Ik zie mezelf echt niet met hem zoenen

“Mijn beste graadmeter is of ik hem wil zoenen. Zo niet dan blijft het bij een eerste date”. Ken je dat? Op de eerste date kijk je hem eens aan en denkt: Hm, ik weet niet of ik jou ooit zou willen zoenen. Misschien omdat zijn gebit niet heel netjes is, of omdat hij je fysiek niet prikkelt. Of omdat je jezelf echt niet voor kunt stellen in één bed met hem. En als het antwoord op die vragen ‘nee’ is, heb jij direct al bepaald dat het niets kan worden met deze man.

Zoenen met een vreemde

Het is hetzelfde als jezelf afvragen of je zou willen zoenen met een willekeurige voorbijganger, de bakker of de voetbaltrainer van je zoon. Dat zijn allemaal vreemden of relatief vreemden voor je. En nee, daar hebben we geen zin in. Nu lijkt het alsof je met een date al direct iets persoonlijks hebt. Maar dat is niet werkelijk zo. Je date is ook nog een relatieve vreemde voor je. En daardoor is een conclusie als gevolg van wel of niet willen zoenen gewoon een te voorbarige. Je hebt in de eerste paar afspraken met je date nog te weinig verbinding om dit te kunnen beoordelen. Je weet nog nauwelijks iets van elkaar.

Zeker weten tijdens de eerste date

Natuurlijk kan het fijn zijn als het er gelijk is, het vuurwerk, het zeker weten. Toch ben ik altijd op mijn hoede als ik dit hoor. Want waar is dit op gebaseerd? Ook nu ken je de ander nog niet. Past hij dan precies in jouw beeld van hoe het zou moeten zijn? Aantrekkelijkheid, de ander al graag willen zoenen, is gelukkig geen voorwaarde voor een goede liefde. Dat ontstaat heel vaak later nog, het groeit met de liefde voor elkaar. Dat is een innerlijke beweging.

Daten met je hoofd of met je hart

Het je afvragen of de man wel zoenwaardig is valt onder daten met je hoofd. Je hoofd neemt vervolgens de beslissing. Ons hart voelt, ervaart, en heeft daar tijd voor nodig. Als je rond de 5de of 6de afspraak voelt dat je ernaar uitkijkt om hem terug te zien, of als je er tegenop ziet, dan heb je je antwoord. Als je tenminste je aannames en je meningen over die ander los hebt kunnen laten in de dates ervoor.

Is iedereen dan geschikt om een relatie mee te hebben?

Nee, dat betekent niet dat je met iedereen een relatie zou kunnen hebben, maar wel dat er mogelijk meer geschikte partners voor jou zijn dan je nu kunt bedenken. En om daarachter te komen is het raadzaam om met verschillende mannen iets vaker af te spreken om het hart een kans te geven. Want je wilt uiteindelijk iemand met wie je heel blij bent, met wie je heel graag vaak samen wil zijn. Anders gaat er echt geen relatie uit komen.

Date jij met je hoofd of met je hart?

Wil je er meer over weten? Of heb je een specifieke vraag of ben je het helemaal met me oneens? Laat het me weten.

En voor alle dames die zich druk maken over de mannen, dat ze niet willen veranderen en dat ze niet open staan voor nieuwe dingen. Ook mannen zijn toe aan daten nieuwe stijl en ik heb sinds kort een besloten Facebookgroep voor de mannen: Vragen van single mannen over daten en de liefde. Ben jij een man die in deze groep zou passen, meld je dan aan. Of ben je een vrouw die een man kent die in deze groep thuishoort, attendeer hem dan op het bestaan van deze groep.

Op naar jouw eindman of eindvrouw.

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter