Liefde op het eerste gezicht. Zie je wel dat het kan

Enkele maanden geleden stond er ineens een berichtje in mijn Facebookgroep ‘Vragen van single vrouwen over de liefde en daten’. Een geweldig verhaal van Jeanne die schreef dat ze een eerste date had met haar potentiële eindman. En boem, het was meteen raak. Binnen enkele weken heeft hij haar kinderen al ontmoet, staat er een verjaardag binnen de familie op stapel en is er een gezamenlijke reis voor deze zomer gepland. Waarom wachten als alles klopt?

Jeanne schreef:

“Ongelofelijk dat het zo snel, zo goed kan zijn. We staan op dezelfde manier in het leven. Hoe we omgaan met onze kinderen, vrienden, voorkeuren qua eten, leefritme, interesses enzovoort. Er is niets waar we het niet over eens zijn en waar we niet over kunnen praten. En als kers op de taart is er ook nog de fysieke aantrekkingskracht. De seks is geweldig.”

Het kan dus wel

Het bestaat gelukkig wel. Liefde op de eerste gezicht en snel weten of het klopt. Als je wat dat betreft een grappig voorbeeld wilt zien, lees dan dit artikel. Mocht je denken dat Jeanne hard van stapel loopt, dan heb je hier de overtreffende trap. Ik persoonlijk zou dit stel heel graag na 3 maanden nog eens spreken.

Helaas is het misgegaan tussen Jeanne en haar partner. Binnen twee maanden veranderde het. Zijn interesse in haar nam snel af, hij had geen zin in al dat gepraat over gevoel. Zijn aantrekkelijkheid werd minder en de manier waarop hij met zijn ex omging stond hun relatie steeds meer in de weg. Heel spijtig, vooral ook omdat er al zoveel toekomstplannen waren en de kinderen er al bij betrokken waren.

Het bestaat wél, liefde op het eerste gezicht

Dat krijg ik vaak te horen als ik mijn bedenkingen uit over snelle liefdes. Helemaal waar dat ‘Liefde op het eerste gezicht’ bestaat en dat daar vervolgens een mooie en langdurende liefde uit voortkomt. Het komt helaas alleen heel weinig voor.

En dit durf ik te zeggen door alle verhalen die ik de afgelopen jaren gehoord en verzameld heb, inclusief die van mijzelf. En ik vertel je binnenkort alles over hoe ik zelf voor de snelle liefde ging. Voor nu…

Wacht er niet op

Wacht niet op dit vuurwerk van liefde op het eerste gezicht. De kans dat je achter het net vist en alleen blijft is erg groot…

Het zijn er maar enkelen die dit op deze manier meemaken. Met vuurwerk en het direct zeker weten met een liefdevolle en langdurende relatie tot gevolg. Ik gun het je van harte als het wel lukt. Maar zet niet in op deze toevalstreffer. Zo vaak zie ik dat vrouwen en mannen deze aanvliegroute naar een relatie kiezen en vervolgens jarenlang hopen en wachten.

En daarbij komt dat deze liefdes meestal maar kort duren en met het wachten op dit toeval ontneem je jezelf en de ander een mogelijke kans op een goede relatie. Waarom zou je? Sta ook open voor een andere aanvliegroute van het elkaar stap voor stap beter leren kennen.

Zelf was ik nog niet zo wijs en heb ik me ook laten meevoeren in de snelle aanvliegroute. Dat heeft nogal wat teweeggebracht in mijn leven.

Doorzetten

Gelukkig was Jeanne heel moedig en deelde ze ook haar teleurstelling, waardoor ze heldere feedback en steun ontving van andere vrouwen. En ze was moedig en had deze ervaring nodig om het anders te doen. Voor de meesten is het gewoon doorzetten en moed houden. Telkens opnieuw jezelf openstellen, bewust zijn van je eigen aannames en uitstraling. En het goede nieuws is, dat is te leren.

Ik weet hoe en help je er graag bij. Schrijf je hier in voor mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Het enige wat nodig is, is een uur van je tijd en een werkende internetverbinding, en ik vertel je alles over de aanvliegroute naar een langdurende en liefdevolle relatie.

En in mijn volgende artikel vertel ik je over mijn eigen snelle liefde en hoe dat fout ging.

Het bestaat wel, ook voor jou.

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter