Ja, ik verlang intens naar een man EN ik heb een goed leven

Wat is dat toch dat alleenstaande vrouwen die het goed voor elkaar hebben zo worden afgerekend op hun wens om in dat goede leven ook nog graag een partner te willen?

Willen we dan teveel? Moeten we gewoon tevreden zijn met wat we al wel hebben? Hoe vaak heb jij ondertussen al niet gehoord: “Nou jij hebt het maar mooi voor elkaar” of “Jij kunt zo heerlijk alles doen wat je wilt, je hoeft nooit te overleggen”. Of deze “jij kunt ieder weekend de bloemetjes buiten zetten!”

Boeiend zeg!
Na langere tijd alleen heb je de bloemetjes al zo vaak buiten gezet. Het bijzondere en de lol is daar echt wel vanaf. Dat super vrije leven van singles waar mensen met een relatie vaak wat jaloers naar kijken is in werkelijkheid niet zo vrij. Je zou er heel wat voor over hebben om te kunnen overleggen en samen het leven te vieren.

Waarom moeten we kiezen tussen een goed leven of een partner?
Waarom niet alles inzetten om beide mogelijk te maken? Het bestaat wel maar we laten ons nog vaak ontmoedigen door eerdere, negatieve relatie-ervaringen of de grootte van de klus die daten vaak lijkt.

 

Wat ik hoor en zie is dat je als alleenstaande vrouw met een goed leven soms zelf je ergste vijand bent als het op je werkelijke verlangen naar een man aankomt. Hoe diep heb jij je werkelijke verlangen naar een man verborgen om het voor jezelf dragelijk te maken?

Mag je EN een heel goed leven hebben EN een sterk verlangen naar een man? Durf je dat verlangen hardop uit te spreken? Mag het verdriet hierover dat je nog geen man hebt er af en toe zijn?

In het gesprek wat ik deze week met Ceciel (44) had hoorde ik het weer. Hierin vroeg ik haar hoe graag ze wilde dat haar probleem; -geen man kunnen vinden- opgelost zou worden op de schaal van 1 tot 10. Ze zei direct “een 10” en erachteraan ”Gek eigenlijk want ik heb het heel fijn op dit moment.”

Nee! Dat is juist helemaal niet gek want juist omdat je het naar je zin hebt in je leven ontstaat er ruimte in je leven voor een ander. Dankzij dat prima leven wat je hebt opgebouwd. En dat is je vast niet komen aanwaaien. Daar heb je hard voor gewerkt om het zo te krijgen. Daar kun je met recht trots op zijn.

Een goed leven voor jezelf is de beste basis voor een stabiele en liefdevolle relatie.

Herken jij dit?
Dat je een heel goed leven hebt en een -al dan niet erkend- intens verlangen naar een mooie relatie?

Wacht dan niet langer en ga werk maken van je verlangen.
Ik help je bij het waarmaken van je diepe wens.

Het bestaat zeker!
Ook voor jou.

Wil jij alvast de eerste tips van hoe en waar je jouw (toekomstige) man kunt ontmoeten? Laat dan  direct je gegevens achter en dan bel ik jou voor een persoonlijk inzichtgesprek.

 

2 reacties

  1. Maria mei 11, 2023 at 12:12 am- reageer

    Heel herkenbaar! Ik ben nu al 8 jaar single na een toxisch huwelijk en relatie van 22 jaar. Heb mijn leven goed op orde nu na jarenlang eraan gewerkt te hebben aan mijn eigen geluk. Maar het verlangen naar liefde van een man is enorm groot. Mensen zeggen ook steeds tegen mij, oh ik ben zo jaloers op je met al je vrijheid. Maat wat is nou vrijheid, alleen op de bank, alleen tv kijken, koken, ontbijt maken, koffie drinken, op reis gaan omdat mensen om je heen in een relatie zitten en vinden dat ik niet mag zeggen dat ik me soms eenzaam voel en naar liefde verlang. En vaak wordt je als single vrouw ook nog geboycot door vrouwen die in een relatie zitten uit angst voor hun eigen vent dat hij meer interesse in je zou kunnen tonen. Nee ik kom er voor uit ; Voel me steeds meer eenzamer en niet geliefd omdat het lijkt dat je niks meer kan krijgen.

Laat een reactie achter