Hoezo boer Marnix, al 20 jaar vriendschap en nu ineens is het liefde?

Ineens is het liefde

Verrassend was het op zijn minst.
Boer Marnix toverde uit het niets zijn leuke Emmie tevoorschijn. En toonde met een klinkende zoen dat het helemaal oké was.
Toen Yvon terecht vroeg: ” Waarom nu pas? Na 20 jaar?” Onthulde hij het geheim van daten.

Het geheim van daten

Dat is zorgen dat je AAN staat. Er mee bezig zijn, je oude ervaringen achter je laten, je open stellen voor de toekomst, je verdiepen in je eigen uitstraling, je verdiepen in de andere kant, afspraken maken en hebben. Op onderzoek uit. Hij geeft letterlijk als antwoord op Yvons vraag waarom een 20-jarige vriendschap plotseling liefde wordt “….ook wel door dit hele avontuur dat ik me misschien ook wel wat opener opgesteld heb en ja inderdaad dat het nu wel kon gebeuren”.

Wat gebeurt er door AAN te staan?

Als je AAN staat is er een focus op liefde. Op iets wat je wilt veranderen in je leven. Je voert acties uit omdat je weet dat wachten op het toeval in de liefde nog jaren kan duren of uitblijft.
En je stelt je open, kijkt hierdoor anders naar mensen dan daarvoor.

Susan stond jarenlang UIT voor de liefde

Dit doet me denken aan Susan, de allereerste vrouw die ik geholpen heb. Australische van geboorte en een echte bétavrouw. Werkte in de technische wereld en had 280 mannelijke collega’s en 14 vrouwelijke.
Met mijn vraag of ze nooit interessante, alleenstaande mannen op de werkvloer tegenkwam was ze snel klaar. ‘Allemaal nerds of getrouwd.’

Daten nieuwe stijl

Ze ging met daten nieuwe stijl aan de slag op een datingsite en had verschillende afspraken. Na een half jaar waarin ze veel van haar snelle aannames ontdekte en switchte van alleen-romantische-liefde naar de all-inclusive-liefde, kreeg ze een relatie met Stef. De man die al 3 jaar tegenover haar zat bij het bedrijf.
Hoe is dat mogelijk? En natuurlijk stelde ik ook dezelfde vraag als Yvon Jaspers: “Waarom nu wel, waarom nu pas terwijl je elkaar al 3 jaar lang iedere dag aankijkt, met elkaar koffiedrinkt, overlegt?”

Ja waarom nu pas?

Met Susan ging het precies zoals bij Marnix, die door het programma geconfronteerd werd met zichzelf. Zijn geslotenheid en zijn in de war raken van alles als het over vrouwen en de liefde ging. Met Yvon in zijn nek en haar priemende vragen die recht op zijn pijn werden gericht, ging zijn hart langzaamaan open voor de liefde. Toen hij daarna Emmie in alle veiligheid zonder camera’s en ‘wij kennen elkaar al’ kon ontmoeten was zij het antwoord op zijn open hart.

Susan stond door het daten op internet en door alles wat ze daar ervaarde, voor het eerst van haar leven ook op een andere manier open voor de liefde. Minder snel en kritisch op de verkeerde punten en met meer geduld en tijd om achter het eerste plaatje te kijken. Ondertussen hebben Susan en Stef twee kleintjes en besloten ze de drukte van Amsterdam achter zich te laten en wonen ze nu weer in Australië.

Meer liefde de wereld in

Wil je dit artikel doorsturen naar je dochter, moeder of zus? Of naar een vriendin of collega? Voel je vrij en ik stel het zeer op prijs. Mijn missie is om meer liefde de wereld in te brengen.
En in 2019 hoop ik weer veel vrouwen en mannen te kunnen helpen met het vinden van hun liefde.

Wil jij ook graag weten wat daten nieuwe stijl is?

Dan nodig ik je uit mijn boek te lezen ‘Vind je eindman’ Nog een hele week te bestellen met een leuk cadeau en korting

Fijne dag en hartelijke groet,

Carla

PS: En wat jij kunt doen om ook op AAN te staan? Daarover vertel ik in mijn gratis, online webinar ‘Hoe je in 5 stappen je eindman vindt’. Schrijf je hier in (meerdere datums en tijden mogelijk)

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter