willen vaak een mannenman. Een man met daadkracht en initiatief. Als jij je in je profieltekst als een heel zelfstandig persoon presenteert dan denken we dat we daarmee ook een zelfstandige man aantrekken. Maar dat is niet zo. Een mannenman is niet op zoek naar een vrouw die haar mannetje staat. Hij wil een vrouwelijke vrouw. Een vrouwelijke vrouw die kan ontvangen, die verbinding wil. Hij zoekt een aanvulling in zijn leven. Daarnaast ben je ook je natuurlijke krachtige zelf. Maar laat een man wel man zijn.

Dit is de grootste mythe die er bestaat: ‘Mannen willen geen zelfstandige vrouw.’ Dit is dus niet waar en echt onzin. Mannen willen heel graag een zelfstandige partner maar ze willen niet overbodig gemaakt worden. Door in je profieltekst nadrukkelijk te laten zien hoe zelfstandig je bent, trek je juist aan wat je niet wilt, namelijk de bagagedrager mannen. Die lekker achterop springen bij je.

Profielteksten schrijven in de praktijk

Mijn allereerste tip voor een profieltekst is ‘schrijf beeldende teksten en gebruik geen lege woorden’. ‘Ik ben een hardwerkende, sportieve, leuke vrouw.’  Het zegt helemaal niks. Allemaal lege woorden. Een en al actie en de mannenman is al afgehaakt. Maak het beeldend en zeg bij sportief wat je precies doet. De man die jouw tekst leest voelt dan vanzelf of dit bij hem past.

Weet ook dat een profieltekst uit 3 delen bestaat. Het eerste deel gaat over jou, het tweede deel gaat over hem en het derde deel gaat over jullie samen. Die volgorde heeft een reden. Als je begint met hem, dan ben je te snel. Dan spring je bij hem op schoot. Hij moet eerst iets voelen bij jou. Vertel dus eerst over jezelf en daarna pas wat over hem en geef voorbeelden. Zeg bijvoorbeeld ‘een probleem is voor jou een uitdaging om op te lossen.’ Daarna ga je verder met ‘wij’, hoe jij de relatie voorstelt. Tenslotte eindig je met een makkelijk te beantwoorden vraag.

Een profieltekst schrijven is een kunst en ik help de vrouwen in mijn programma’s daarbij. Dit zorgt voor de juiste aanvliegroute en zo voorkom je dat je gaat zeggen ‘mannen willen alleen maar seks’ omdat je alleen maar dat soort reacties krijgt. De vrouwen die onze methode gebruiken hebben dat niet. Je schrijft namelijk open, relaxt en specifiek. Dan selecteer je het kaf van het koren.

Stap 2. Geschikte foto’s kiezen, het is nog niet zo eenvoudig

Goede foto’s zijn belangrijk omdat we tegenwoordig erg op beeld gericht zijn. En ik zie zoveel foute foto’s. Net te bloot, vakantiekiekjes, met zonnebril of met drankjes, wegkijkend, niet open kijken, gesloten houdingen. Het kan heel simpel zijn. Bij een goede foto kijk je lachend in de camera. Je neemt de foto buiten waar jij de aandacht trekt en niet de achtergrond en je neemt foto’s van je gezicht en van je postuur. En nee, knap zijn is daarbij niet belangrijk. Wel of je uitstraalt dat je zin hebt in het leven.

Foto’s van mannen is een verhaal apart. Het interesseert mannen gewoon minder. Als foto’s slecht zijn maar de tekst is leuk, spreek dan gewoon af. Geef hem het voordeel van de twijfel. Ik hoor zo vaak dat hij in het echt veel leuker is dan hij op de foto leek.

Stap 3. Wanneer ben je klaar om een live afspraak te maken?

Een live afspraak maken doe je zo snel mogelijk, liefst binnen 14 dagen na het eerste contact. Waarom? Omdat als je te lang blijft mailen en appen je een verkeerde voorstelling van elkaar gaat maken. De film draait dan al op volle toeren.

Ik heb zelf eens 3 maanden gemaild met een man en hij was het helemaal. A match made in heaven, zo voelde het. Totdat ik hem zag en ik dacht ‘nee, dit kan hem niet zijn’. Maar hij was het wel. We waren allebei flabbergasted want we hadden allebei onze eigen film gemaakt en de werkelijkheid paste niet. Ik was er kapot van en ik vond het vooral zo zonde van al die verloren tijd en moeite.

Mensen denken dat ze elkaar leren kennen met chatten en mailen. Maar het is schijncontact. Je moet elkaar ontmoeten, live om te voelen wie die ander is (beeldbellen is een aardige tweede optie). En je filtert er meteen de niet-serieuze mannen mee uit. Soms zitten mensen op een datingsite om hun avonden op de bank te vullen met zinloze chatberichten. Jij wilt een serieuze relatie en als hij dat ook wil dan maakt hij een afspraak met je.

Zo, dit waren een paar belangrijke tips waarmee je direct aan de slag kunt. Wat denk je, gaat het zo lukken om op een datingsite jouw eindman te vinden? Als je hulp nodig hebt dan nodig ik je van harte uit om mee te doen met mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Zondag 10 oktober om 11 uur is de eerstvolgende beschikbare datum.

Op de liefde,
Carla

PS: Komt 10 oktober je niet uit en kun je dan niet aanwezig zijn bij het webinar? Geen probleem. Schrijf je toch in en dan ontvang je dezelfde dag nog de opname van het webinar. Wat je ook kunt doen is kijken of een volgende datum je wel past.

Laat een reactie achter