Ben je al klaar voor een relatie?

Marleen, een doortastende en succesvolle deelneemster aan mijn programma, vertelde bij het inzichtgesprek dat ze erg twijfelde over of ze wel klaar was voor een relatie. Ze had al veel gedatet (meer dan 100 keer zelfs) en snapte niet waarom het niet lukte.

Het krijgen van een eerste date was het probleem niet. Maar een tweede date… Ze zei: “Ik begrijp het niet. Ik ben best een leuke spontane vrouw. En toch lukt het me maar niet om verder dan die eerste date te komen. Dus er zal wel wat mis zijn met me.”

Ondertussen was ze ervan overtuigd dat ze helemaal klaar was met haar vorige relatie. Ook al was ze al tien jaar geleden gescheiden, uit ons gesprek bleek echter dat ze nog veel emoties voelde bij het feit dat haar partner vreemd was gegaan.

Klaar voor een relatie?

Het beëindigen van een relatie, of dit nou wel of niet jouw keuze is, blijft lastig. Als je partner overlijdt is daar de rouw en kan het lastig zijn om te bepalen of je weer toe bent aan een nieuwe liefde. Als we scheiden voelen we ons vaak schuldig, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Soms leggen we de schuld liever bij de ander. Want hij ging vreemd, hij had opeens een ander.

De werkelijkheid accepteren van de droom van een relatie die voor altijd voorbij is, is confronterend. Ik weet het zelf nog zo goed, ik heb het meegemaakt. Ik stapte na mijn scheiding in de overleefstand en ik zie bij deelneemsters aan het Laatste Liefde Programma regelmatig eenzelfde beweging.

We zorgen voor onze kinderen, we maken carrière en/of zorgen dat we onze baan houden in deze financieel moeilijke tijden. Want dat is vaak het geval bij de beëindiging van een relatie.

Door deze overleefstand verharden we vaak en acteren we onbewust vanuit mannelijke energie of zakken we in slachtofferschap. Om open te staan voor een nieuwe relatie, is het daarom belangrijk dat we oude wonden helen. Dit betekende voor Marleen dat ze haar oude relatie echt ging verwerken en het zo een plek kon geven. Hierdoor stapte ze uit de overleefstand en gaf ze eindelijk haar vrouwelijke energie weer ruim baan.

Wat straal je uit?

Marleen straalde iets uit van haar overleefstand en ze toonde veel ongeduld naar mannen. Want tja, zijn ze wel te vertrouwen? Door die houding had Marleen een te dominante uitstraling. Iets van ‘je hoeft mij niets te vertellen, want ik kan mijn eigen boontjes wel doppen’. Toen ze dat inzag, haar houding én ook haar kleding daarop aanpaste (mijn advies voor haar was: draag nooit rood bij een eerste date, dat is voor jou te veel), ging het daten veel beter. En vond ze na vier maanden een liefdevolle partner.

Wanneer ben je nog niet klaar voor een relatie?

Met onze begeleiding was Marleen al snel klaar voor een nieuwe relatie. Maar het kan ook zijn dat je heel graag een relatie wilt, maar dat je er echt nog niet aan toe bent.

Waar merk je dat aan? Als je meerdere relaties achter je hebt waar je ongelukkig van werd, is de kans groot dat je op weg bent naar de volgende slechte relatie. Tenzij je je bewust bent van je oude patroon en daar stappen in zet om dit te doorbreken. Dan ben je op weg naar een gelijkwaardige, liefdevolle relatie.

Patronen doorbreken en daar stappen in zetten, dat los je niet zomaar even op. En dat is precies waar ik vrouwen in topposities mee help met mijn Laatste Liefde Programma.

Wanneer weet je nu dat je nog niet toe bent aan een volgende relatie?

  • Als je nog heel vaak aan je ex denkt en het over hem hebt. Natuurlijk mag je nog aan hem terugdenken, maar niet dagelijks en ook niet met heel veel (negatieve) emoties;
  • Als je nog veel last hebt van bindings- en verlatingsangst. Een geschikte man niet kunt toelaten of gaat claimen;
  • Wanneer je niet kunt voorstellen dat iemand van jou kan houden;
  • Als je verslaafd bent aan het jagen in de liefde;
  • Wanneer je altijd bang bent dat er nog ergens een leukere man rondloopt;
  • Als er altijd wel ergens een man in je leven is waar je druk mee bent. Het veel van je aandacht vraagt en dat je gesprekken hier vaak over gaan;
  • Wanneer je vooral bezig bent met die ander en wat hij van jou vindt in plaats van contact met je eigen gevoel. Je jezelf dus wegcijfert.

Dan heb je nog stappen te zetten en zou het kunnen zijn dat je last hebt van een relatieverslaving of co-dependentie.

Volgende stap

Twijfel jij over de volgende stap naar een warme stabiele relatie? Of twijfel je of je al klaar bent voor een relatie? Of weet je niet hoe je het daten aan moet pakken, vind je het spannend op een datingsite?

Ben jij een daadkrachtige ondernemer, directeur of manager en heb je weinig tijd en zie je geen kans om die eindman in je eentje te vinden? Dan kun je begeleiding krijgen en met het Laatste Liefde Programma aan de slag.

Dat is echter niet voor iedereen. Het vraagt een serieuze investering in tijd en geld en ik wil zeker weten dat dit de juiste stap voor jou is op dit moment. Daarom heb ik een vragenlijst voor je die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of wij samen in gesprek gaan.

Op een mooie liefde!

Hartelijke groet,
Carla

P.S. Heb jij jouw ticket al voor het Laatste Liefde Live Event?

Op 10 en 11 mei kun jij jouw eigen unieke en bewezen liefdes stappenplan maken. En hiermee neem je zelf het stuur in handen van jouw liefdesleven. De liefde is geen speld in een hooiberg, en is ook geen toeval. Ken je jezelf goed en zet je de juiste stappen, dan valt de liefde je toe. 

Er is maar een beperkt aantal live tickets beschikbaar en er is al veel belangstelling. Dus als je erbij wilt zijn, meld je hier aan.

Laat een reactie achter