Ik heb toch geen hulp nodig om mijn grote liefde te vinden, ik ben toch niet gek!

Wat kost een scheiding?

Een paar maanden geleden las ik een artikel en dat ging over wat een scheiding kost aan energie en inspanningen. Nou, dat is niet niks kan ik je vertellen. Alleen al het afhandelen van een scheiding kan maanden, zo niet jaren duren. En dan is er nog nieuwe energie nodig om je leven en dat van je eventuele kinderen weer op de rit te krijgen. Je inkomsten herijken, werkuren aanpassen, nieuwe woonplek realiseren. Allemaal veranderingen in de basis door de nieuwe omstandigheid. Wat een tijd en energie ben je eraan kwijt.

Hoe intens is dit?

Zeer intens kan ik je zeggen. Met alle zorgen en pijn die daarbij horen. Er zijn tegenwoordig veel mensen die een scheiding of relatiebreuk achter de rug hebben. En waar ik me dan soms over verbaas is dat we ondanks deze pittige ervaring vinden dat het krijgen van een nieuwe stabiele liefde vanzelf zou moeten gaan. Overal krijg je les in op school behalve over twee belangrijke levenszaken waar we allemaal mee te maken krijgen. Seksualiteit en relaties. Dit worden we verwacht zelf uit te vogelen en te ontdekken. In dit artikel beperk ik me tot het ontbreken van onderwijs over gezonde relaties en alles wat daarbij komt kijken.

Wat is dat een gezonde relatie?

Mijn vraag is: waarom willen we ons niet laten scholen in wat een gezonde relatie is? Waarom moet het vinden van een liefdespartner vanzelf gaan? We hebben ervaringen opgedaan in eerdere relaties die we nu meedragen in onze nieuwe pogingen om een relatie te krijgen waar we blij en gelukkig van worden. Waarom denken we dan dat dat zonder inzicht of bijsturen kan? Zelf heb ik jaren therapie gehad omdat ik per se wilde weten wat mijn aandeel in het fout lopen van onze relatie was en omdat ik niet dezelfde fouten wilde maken.

Verandering is nodig

Na een negatieve ervaring op relatiegebied zal er iets moeten veranderen in je leven, wil je een patroon doorbreken om een gezonde relatie te creëren. De kans op herhaling van eenzelfde situatie waar je niet blij en gelukkig van wordt is groot.

Een gezonde relatie is een relatie waarbij je gelijkwaardig en liefdevol bent aan en met elkaar. En waarbij je helemaal jezelf kunt zijn. Wel bij elkaar staan maar niet te dicht. Waar je beiden de 6 karaktereigenschappen voldoende hebt ontwikkeld om een relatie langdurig en goed te houden.

Kiezen voor Project Man

Dus waarom mag project man en alles wat daarbij komt kijken geen moeite, geen inspanning kosten? En waarom gaan zoveel mensen tegen beter weten in op datingsites aan de slag en krijgen ze teleurstelling op teleurstelling te verwerken omdat de basis niet goed is. Voorkom dat je onverwerkte gevoelens meeneemt in een nieuwe situatie en stap niet opnieuw in dezelfde valkuilen.

De liefde veilig maken

Hoe zou het voor je zijn als je er eerst voor zorgt dat alle oude ballast uit je verleden opgeruimd is? Dat je het eventuele broddelwerk van je ex eindelijk naast je neer kunt leggen en echt open en vol vertrouwen op een leuke man af kunt stappen. Zorg dat je weet wat belangrijk is bij die nieuwe man en welke eigenschappen en onhebbelijkheden je naast je neer kunt leggen. Dat je precies weet wat je niet moet doen en welke dingen juist wel. En dan die eerste dates en de periode daarna. Het voelt soms als een mijnenveld, voorzichtig aftasten waar je de volgende stap zet. En zeker niet iedere prille relatie komt hier ongeschonden doorheen.

Een fijne relatie

Hoe zou het voor je zijn als je iemand hebt die je daarin begeleidt, die met je oploopt en je liefdevol ondersteunt. Iemand die je helpt om:

  • Zelf te groeien, die zorgt dat je de juiste mannen aantrekt.
  • Jezelf op de juiste manier te profileren op sites en bij de eerste afspraken.
  • De goede stappen te zetten als die leuke man op je pad is gekomen. Zodat die prille relatie alle kans van slagen krijgt.

Er zijn geen garanties in het leven maar je vergroot je kansen enorm op die fijne relatie waar je al zo lang naar op zoek bent.

Wat mis je nog?

En als je al zolang op zoek bent naar die leuke vent en het wil maar niet lukken, waarom gun je jezelf dan geen hulp? Je bent een leuke vrouw, je hebt de rest van je leven goed voor elkaar en je snapt gewoon niet waarom je dit project niet van de grond krijgt. Als er dan iemand is, die je daarbij kan helpen, dan is dat toch heerlijk. En ik ondersteun en help je graag. Ik zeg wel eens over mezelf: ”Ik ben de persoon geworden die ik zelf zo gemist heb in mijn 12 jaar van alleen-zijn”.

Houd de mail in de gaten want na de zomer ga ik nog meer mogelijkheden bieden om je verder te helpen.

Wil je nu alvast verdere stappen maken in het daten? Meld je dan aan voor de gratis online vervolgstappen die gekoppeld zijn aan het boek Vind je eindman.

Deze stappen maken je direct bewust van je oude patroon en helpen je de stap te zetten naar een gezonde relatie. Heb je het boek niet maar wil je wel graag de online vervolgstappen maken. Dat kan ook, ga dan naar www.laatsteliefde.nl/onlinevervolgstappen

Op een mooie liefde die wel bestaat. Ook voor jou.

Hartelijke groet,
Carla

 

Laat een reactie achter