Ben je al klaar voor een nieuwe relatie?

Al 10 jaar gescheiden

Marleen, een van mijn geslaagde deelneemsters, vertelde bij de intake dat ze erg twijfelde over of ze wel klaar was voor een nieuwe relatie. Ze had al veel gedatet (meer dan 100 keer zelfs) en snapte niet waarom het niet lukte. Het krijgen van een date was het probleem niet. Ze zei: “Ik begrijp het niet. Ik ben best een leuke spontane vrouw. En toch lukt het me maar niet om verder dan die eerste date te komen. Dus er zal wel wat mis zijn met me.” Ze was ervan overtuigd dat ze helemaal klaar was met haar vorige relatie. Uit ons gesprek bleek echter dat ze nog veel emoties voelde bij het feit dat haar partner vreemd was gegaan. Toch was ze al tien jaar geleden gescheiden.

Wat doet een scheiding met je?

Het beëindigen van een relatie, of dit nou wel of niet jouw keuze is, blijft lastig. We voelen ons schuldig, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Soms leggen we de schuld liever bij de ander want hij ging vreemd, hij had opeens een ander. De werkelijkheid accepteren van de droom van een relatie die voor altijd voorbij is, dat is pas confronterend. Veel vrouwen, ik herken dat in ieder geval ook, stappen in de overleefstand na een scheiding. We moeten voor onze kinderen zorgen, carrière maken of gewoon zorgen dat we onze baan houden in financieel moeilijke tijden door de beëindiging van de relatie.

Verwerking

Door deze overleefstand verharden we en acteren onbewust vanuit mannelijke energie. Om open te staan voor een nieuwe relatie, is het belangrijk dat we oude wonden helen. Dit betekende voor Marleen dat ze haar oude relatie echt ging verwerken en het zo een plek kon geven. Hierdoor stapte ze uit de overleefstand en gaf haar vrouwelijke energie ruim baan.

Wat straal je uit?

Marleen straalde iets uit van die overleefstand en toonde veel ongeduld naar mannen. Want tja, zijn ze wel te vertrouwen? Ze had een te dominante uitstraling. Iets van ‘je hoeft mij niets te vertellen, want ik kan mijn eigen boontjes wel doppen’. Toen ze dat inzag, haar houding én ook haar kleding daarop aanpaste (mijn advies was: draag nooit rood bij een date, dat is voor jou teveel), ging het daten veel beter. En vond ze na vier maanden een liefdevolle partner.

Volgende stap

Twijfel jij over de volgende stap naar een warme stabiele relatie? Weet je niet hoe je het daten aan moet pakken, vind je het spannend op een datingsite? Doe dan mee met mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Klik hier, vul je gegevens in, kies de datum en tijd die voor jou past en dan doe je mee.

Kun je niet aanwezig zijn, maar wil je al wel tips en adviezen ontvangen? Download dan gratis het E-book Wat dating sites je niet vertellen.

Op een mooie liefde.
Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter