Je soulmate, waarom het niet nodig is om soulmates te zijn

Mijn Facebookgroep ‘Vragen van single vrouwen over de liefde en daten’ is niet alleen een fijne plek voor vrouwen die mijn boek hebben gelezen en die elkaar opzoeken en bemoedigen in hun zoektocht naar hun eindman. Het is voor mij ook een bron van inspiratie.

Zo stond er 2 weken geleden een bericht van een vrouw die zo’n leuke date had gehad. ‘Maar de man voelde niet als haar soulmate. En nu?’ was haar vraag. Meteen kreeg deze dame een kakofonie aan bevestiging. Want ja, natuurlijk wil je wel dat als je je eindman vindt dat jullie dan metéén soulmates zijn. Toch? Neen!

Soulmate betekenis

Laten we er eens dieper induiken. Waar hebben we het over als we kijken naar de soulmate betekenis? Wikipedia zegt: De term soulmate betekent zielenmaat, of zielsverwant. Het verwijst naar een persoon met wie je een (diepe) verwantschap ervaart op het gebied van vriendschap, geaardheid, liefde, intimiteit, seksualiteit en/of spiritualiteit. Er bestaan verschillende gradaties van zielsverwantschap tussen mensen. 

Tweelingziel

De meest krachtige en langdurige vorm van zielsverwantschap is de tweelingziel, ook wel genaamd “twin soul”, of de “twin flame”: één gesplitste ziel in twee verschillende lichamen. Tweelingzielen wordt ook wel beschouwd als ultieme soulmates. 

Soulmate vinden

Nou dit willen we allemaal wel toch? Die soulmate vinden. En natuurlijk, ik ben het meteen met je eens. Als je je soulmate vindt dan is dat prachtig. Maar is het nódig? Móét iemand per se je soulmate zijn om met die persoon een langdurige, liefdevolle en fijne relatie te kunnen hebben? Nee zeker niet.

Soulmate test

Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel mannen zijn op deze aardbol met wie je een fijne en goede liefdesrelatie zou kunnen hebben. Mannen die een 8 of hoger scoren. En nee het is geen 10 maar een 8 is wel dik voldoende. En vergeet niet wat nog niet zo is, kan nog komen, ontstaan. 

Als je blijft focussen op een man die bij aanvang al een 10 scoort en anders hoef je hem niet, dan verspil je kostbare jaren en laat je goede kansen op een fijne relatie lopen. Hij hoeft geen 10 te scoren. Want wees eens eerlijk naar jezelf: ben jij zelf een 10? Natuurlijk niet en ik ook niet. 

Niemand is een 10, we hebben allemaal wat. Kom ik weer: liefde is inclusief ondanks alle eigenaardigheden. Of misschien wel dankzij alle eigenaardigheden. En ook met Soulmates of Tweelingzielen samen is er iets. Niemand is perfect ook al sluit je mooi aan bij elkaar, dan hoeft dat nog geen garantie te zijn dat dit in een liefdesrelatie ook smooth gaat. 

Kortom: gaan voor een 8 is niet ‘genoegen nemen met minder’

Dat is de eerste angst die ik vaak hoor. Bang dat je met te weinig genoegen neemt. Maar dat zal met een 8 of hoger niet zo zijn. Dan heb je het heel fijn samen. Dus lukt het om eens los te laten om van tevoren te willen weten of deze man slaagt voor de soulmate test. 

De tweede angst is FOMO, de Fear Of Missing Out. Want stel dat je soulmate nog ergens rondloopt en jij zit al in een relatie, dan is de kans groot dat je hem mist. Kun je het idee van dat er maar 1 is op de wereld, de soulmate als jouw geliefde, loslaten?  

Tweelingzielen of twin souls, laat het los

Laat het hele tweelingziel vinden of twin souls zijn los. Al was het alleen maar omdat tweelingziel zijn niet per se betekent dat een relatie tussen jullie ook goed zal gaan. Ik ken verschillende voorbeelden van mensen die beweren dat ze hun tweelingziel gevonden hebben en dat het níét lukt om een duurzame relatie op te bouwen. Misschien juist wel omdát ze tweelingziel zijn. Wie zal het zeggen?

De tweede reden waarom ik zeg dat je het twin soul gebeuren los mag laten is omdat ik wéét dat relaties kunnen, mogen en moeten groeien. Je groeit naar elkaar toe, als je op een positieve en liefdevolle manier samen tijd doorbrengt. Als je het zo graag naar die term wilt brengen, dan kun je zomaar Soulmates worden. 

Als ik naar mijn relatie met Steven kijk dan sta ik nog regelmatig versteld van hoe wij in de afgelopen jaren naar elkaar toe zijn gegroeid. Hoe goed we elkaar hebben leren aanvoelen en hoeveel we van elkaar weten en houden. En ja dat voelt als Soulmates. Zocht ik dat in het begin bij hem? Nee want ik had enkele soulmates-ervaringen die de praktijk van de liefde niet konden doorstaan. Dus dat idee had ik losgelaten. Gelukkig maar.

Bottom-line: laat het los. Ga daten en ontmoet de man met je hart. Laat je verstand de 6 noodzakelijke karaktereigenschappen checken. Ga samen dingen doen en ontdek waar jullie samen heen gaan. Zo heb ik nog veel meer tips en die deel ik tijdens mijn gratis online webinar ‘Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt’. Je kunt je hier inschrijven.

Op de liefde,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter