Is de datingsite een slangenkuil?

Vorige maand ontving ik onderstaand bericht van een deelneemster aan mijn programma. Voor haar was de datingsite een slangenkuil. Herken je dat?

‘Het einde van dit jaar nadert. Na een voor mijn gevoel langzame start ging ik de datingsite op. In de vrouwelijke ontvangstand, met een eindman als stip op de horizon en vol goede moed. Wat vroeg het veel doorzetting, wat heb ik veel contactverzoeken verzonden en wat heb ik veel emoties zien langskomen! Maar door dit programma dacht ik telkens ‘hup, versturen’ en ‘doorgaan’ en ‘hij kent me niet eens’. En waar ik in een eerdere online dateperiode gekwetst was na een afwijzing en al snel afhaakte omdat het nooit wat ging worden, bleef ik nu doorgaan.

En al die contacten brachten me wat ook al vond ik het soms pijnlijk. Hoe fijn was het dat ik dit alles kon delen in deze groep gelijkgestemden die me onverminderd een hart onder de riem staken! Vooral op die momenten dat het niet goed ging heb ik zo ontzettend veel aan Carla, Desirée en de groep gehad!

En toen kwam op Ourtime, een site die ik al als hopeloos had bestempeld, E. op mijn pad. En dat bracht me ineens een man waarmee het klopte. Ik geniet van ons samenzijn, van praten over alles en niets, onverwacht ergens heen gaan, op zondag een fietstochtje maken, op de bank heerlijk tegen hem aan zittend een serie kijken, weekendjes weg, samen in de auto op pad waarbij ik tot mijn eigen verbazing en plezier een hoedje heb aangeschaft voor in zijn cabrio en ik ben telkens blij als ik hem weer zie. Ik heb er vertrouwen in dat we samen verder op pad gaan. En terwijl ik het schrijf voel ik hoe spannend ik zo’n uitspraak vind. Ik zeg ondertussen wel vol overtuiging ‘Ik hou van je’ tegen hem. Want dat is wat ik voel.

Alle stappen van de afgelopen jaren waren het waard. De stip op de horizon is bereikt, ik ga het programma verlaten.’

De datingsite een slangenkuil?

Is het zo dat de datingsite een slangenkuil is, met:

  • Een eigenaar die belust is op winst?
  • Mannen die niet betrouwbaar zijn?
  • Vrouwen die hoge eisen stellen?
  • Mannen die alleen maar jongere vrouwen willen?
  • Vrouwen die liegen over hun leeftijd?
  • Mannen die alleen seks willen?

Ik ga daten

Achter het simpele zinnetje “Ik ga daten” gaat een wereld schuil. Een eenvoudige zin met een grote impact. Weet je eigenlijk wel waar je aan begint? Nou ik wist het in ieder geval niet. En iedere keer (ik ben heel wat keren overnieuw begonnen) wist ik het wéér niet en begon ik vol goede moed op een andere site. Met het heerlijke vooruitzicht dat het er nu dan toch echt van ging komen: die relatie, een vriend. Positief en optimistisch en daar ging ik … recht op de zoveelste teleurstelling af. Tsjonge wat had ik hier genoeg van.

Het lijkt zo eenvoudig en waarom is dat dan in werkelijkheid niet zo? Omdat we er met verwachtingen aan beginnen die niet kloppen. Zoals deze sterke: Daten is leuk. Of: Een paar maanden op een datingsite is wel genoeg. Of: Gelukkig voel ik altijd direct of het een geschikte man voor mij is.

Is daten leuk?

Daten kan leuk worden als je succes hebt, maar in de aanloop ernaartoe zie ik dat het meestal zwaar tegenvalt in plaats van dat het leuk en luchtig is. Het is vooral veel incasseren. Hoe gaat het precies op een datingsite? Hoe werkt de communicatie hier? Alweer een afwijzing, wat gaat er mis? Ik stuur toch leuke contactverzoeken?

Wat is een leuk contactverzoek?

Is dat zo? Waren het leuke contactverzoeken die ik verstuurde? Wist ik veel toen ik zelf aan het daten was. Ik deed maar wat, onbewust van hoe dat mogelijk op een ander overkwam. Ik was vooral met mezelf bezig. Wel gek dat ik weinig reacties kreeg, maar dat lag meer aan de datingsite en aan de mannen dan aan mijzelf vond ik. Dat ik in mijn contactverzoeken vooral mezelf aan het presenteren was in plaats van dat ik me in hem verdiepte had ik helemaal niet door. Ik was druk om de zoveelste afwijzing te incasseren.

Afwijzingen incasseren hoe doe je dat eigenlijk?

Goeie vraag maar daar gaat het bij de verjaardagsborrel, als er over daten gesproken wordt, nooit over. Nee, daar horen we de leuke verhalen, de succesverhalen van de spontane ontmoetingen of de geslaagde relaties. Want het telkens afgewezen worden is pijnlijk, confronterend en daar schamen we ons voor. Ik in iedere geval wel. Ik vertelde dit allemaal pas nadat ik Steven ontmoet had. Blijkbaar had ik eerst het ‘Gelukkig, het is goedgekomen“ gevoel nodig om dit te durven vertellen. Want ik schaamde me. Waarom lukt het mij niet en anderen wel. En dat, in combinatie met ongewild alleen zijn, doet pijn.

Wat heeft mij geholpen?

Waar ik in die tijd heel veel behoefte aan had was hulp, steun, ergens mijn hart kunnen luchten, adviezen krijgen waar ik wat aan had. Omdat ik me schaamde deelde ik dit niet met zo heel veel mensen. Wel met enkele vriendinnen die ook aan het daten waren en net als ik geen succes hadden. Dus elkaar verder helpen lukte niet. Hoe konden we elkaar helpen als we niet wisten hoe we onszelf konden helpen? En mijn lieve vriendinnen met partners deden hun best maar waren ook niet mijn beste adviseurs. Zij hadden immers al een relatie en kenden dat hele rare date-gebeuren niet.

Zij kwamen vaak niet verder dan ’ik denk dat je te kritisch bent’ of ‘een relatie is ook niet alles’

Uiteindelijk kwam ik bij de psycholoog terecht specifiek voor dit deel. Zij heeft me op het goede spoor gezet maar daarmee had ik mijn man nog niet gevonden. Dat heb ik met schade en schande en jaren op datingsites ontdekt en aan elkaar weten te koppelen. Consequent, ook op de datingsite, mijn eigen houding als uitgangspunt nemen en niets meer bij die ander leggen.

Laatste Liefde Date Methode

Daar is de Laatste Liefde Date Methode uit ontstaan die ik al bijna 7 jaar deel en verspreid omdat ik iedereen de liefde gun. En ik weet ook waarom de Laatste Liefde Date Methode succesvol is. Dat komt door de combinatie van bewustwording en concrete aanpak. Het is heel goed om te weten dat je bindingsangst hebt of dat je valt op foute mannen maar daarmee heb je nog niet je lief gevonden, nog niet die fijne relatie.

En die koppeling, de laatste stap, de laatste spoelwas, is het enige wat nog nodig is om je eindman te ontmoeten.

Ben jij ook aan de laatste spoelwas toe?

Wil jij geen losse eindjes meer? Ben je klaar met het daten en wil je jouw eindman ontmoeten? Dat kan, ik help je er graag mee.

Daarvoor geef ik daarom het gratis online webinar: Hoe je in 5 stappen jouw eindman vindt.

Kijk hier voor het eerstvolgende webinar: klik hier en schrijf je meteen in.

Zie ik je daar?

Op een mooie liefde.

Hartelijke groet,
Carla

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter