Ik heb toch geen hulp nodig om mijn grote liefde te vinden, ik ben toch niet gek

Wat kost een scheiding? Een paar maanden geleden las ik een artikel en dat ging over wat uit elkaar gaan kost aan energie, inspanningen en financiën. Nou, dat is niet niks kan ik je vertellen. Alleen al het afhandelen van een scheiding kan maanden, zo niet jaren duren. En dan is er nog nieuwe energie nodig om je leven en dat van je eventuele kinderen weer op de rit te krijgen.

Ik spreek regelmatig de vrouwen die in hun relatie de meestverdienende partner waren en dat zij dus alimentatieplichtig waren richting de ex-man. Niet fijn uiteraard maar bij wet zo geregeld. Maar er is meer. Je inkomsten herijken, werkuren aanpassen, nieuwe woonplek realiseren, eventuele kinderen troosten en begeleiden. Allemaal veranderingen in de basis door de nieuwe omstandigheid. Wat een tijd en energie ben je eraan kwijt.

Wat doet dit met je?

Dit soort gebeurtenissen zijn intens. Zeer intens kan ik je zeggen. Met alle zorgen en pijn die daarbij horen. Ik ben ervan overtuigd dat niemand een scheiding licht neemt en toch zijn er heel veel mensen die een scheiding of relatiebreuk achter de rug hebben. Omdat het overkomen van de verschillen, het oplossen van de onderlinge problemen niet wilde lukken. En waar ik me dan over verbaas, is dat we ondanks deze pittige, meestal verdrietige ervaring vervolgens vinden dat het krijgen van een nieuwe stabiele liefde vanzelf zou moeten gaan.

Maar hoe dan? Who said life was easy? (Monty Python). Ik zou ervan willen maken Who said love was easy? Waar ergens in ons leven zijn we dit gaan geloven, dat een relatie alleen maar leuk en fijn is zonder problemen, verschillen en confrontatie?

Overal krijg je les in op school behalve over twee belangrijke levenszaken waar we allemaal mee te maken krijgen. Seks en relaties. Dit worden we verwacht zelf uit te vogelen en te ontdekken. In dit artikel beperk ik me tot het ontbreken van onderwijs over gezonde relaties en alles wat daarbij komt kijken.

Hoe kun je weten wat een gezonde relatie is?

Mijn vraag is: waarom willen we ons niet laten scholen in wat een gezonde relatie is? Waarom moet het vinden van een liefdespartner vanzelf gaan? We hebben ervaringen opgedaan in eerdere relaties die we nu meedragen in onze nieuwe pogingen om een relatie te krijgen waar we blij en gelukkig van worden. Waarom denken we dan dat dat zonder inzicht of bijsturen kan?

Als je op je werk een uitdaging hebt komt er een coach, trainer of interim. En voor de liefde zou dat raar zijn. Ik heb dat taboe voor mezelf doorbroken en ik heb jaren therapie gehad omdat ik per se wilde weten wat mijn aandeel in het fout lopen van onze relatie was. Omdat ik niet dezelfde fouten wilde maken.

Verandering is nodig

Na een negatieve ervaring op relatiegebied zal er iets moeten veranderen in je leven, wil je een patroon doorbreken om een gezonde relatie te creëren. De kans op herhaling van eenzelfde situatie waar je niet blij en gelukkig van wordt is groot.

Want wat we ook allemaal van onze ex-partners mogen vinden er is altijd ook een eigen aandeel in het fout lopen van een relatie. En mocht je nu toch voelen Nee Carla, bij ons lag het echt aan hem, dan stel ik je de volgende vragen:

  • Wat maakt dan dat jij open stond, gevoelig was voor een man die zoveel miste dat een gezonde relatie niet mogelijk was?
  • Welke innerlijke leegte wilde je daarmee oplossen?
  • Welke oude rol wilde je onbewust in stand houden door met deze ‘probleemman’ in zee te gaan?
  • Of wat voelde je wel aan in het prille begin maar heb je genegeerd?

Een gezonde relatie is een relatie waarbij je gelijkwaardig en liefdevol bent aan en met elkaar. Waarbij je helemaal jezelf kunt zijn. Wel bij elkaar staan maar niet te dicht. Waar je beiden de 6 karaktereigenschappen voldoende hebt ontwikkeld om een relatie langdurig en goed te houden.

Kiezen voor Project Man

Dus waarom mag project man en alles wat daarbij komt kijken geen moeite, geen inspanning kosten? Een relatie is toch hopelijk voor de rest van je leven? En waarom gaan zoveel mensen tegen beter weten in op datingsites aan de slag en krijgen ze teleurstelling op teleurstelling te verwerken? Omdat de basis niet goed is.

Voorkom dat je onverwerkte gevoelens meeneemt in een nieuwe situatie en stap niet opnieuw in dezelfde valkuilen.

Hoe zou het voor je zijn als je er eerst voor zorgt dat alle oude ballast uit je verleden opgeruimd is? Dat je het eventuele broddelwerk van je ex eindelijk naast je neer kunt leggen en echt open en vol vertrouwen op een leuke man af kunt stappen.

Zorg dat je weet wat belangrijk is bij die nieuwe man en welke eigenschappen en onhebbelijkheden je naast je neer kunt leggen. Dat je precies weet wat je niet moet doen en welke dingen juist wel. En dan die eerste dates en de periode daarna. Het voelt soms als een mijnenveld, voorzichtig aftasten waar je de volgende stap zet. En zeker niet iedere prille relatie komt hier ongeschonden doorheen.

Hulp nodig om de liefde te vinden

Hoe zou het voor je zijn als je iemand hebt die je daarin begeleidt, die met je oploopt en je liefdevol ondersteunt. Iemand die je helpt om:

  • De juiste mannen aan te trekken.
  • Jezelf op de juiste manier te profileren op datingsites en bij de eerste afspraken.
  • De goede stappen te zetten als die leuke man op je pad is gekomen. Zodat die prille relatie alle kans van slagen krijgt.

Er zijn geen garanties in het leven maar je vergroot je kansen enorm op die fijne relatie waar je al zo lang naar op zoek bent.

En als je al zolang op zoek bent naar die leuke man en het wil maar niet lukken, waarom gun je jezelf dan geen hulp? Je bent een vrouw die haar leven goed voor elkaar heeft en je weet gewoon niet waarom je dít project niet van de grond krijgt.

Als er dan iemand is, die je daarbij kan helpen, dan is dat toch heerlijk. En ik ondersteun en help je graag. Ik zeg wel eens over mezelf: ”Ik ben de persoon geworden die ik zelf zo gemist heb in mijn 12 jaar van alleen-zijn”.

Laagdrempelig kennis maken?

Schade en ervaringen die je hebt opgedaan in vroegere relaties zijn, of we willen of niet, een deel van ons leven geworden. Met grote gevolgen voor de rest van je leven. En als je de patronen van vroeger helder krijgt, kun je er iets mee. Kun je het oplossen en vanaf dat moment anders doen.

Zoals je misschien al weet help ik vrouwen om hun eindman te vinden en in mijn 1-op-1 trajecten maak ik veelvuldig gebruik van Systemisch Werk. Helend voor oude patronen, maar juist ook om te ontdekken of de stoel naast je echt leeg is. Of daar nog niet iets of iemand op zit, zodat er domweg geen plek is voor jouw eindman. Hoe groot je verlangen ook is.

Ken je Systemisch Werk nog niet (of al wel en wil je weten hoe dit werkt)? Op 10 en 11 mei is er de allereerste Laatste Liefde Live tweedaagse, waarin ik met Katelijne Vermeulen (Expert in Systemisch Werk) vrouwen ga helpen om stappen te zetten richting hun eindman.

Lijkt dit je wat? Je kunt je hier vrijblijvend inschrijven om als eerste informatie te ontvangen over het event.

Kun je niet wachten en wil je meteen aan de slag? Dan zijn er 2 mogelijkheden

  1. Lees mijn boek Vind Je Eindman.
  1. Wil je graag 1 op 1 hulp van mij, dan kun je je vrijblijvend inschrijven voor een inzichtgesprek. Ben je die daadkrachtige ondernemer, directeur of manager en zie je weinig tijd en kans om in je eentje je eindman te zoeken en te vinden, dan spreek ik je graag. Dat is echter niet voor iedereen. Het vraagt een serieuze investering in tijd en geld en ik wil zeker weten dat dit de juiste stap voor jou is op dit moment. Daarom heb ik een vragenlijst voor je die je in kunt vullen. Op basis van je antwoorden hoor je dan zo snel mogelijk of wij samen in gesprek gaan.

Op de liefde!
Carla

 

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Over Carla Ketelaar

Carla Ketelaar (1963) is relatie-expert en auteur van de bestseller ‘Vind je eindman’. Vanuit haar bedrijf Laatste Liefde leert zij ondernemende, single vrouwen wat nog nodig is om de juiste liefdespartner te ontmoeten. Zo vond ook zij haar eindman Steven. Ze zijn getrouwd en hebben samen zeven kinderen.

Laat een reactie achter